Det er mistanke om kampfiksing i forbindelse med 4-0-kampen mellom Jönkoping Södra og Syrianska (bildet) forrige uke.
Det er mistanke om kampfiksing i forbindelse med 4-0-kampen mellom Jönkoping Södra og Syrianska (bildet) forrige uke. Foto: Isak Katto/Syrianska FC

Mistanke om kampfiksing – Norsk Tipping utelater spill

Norsk Tipping tilbyr ikke spill på en svensk kamp etter mistanke om kampfiksing.

Kommersielt

Forrige uke gikk alarmklokkene hos spillselskapene under matchen mellom Jönkoping Södra og Syrianska i Superettan.

Ifølge svenske medier ble det underveis i matchen satset enorme beløp, minst 10 millioner svenske kroner, på at det skulle bli scoret fire mål eller mer. Kampen endte 4-0 til Jönkoping Södra.

Tirsdag spiller Syrianska mot GAIS i Superettan. Kampen finnes verken på oddsprogrammet til Svenska Spel eller Norsk Tipping.

Merkevarekonsulent for sportsspill hos Norsk Tipping, Kjetil Berntsen, bekrefter at man er kjent med hendelsen i Sverige.

- Vi har vært i dialog med Svenska Spel, og deres råd var å utelate spill på den neste kampen til Syrianska, forteller Berntsen til Sportspill.no.

Vi har ikke vært forskånet for kampfiksingsaker i norsk fotball heller. I 2012 slo ledelsen i Follo alarm etter mistanker om at tre spillere på Follo og to i Asker var innblandet i kampfiksing. Flere personer er blitt siktet i saken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus