Ipurua stadion.
Ipurua stadion.

Mirakelet i Baskerland

Lille Eibar rykket opp i La Liga i vår og kveld er det "fest" på lille Ipurua som rommer ca 6 000 mennesker. Vi tror på suksess direkte.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddsdobbel: Haugesund og Bærum leverer
Dagens langskudd: Nedtur for Hauger og Elfsborg
Tippetips: Molde med stø kurs
Tippeligaen: Full skadeoversikt
V64 Øvrevoll: Millionjackpot og Derbyfest
V65 Momarken:
Knallspennende meny

Søndagens langoddsprogram er spekket med godbiter og for oss fotballelskere er det selvsagt litt spesielt med Barcelonas ligaåpning hjemme mot Elche (kampstart kl 2100). Så er selvsagt mange nordmenn spente på Manchester Uniteds bortekamp mot Sunderland og ellers er det flust av interessante oppgjør.


Nyopprykkede Eibar debuterer på øverste nivå i Spania og går direkte ut i et Derbyoppgjør i Baskerland. Har faktisk rykket opp to sesonger på rad og er spådd en tøff sesong i La Liga, men kommer garantert til å plukke mange poeng på intime Ipurua. Hadde 11-6-4 på hjemmebane der i opprykkssesongen, men da skal man også huske på at Segunda holder skyhøy kvalitet.

Lite spillere er kommet til og noen er mistet. Trenes av 39 år gamle Gaizka Garitano som har gjort en kanonjobb med laget. Hjemmebanen Ipurua har en tilskuerkapasitet på kun 6 000 mennesker og laget har ikke uventet det klart laveste budsjettet i La Liga.

Real Sociedad har allerede vært i sving i Europa League-kvalik og slo russiske Krasnodar 1-o hjemme torsdag i kveld. Storscorer Alfred Finnbogasson er hentet inn, mens svært viktige Antoine Griezmann har reist til Atletico Madrid. Laget hadde 5-7-7 på bortebane i fjor.  

Man skal aldri kimse av opprykkssentusiasme og det er utallige eksempler på at tilsvarende lag som Eibar har levert i starten på sesongen.

Vi lar oss friste av 2,80 på hjemmeseieren og spiller Eibar som dagens singelspill på Nettavisen/Sportspill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus