*Nettavisen* Sportspill.

Modo og Skrøder til skyhøy odds

Nordmannen Per-Åge Skrøder får nye rekkekamerater til kveldens bortekamp mot Färjestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Med ny trener og den meget gode backen Noah Welch inn på laget, skal Modo kunne ha vinnersjanse i kveld til borte mot Färjestad.

12.11.15 13:27

Sportsspills meny torsdag:
Oddstips 1: Norge VINNER mot Ungarn
Oddstips 2: Skademareritt for Argentina
Oddslangskudd 1:
Katastrofe om Norge slipper inn mål
Tippetips: Norge selvskreven sikker
V65 Klosterskogen:
Jackpot med Jessen
V65 Täby: Giganten viser vei på Täby
Lunsj-V5 Bjerke: Torsdag er det dags igjen
V64 Gävle: Saftig jackpotomgang med 1,6 mill ekstra

Norges første playoffkamp hjemme mot Ungarn er naturligvis det altoverskyggende høydepunktet på Langoddsen denne torsdagen, men det skjer litt andre ting også. Ishockeyseriene her hjemme og i Sverige ruller i gang etter både landslagspause og sluttspill i Champions League, og i kveld spilles det fulle serierunder både i Eliteserien her hjemme og i SHL i Sverige.

Färjestad - Modo B 5,35
"Slowstartene" fra Färjestad har hatt en betydelig bedre serieåpning i år enn i de foregående sesongene, og ligger på 5. plass etter at laget har spilt 16 kamper med 30 poeng. Men var ustabile før pausen og står med 1-2-2 på de fem siste og da snakker vi om etter ordinær tid (som er det som stort sett gjelder når vi tenker langoddsspill). Slet seg inn til overtidsseier i siste hjemmekamp mot bunnlaget Karlskrona (4-3) og har ellers 4-3-0 etter ordinær tid totalt hjemme i Karlstad.

Tradisjonsrike Modo hentet inn Larry Huras som ny trener før denne sesongen, men etter elleve tap på de første 15 seriekampene, ble det nok for general manager-duoen Per Svartvadet og Peter Forsberg, og sist uke fikk Huras og hans trenerstab sparken. Inn som ny trener er hentet den tidligere HV71-treneren Andreas Johansson som forlot HV71 i vår etter uenighet med den sportslige ledelsen. Han gjør sin debut som trener i kveld og kan glede seg over at backen Noah Welch gjør sin debut for Modo i kveld, Welch som ble kåret til sluttspillets beste spiller sist sesong.

Da spilte han for mesterne Växjö Lakers og han blir lagkaptein på direkten ettersom den nåværende lagkapteinen Byron Ritchie fortsatt er skadet. Johansson gjør også om på rekkene til kveldens kamp, og vår egen Per-Åge Skrøder er satt i rekke sammen med Maxin Lapierre og Patrick Dwyer.

Svenske eksperter har gjennom hele denne sesongen messet på hvor bra potensialet til dette Modo-laget er, men 59 baklengsmål forteller at laget har vært meget svake defensivt.

Modo har vunnet to av dem foregående seriekampene i grunnspillet mot Färjestad de to foregående sesongene. Styrkes kraftig av at backen Noah Welch gjør sin debut for laget i kveld og trener Johansson har en betydelig merittliste i svensk hockey.

Det er neppe tatt høyde for disse faktorene i oddssettingen av denne kampen. Modo har riktignok 7 bortetap og ett overtidstap på borteis hittil, men 5,35 i bortetodds er likevel langt over det det burde vært og må vi teste borteseieren i kveld til slik herlig odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag