I UFLYT: Midtjylland, her ved Paul Onuachu, er ikke i sin beste form for tiden.
I UFLYT: Midtjylland, her ved Paul Onuachu, er ikke i sin beste form for tiden. Foto: Piotr Nowak (Afp)

Midtjylland har fullstendig havarert

Med kun én seier de siste ni kampene, ser det bekmørkt ut for et Midtjylland som må unngå tap.

Kommersielt

Det er full runde i Europa League denne torsdagen, sammen med norsk, svensk og amerikansk hockey.

Torsdagens øvrige Sportspillmeny:
Oddssingel 1
: Saint-Etienne slår tafatte Lazio 
Oddsdobbel til 12,25 i odds: Albanerne kan stå for et kjempesjokk

TV-kampene: Her er ukens oversikt!

V4 Eskilstuna: Björn Goop fester grepet om championatet
V5A Bjerke: Gundersen har bankeren
V65 Klosterskogen: To herlige bankere på Klosterskogen
V76 Bjerke: En vanvittig gevinst for Nettavisen-tipsene

Onsdagen ble en godkjent oddsdag for Nettavisen, og Gent leverte hjemmeseier til 2,25 i odds. Langskuddet på Leverkusen var absolutt verdt et forsøk men gikk ikke hele veien, av totalt tre tips.

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 18.55.
Midtjylland - Club Brügge, B 2,35.

For noen lag blir belastning fra Europa-spill, hjemlig liga og cup ofte for mye, spesielt om det er første sesongen de har et slikt kampprogram. Midtjylland er uten tvil et av disse lagene. De siste ni kampene har de vunnet en og spilt en uavgjort - resten har de tapt.

Sist de spilte en fotballkamp, forrige uke mot Aarhus, ble de 2-1-tap på bortebane. De tre siste tellende kampene har de to tap og en uavgjort. Kort oppsummert: Formen er så til de grader forduftet.

Hjemmelaget er imidlertid videre med uavgjort, så lenge Legia Warszawa ikke vinner borte mot Napoli. De to første kampene til Midtjylland la et godt grunnlag, men de har nå tre tap på rad i Europa League. De har vunnet én av to hjemmekamper, mot Legia Warszawa.

Hjemmelaget mangler Dahlin og Andersson er tvilsom.

Brügge på opptur
Trond Sollieds gamle klubber på sin side på vei opp. De tapte hjemme for dagens motstander i første møte med 3-1, men har nå seks seire de siste syv kampene i alle turneringer. En imponerende snuoperasjon av et belgisk lag som virkelig slet.

Gjestene er avhengig av seier for å avansere og har således ingenting å tape. De må fremover uansett, og det gjør det lett å sette opp kampplanen for gjestenes trener.

De har bare tatt ett poeng fra to bortekamper, mot Napoli og Legia Warszawa. Gjestene ligger på toppen av den hjemlige Pro League, men har svake 3-1-5 på bortebane.

de Bock er fortsatt skadet for gjestene, mens Engels regnes som tvilsom.

Selv om Midtjylland fortjener skryt for hvordan de angrep Europa League, er de virkelig ikke til å kjenne igjen. Ingenting går veien for hjemmelaget og det er lite som tyder på at de skal klare å håndtere et svært formsterkt bortelag.

Vi spiller B til 2,35 i odds.

Klikk her for å levere dette spillet!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør