Magne Hoset hadde en god høstsesong for Molde i fjor, og 33-åringen blir trolig en av klubbens nøkkelspillere denne sesongen.
Magne Hoset hadde en god høstsesong for Molde i fjor, og 33-åringen blir trolig en av klubbens nøkkelspillere denne sesongen. (Scanpix)

Molde åpner med seier

Vålerenga skal få slite mot en av Tippeligaens største gullfavoritter.

Kommersielt


Endelig er det klart for Tippeliga-start, og åpningskampen spilles mellom Molde og Vålerenga. Vi kan også sette penger på en rekke sesongspill i Tippeligaen på fredagens oddsprogram.

Dagens dobbel
Molde – Vålerenga H 1,67

Molde er tippet helt i toppen av et samlet ekspertkorps i Norge, mens det hefter store spørsmålstegn rundt Vålerenga. Tor Ole Skullerud er ny trener i Molde, og selv om laget har mistet Mats Møller Dæhli, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget, har solide spillere som Hahmeet Singh, Bjørn Bergmann Sigurdarsson og Mohamed Elyounoussi kommet til. Det er vanskelig å påstå at Molde er svekket.

Espen Bugge Pettersen, Joshua Gatt, Emmanuel Ekpo og Etzaz Hussain er ute med skader.

Når det gjelder Vålerenga, så ble fjorårets sesong en gigantisk nedtur. I år har ekspertene forholdsvis liten tiltro til Oslo-klubben, men treningskampene har skapt en forsiktig optimisme. Nykommerne Vidar Ørn Kjartansson, Herman Stengel, Sivert Heltne Nilsen og Niklas Gunnarsson er alle bra og kan slå gjennom i Vålerenga.

Kristofer Hæstad og Lars Hirschfeld er skadet, mens Joachim Thomassen er syk. Nicolai Høgh soner karantene.

Molde har vunnet de tre siste tilsvarende på Aker Stadion og må ha en bra sjanse til å vinne igjen. Så kan man innvende at det er åpningskamp, det er ny trener i Molde, presset ligger på Molde og at Vålerenga ikke har press på seg. Men Molde har så mange klassespillere i laget sitt at de skal fikse seier i kveld. 1,67 for hjemmeseier er helt som forventet og godkjent odds.

Schalke – Hertha Berlin H 1,60
To lag som er inne i et tett program. Schalke spilte 0-0 borte mot Borussia Dortmund tirsdag, mens Hertha tapte 1-3 hjemme for Bayern München samme dag.

Schalke er et av formlagene i ligaen og står med 3-1-0 på de siste fire kampene. Julian Draxler og Klaas-Jan Huntelaar er i strålende form og har mye av æren for at laget ligger godt an i kampen om spill i Champions League neste sesong. Med sju kamper igjen å spille ligger laget på tredjeplass med 51 poeng. Denne plassen gir spill direkte spill i CL, mens fjerdeplassen (som det er fire poeng ned til) gir kvalifisering.

Skademessig ser det ikke bra ut, og nå er også Kevin-Prince Boateng ute med karantene. Situasjonen har imidlertid vært omtrent like ille de siste rundene, og det har ikke forhindret laget fra å prestere på meget høyt nivå. Spesielt imponerende var det å holde nullen borte mot Dortmund med mesteparten av forsvaret ute.

Hertha på sin side er i dårlig forfatning og har 0-2-3 de siste fem kampene. Ligger kjedelig plassert midt på tabellen og har lite å spille for de siste rundene. Ble tidvis fullstendig rundspilt av Bayern sist, men kom litt mer med i kampen mot slutten da serielederen slakket av på tempoet.

Den sveitsiske landslagsspilleren Fabian Lustenberger er ute med skade, mens lagets soleklare toppscorer Adrian Ramos (16 mål) og Christoph Janker pådro seg smeller mot Bayern og betegnes som usikre.

Schalke har hatt et meget godt tak på Hertha de siste sesongene, med full pott og 9-1 i målforskjell på de siste fem innbyrdes. Laget har storspilt på hjemmebane i det siste og er garantert motivert for å kapre både sølvmedalje og en plass i Champions League. 

Molde – Vålerenga 1,67 - 3,60 - 4,25
Schalke – Hertha Berlin 1,60 - 3,45 - 4,45
Samlet odds: 2,67
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd
Auxerre – Troyes H 2,65

Auxerre tok en meget viktig borteseier mot Creteil sist og har nå tre poeng ned til nedrykksstreken. Har gjort det klart best hjemme denne sesongen og har pene 7-5-2 på 14 kamper.

Har Yann Boe Kane og Eric Marester ute med karantene, mens Olivier Sorin er skadet.

Troyes slo Dijon 2-0 på hjemmebane sist og ligger på åttendeplass med 42 poeng. Det skiller fem poeng opp til Chamois på den siste opprykksplassen. Er i god hjemmeform, men på bortebane er det helsvart. Har 0-2-4 på de siste seks på fremmed gress. Den siste bortekampen endte 0-1 mot CA Bastia, noe som var bunnlagets første seier på hjemmebane denne sesongen. Totalt har Troyes 2-4-8 på 14 bortekamper.

På en dag der det er vanskelig å finne gode langskudd, støtter vi oss på at et hjemmesterkt Auxerre som kjemper om fornyet kontrakt i Ligue 2 skal hamle opp med et Troyes blottet for borteform.

Auxerre – Troyes 2,65 - 2,70 - 3,35
Klikk her for å levere dette spillet (objektet må kombineres)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus