I SLAG: Stewart Downing gjennomførte overgangen fra West Ham til Middlesbrough før årets sesong.
I SLAG: Stewart Downing gjennomførte overgangen fra West Ham til Middlesbrough før årets sesong. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos)

Middlesbrough fortsetter opprykksjaget

Vi kombinerer Middlesbrough med et objekt fra tysk 2. Bundesliga denne fredagen.

Kommersielt

Endelig er klubbfotballen tilbake på langoddsprogrammet! Ligue 1, Championship og Bundesliga tyvstarter helgen med sine kamper, sammen med stor runde i NHL og diverse annen hockey.

NB! Siden hele fem kamper strykes på tippekupongen, kommer ikke vi med anbefalinger denne fredagen.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 2: Lyons målmaskin har endelig våknet
Lørdagens oddstips 1:
Katastrofale Start er ribbet for selvtillit
Tennistips:
Wawrinka er mest motivert

V75 Bjerke lørdag: Superjackpot med 21 mill ekstra
V64 Kalmar:
Millionjackpot på Kalmar fredag kveld
V65 Biri:
Kolle innleder superhelgen
V5A Øvrevoll:
Ny suksess på Øvrevoll?

TV-kampene: Helgens TV-sendte kamper
Rapport:
Disse PL-stjernene ble skadet i landslagspausen

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.25.
Middlesbrough + Fortuna Düsseldorf, samlet odds 2,67.

Middlesbrough - QPR, H 1,57
Hjemmelaget er virkelig med i opprykkskampen og det har de vært noen sesonger, nå. Målstreken har alltid vært i sikte uten at 'Boro og manager Aitor Karanka har maktet å ta det siste steget.

I skrivende stund ligger de kun fire poeng bak førsteplasserte Hull, som de tapte 3-0 borte for i siste kamp før landslagspausen. Hull har vært i glitrende form den siste tiden og et tap mot dem er ikke veldig merkelig.

Hjemme har de levert 6-1-1 denne sesongen og bare sluppet inn to mål. Ikke verst, det. Spissen Cristhian Stuani ble skadet i landslagspausen og forsvarer Fernando Amorebieta og Adam Forshaw er også ute. 

QPR har igjen fått seg ny manager, en midlertid kjenning i form av Neil Warnock. Han skal lede laget for første gang i kveld, selv om Chris Ramsey ikke ledet laget i 0-0-kampen hjemme mot Preston North End.

Faktisk har gjestene ett poeng fra sine tre siste kamper og null scorede mål. Selv om Charlie Austin er tilbake har det altså ikke gitt noen umiddelbar effekt, så får vi se om Championship-spesialisten Neil Warnock kan gjøre noe med det.

Borteformen må han uansett gjøre noe med, for med 2-1-5 blir det neppe opprykk om de fortsetter slik.

På skadelisten står Armand Traore og Jamie Mackie, Massimo Luongo og Junior Hoilett er regnet som tvilsomme. James Perch er tilbake fra suspensjon.

Her angriper vi hjemmeseieren, selv om vi gjerne skulle hatt noe høyere odds. Middlesbrough må bevise at Hull-tapet bare var en glipp, mens QPRs borteform ikke skremmer noen. 1,57 må imidlertid kombineres for å få litt fart på sakene.

Fortuna Düsseldorf - Duisburg, H 1,70
Vanligvis pleier vi ikke å rote altfor mye med bunnlagene - ofte er det en grunn til at de ligger der de ligger. Men det har vært stor bedring å spore spesielt på hjemmebane og de fire siste hjemmekampene har de vunnet tre og tapt én.

Totalt har de 3-0-3 på hjemmebane og det er først og fremst her de tar poengene. Borte har de ennå ikke vunnet en kamp.

Hjemmelaget kan stille nesten ute skadeproblemer og det er vår egen Mathis Bolly og Joel Pohjanpalo som står i fare for å miste kampen - begge er imidlertid bare regnet som tvilsomme.

0-0-6. Denne grufulle bortestatistikken - og med bare to scorede mål! - er i seg selv nok til å satse på hjemmelaget. Når Duisburg er på reisefot, er det rett og slett udugelige.

Det er ikke slik at de plukker nok poeng til å holde seg på hjemmebane, heller. De har allerede åtte poeng opp til trygg grunn og det blir allerede mer og mer klart at de skal være i sumpen hele sesongen. Ni scorede mål på 14 kamper totalt gir neppe mye selvtillit.

Thomas Meissner er suspendert med gule kort, mens Zlatko Janjic - som har vært ute av spill i ni uker - kan være på vei tilbake og rekke denne kampen.

Uansett er det naturlig å backe hjemmeseier mot et så udugelig bortelag. Vi spiller H på Fortuna Düsseldorf til 1,70 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus