*Nettavisen* Sportspill.

Molde har modnet

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

I dag bryter de trenden og vinner sesongens første bortekamp også.

15.03.13 13:15

Sportspills meny fredag
V4 Kalmar: Kenneth fikser lunsjkronene

V65 Jarlsberg: Superhoppa til Frode
Tabelltips: Nettavisen vurderer Tippeligaen
Tippeligaen: Hvem scorer flest i år?
Fotballquiz: Vinn iPad

Langoddsen byr på sesongens første kamp i Tippeligaen, når Viking tar imot Molde i Stavanger. Ellers er det Ligue 2 og 2. Bundesliga som vanlig, og fredagskamper fra blant annet dansk superliga, 1. Bundesliga, Ligue 1, Primera Division, tyrkisk superliga og portugisisk liga. Dessuten finner vi to kamper fra ishockeysluttspillet i Sverige.

Legg også merke til at Norsk Tipping tilbyr spill på kvartfinaletrekningen i Champions League, og odds på vinner av Champions League, for eksempel står Juventus til 15 i odds. I dag er også dagen for å sette spill på vinner av Tippeligaen og toppscorer i Tippeligaen 2013.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
11. Union Berlin - St. Pauli B 3,45

2. Bundesliga. Union Berlin er gode på eget gress, bare tre lag har vunnet her. Nå er det imidlertid slik at Union Berlin får stadig mindre å spille for rent tabellmessig, etter hvert som det blir lenger og lenger opp til topp 3. Union har 1-2-2 på sine fem siste. St. Pauli er nærmere nedrykk enn opprykk, men også de går mot en plassering rundt midten. På de tre siste rundene har de slått FSV Frankfurt, Aalen og Regensburg etter tur. St. Pauli scorer plutselig en del mål igjen. Noe stort bortelag er de ikke, men de vant 2-0 her i fjor og har ikke tapt noen av de tre siste mot dagens motstander. Vi hadde forventet at oddsen skulle være jevnere satt enn dette. Vi tror dette kan bli en jevn affære og 3,45 på borteseiern ser høyt ut, oddsen utmerker seg som et opplagt langskudd i våre øyne.

Dagens avslag
36. Olympique Marseille - Ajaccio (0-1) H 2,12

Ligue 1. Marseille er jevnt over et bedre lag enn Ajaccio, og de kjemper i toppen av ligaen, om viktige plasseringer. Men de vinner ikke ofte nok, og de vinner alt for sjelden klart, til at vi kan spille denne oddsen. Vi må tilbake til 4. november i fjor, til bortekampen mot dagens motstander, for å finne sist Marseille vant en kamp i ligaen med to mål. Av Marseilles 28 ligakamper er tre stykk vunnet med mer enn ett mål, hele tolv er vunnet med nøyaktig ett mål. Ajaccio har 3-4-3 på sine ti siste, og her taper de 0-1, 0-2 eller 1-2, hvis tradisjonene følges. 2,12 på en klar hjemmeseier blir for lavt for oss.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

Dagens spill
Norsk Tipping tilbyr god odds på objektene fra Tippeligaen, det kommer de til å gjøre hele sesongen gjennom. Derfor er det fristende å se på sesongens aller første kamp også, selv om vi ikke har sett lagene spille under press ennå dette året.

Legg også merke til alle de nye spillvariantene Norsk Tipping tilbyr på denne kampen, blant annet spill på sluttresultat, mest målrike omgang, pause/fulltid-resultat og en rekke handicap og over/under-varianter. Endelig har Norsk Tipping kommet på banen med et bredt oddstilbud, og det vil bare bli bedre og bedre fremover.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

6. Viking - Molde
Tippeligaen, 1. runde. Viking landet på en 5. plass forrige sesong, etter en fin siste halvdel av sesongen. Det skjedde mye positivt etter at Kjell Jonevret tok over som trener, og han leder laget denne sesongen også. Veton Berisha skal få enda mer ansvar på topp denne sesongen, i Stavanger håper man at 18-åringen kan bli toppscorer i Tippeligaen. Det har ikke vært de helt store endringene i troppen, Østbø er tilbake fra Start, Bödvarsson er kommet fra Island og Midbøe Lunde er kommet fra Vidar. Resultater fra treningskamper har ikke vært oppløftende, men det er nå alvoret begynner og vi kan ikke legge stor vekt på treningskampene. Og som Jonevret sier til Nettavisen: "Det er ingen ulempe å møte seriemesteren i første kamp. Det er ingen som krever at vi skal vinne den, men tar vi poeng, får vi en veldig god start." Les Nettavisens preview av årets Viking her.

Stavanger Aftenblad følger Viking tett og det skal være snakk om to fravær i dag, de Lanlay (m) og Danielsen (m). Jonevret forventes å stille dette laget fra start, med Veton Berisha tilbake på topp etter en liten skade:

Almenning Jarstein – Skogseid, Lædre Bjørdal, Sigurdsson, Bertelsen – Gyan, Ørnskov – Bödvarsson, Thioune, Olsen – Veton Berisha

Molde har vunnet gull to år på rad, og er av mange tippet å ta gullet igjen. Men som trener Solskjær sier, det blir vanskeligere å ta gullet i år, flere av de andre lagene er blitt bedre og Molde har solgt toppscoreren og den beste forsvarspilleren fra forrige sesong. Forren (f) dro til Southampton og Angan (a) til kinesiske Hangzhou Greentown. Andre som har reist er Wemberg (Bryne), Valderhaug (Kristiansund) og Diouf (FCK). Nå er planen at Hovland (f) skal fylle mer av Forrens rolle, samtidig som Paulsen Vatshaug, Ødegaard og Steenslid også er gode stoppere. Dessuten er finnen Joona Toivio hentet inn. På midtbanen er Molde veldig solide, og Chima (a) viste gode tendenser offensivt i fjor. Berget (a) er der fortsatt og en annen finne, Lauri Dalla Valle (a), er hentet inn. Les mer om Molde her.

Solskjær stilte et alternativt lag i generalprøven mot Aalesund, der de røk 0-4, han ville ikke risikere noen av dem som skal starte i dag. Even Hovland er snart tilbake, men rekker ikke seriestarten. Ellers ingen fravær.

Tabelltips: Nettavisen vurderer Tippeligaen

Molde har vunnet ligaen to år på rad, til tross for at de hver gang har de tapt den første bortekampen. I 2011 var de på mange måter best i Sarpsborg, men satt ingen av sjansene sine og røk 0-3 til slutt. I 2012 tapte de borte mot Haugesund, Viking og Sogndal, før de tok sine første bortepoeng i den 8. serierunden. Solskjær sier at Molde er avhengig av en bedre start på sesongen i år, dersom de skal gå til topps igjen.

Molde har blitt mer erfarne, Solskjær har et sterkt lag som går for mer gull og spill i Europa. Da kan de ikke fortsette å tape på bortebane i starten av sesongen. Viking var sterke sist høst, men nå mangler de to gode spillere og vi er usikre på hva de får til i dag. Molde ser best ut i våre øyne, og 100 kroner på borteseier til 2,35 er dagens spill. Leveringsfrist klokken 18.55.

6. Viking - Molde 2,65 3,25 2,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.