*Nettavisen* Sportspill.

Molde setter skapet på plass

Magne Hoset og Molde blir klare favoritter borte mot Stabæk søndag. Foto: (SCANPIX)

Ingen kan frata Stabæk sine seks poeng, men søndag skal Molde vise klasseforskjellen.

13.04.14 11:11

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Ingen grunn til å stole på Rosenborg
Oddstips 1: Liverpool-mirakelet fortsetter
Oddstips 3Ny oppvisning av Sarpsborg
V64 Bergsåker: Jackpot med Robert
V65 Biri: Kejseren er fortsatt ikke for gammel
V4/V5 Jägersro:Strålende galoppvorspiel
Tippeligaen:
Skader og karantener

Søndagens langoddsprograms soleklare høydepunkt er naturligvis toppoppgjøret mellom Liverpool og Manchester City i Premier League, men det er rikelig med andre godbiter også, og ikke minst mye norsk fotball.

Det ble flott treff på lørdagens tre oddspill. Crystal Palace gjorde som ventet jobben hjemme mot Newcastle og dobbelen med seire til Fulham og Åtvidaberg satt også klokkerent. Søndag byr vi på tippetips, to singelspill og en dobbel.

Dagens langskudd:
Roosenborg - Odd B 4,35

Mange eksperter har lansert Rosenborg som sin seriemester-favoritt. Undertegnede er definivt ikke blant dem. Jeg så Rosenborg i flere av treningskampene før sesongstart, deriblant en kamp mellom disse to lagene i Abrahallen noen uker før seriestart og jeg har sett RBK i begge åpningskampene. Rosenborg må forbedre seg betydelig for å vinne seriegull. Var heldige som fikk med seg ett poeng i åpningskampen hjemme mot Viking og burde vært parkert etter de første 45 borte mot Aalesund sist helg.

Da ser det det klart bedre ut for Odd og tendensen fra treningskampene har fortsatt. Burde tatt med seg alle poengene i seriepremieren borte mot Sandnes Ulf og gjorde en strålende hjemmekamp mot Molde sist helg da laget snudde til seier. dag Eiliv Fagermo klager over mangel på penger, men det er en selvmotsigelse. Odd fremstår med kontinuitet på spiller- og trenersiden og det får man alltid betalt for.Rosenborg blir store favoritter søndag.

Det må være riktig å sette noen kroner på Odd i denne kampen til friske 4,35 i odds.

Dagens langskudd
Getafe - Atletico Madrid H 6,40

Hett Madrid-derby der hjemmelaget kjemper en desperat kamp for å overleve i Primera, ,mens bortelaget kjemper om gullet. Det har ikke gitt særlig effekt at Cosmin Contra overtok som trener (1-1-3), men 3-1 borte mot Valencia nest sist var en opptur. Sist helg var det derimot ny nedtur med 0-1 borte for Elche. 4-6-6 på hjemmebane denne sesongen.

Atletico Madrid fortsetter å imponere og tok seg svært fortjent videre til semifinalen på bekostning av Barcelona. Har fortsatt grepet om ligatittelen og fikk hjelp så det holdt lørdag da Granada beseiret Barcelona. Seier i dag vil bety at Atletico kommer fire poeng foran Barcelona og nesten "kvitter" seg med Barcelona i kampen om seriegullet.

Vi merker oss at det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende og Atletico Madrid har hatt et knalltøft kampprogram i det siste.6,40 på hjemmeseier er fryktelig høyt og fristelsen blir for stor. Det er verd å teste Getafe som et langskudd søndag.

Dagens spill
Stabæk - Molde B 1,90

Sensasjonell åpning av Stabæk med seks poeng på de to første kampene. Åpnet med 3-0 hjemme mot Sogndal i en kamp laget hadde marginene med seg på stillingen 1-0. Kom så til Bergen og til tross for at Brann skapte hele 13 målsjanser vant Stabæk 2-1. Undertegnede er som kjent Brann-supporter, men det var et regelrett ran og dette Stabæk-laget kommer ikke til å stå med ni poeng etter de tre første rundene. Jørger Hammer er eneste spiller på skadelisten for Stabæk.

Molde imponerte voldsomt selv om det kun ble 2-0 hjemme mot Vålerenga i seriepremieren hjemme for to uker siden. Tok ledelsen også i Skien borte mot Odd sist helg, men et solid Odd-lag (som kan være en medaljekandidat) slo tilbake og vant 2-1. Det var nok ikke helt fortjent, men Molde har kun seg selv å takke. Espen Bugge Pettersen og Eirik Hestad er skadet. Emmanuel Ekpo betegnes som usikker.

Hadde dette vært serieåpning hadde vi aldri fått 1,90 på borteseieren her, men trolig rundt 1,70. Da gjelder det å være våken og spille Molde søndag. All den tid vi også ønsker å lansere dobler på lørdager/søndager, velger vi å kombinere Molde.

Strømsgodset - Aalesund H 1,57
Ingen veldig overbevisende serieåpning av Godset til tross for fire poeng. Hadde marginene med seg i hjemmepremieren mot Start og var nest best i det meste borte mot Viking sist fredag. Men gode lag har ofte marginene med seg og hjemme i Drammen har som kjent det meste gått på skinner de siste årene.

Aalesund er foreløpig ikke så lett å plassere etter to 1-1 kamper. Gjorde en bra bortekamp mot Bodø/Glimt i seriepremieren og gjorde 65 sterke minutter mot Rosenborg sist helg. Har ikke vært veldig sterke på bortebane de siste årene og står med 0-1-4 på de fem siste tilsvarende i Drammen.

Jørgen Horn (rygg), Kim André Madsen (rygg) og Mounir Hamoud er ute for hjemmelaget, mens Hugues Wembangomo, Christian Myklebust og Mikael Dyrestam er uaktuelle for bortelaget.

Det lukter hjemmeseier i Drammen søndag kveld og statistikken er til de grader på Godsets side. 1,57 for hjemmeseieren er ikke veldig sprekt, men det dårlig med gangbare alternativer og vi lar det gå.

Dermed får vi en dobbel til 2,98 i odds og innsatsen er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 15.25):
Kamp 4 Stabæk - Molde 3,45 3,40 1,90
Kamp 7 Strømsgodset - Aalesund 1,57 3,70 4,90
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag