Stephan El Shaarawy (på lån fra Milan) er en av nykommerne i årets Monaco-stall. Her fra seriepremieren mot Nice.
Stephan El Shaarawy (på lån fra Milan) er en av nykommerne i årets Monaco-stall. Her fra seriepremieren mot Nice. Foto: Valery Hache (Afp)

Monaco går mot en stor sesong

Monaco kom sent ut av startblokken i fjor høst, men virker langt bedre skjerpet i årets sesonginnledning.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel 1:
Alltid målfest med Barcelona
Oddstips: 
Dette laget er for bra for Solbakken
Få oversikt:  Skader og karantener i Tippeligaen
Helgen: 
Jonssons norske oddstips
V65 Biri: Tøffing knuser alt

Fredagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, Tippeligaen, Championship, Bundesligaen, Ligue 1 og Superligaen.

Monaco - Lille H 1,50
Monaco leverte etter hvert en meget god fjorårssesong, men den svake starten på høsten førte til at laget aldri klarte å melde seg på i gullkampen.

I år har innledningen på sesongen vært langt bedre. Young Boys ble knust med sammenlagtsifrene 7-1 i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League, mens det ble en sterk borteseier over Nice i ligapremieren.

Monaco møter Valencia i playoffspillet i CL onsdag neste uke. Det er en kamp som potensielt kunne ha forstyrret kveldens oppgjør, men laget presterte godt før viktige CL-matcher forrige sesong.

Monaco slapp inn bare 10 mål på 19 hjemmekamper forrige sesong, noe som var færrest i serien.

Nyinnkjøpte Gabriel Boschilia (fra São Paulo for ca 7 millioner euro) trenger litt tid før han er aktuell for troppen. Skademessig ser det bra ut, men Aymen Abdennour er ikke helt klar for A-lagsfotball etter avbrekk.

Lille endte på åttendeplass forrige sesong, noe som var skuffende med tanke på at laget tok bronse året før. Det var spesielt på bortebane Lille slet med å score mål og vinne poeng.

I løpet av sommeren har forrige sesongs beste målscorere forlatt klubben, Nolan Roux (Saint-Etienne) og Divock Origi (Liverpool).

I sesongåpningen var det ting som tyder på at laget kommer til å slite med å score mål i år. Motstanderen var riktig nok PSG. Men med tanke på at hovedstadslaget fikk en mann utvist allerede før det var gått en halvtime av kampen, var det pinlig å kun komme til tre avslutninger (ett på mål) i løpet av 90 minutter. Kampen endte også med 0-1-tap.

Forsvarsspillerene Marko Basa og Ibrahіm Amadou er ute med skader.

Hjemmesterke Monaco bør ha gode vinnersjanser mot et Lille som trolig går mot en tung sesong.

Clermont - Nimes H 1,60
Clermont har åpnet sesongen med 0-0 hjemme mot Sochaux og 2-2 borte mot Lens. Kampens store spiller i det siste oppgjøret var Famara Diedhiou, som scoret begge målene for Clermont. Den innleide spissen (Sochaux) scoret også i tirsdagens 3-1-seier borte mot Valenciennes i ligacupen. Det er verdt å merke seg at hjemmelaget fikk to spillere utvist en halvtime ut i kampen.

Forrige sesongs toppscorer, Idriss Saadi, som har vært skadet siden januar, nærmer seg et comeback, men spissen er ikke tatt med i dagens tropp. Forsvareren Baptiste Martin er eneste spiller på skadelisten.

Nimes var det svakeste laget i Ligue 2 på vårparten forrige sesong og klarte bare å skrape sammen to poeng på de ni siste kampene. Hadde prestasjonene på vinteren vært litt svakere, ville laget fort ha spilt i 3. divisjon nå.

Årets sesong har startet like ille som den forrige sluttet. På fem kamper har laget bare scoret én gang. Det var i en treningskamp hjemme mot lille Consolate Marseille (1-1). I serien er det blitt 0-0 hjemme mot Lens og 0-2 borte mot Brest. Tirsdag ble det 0-1 og sorti i ligacupen borte mot Laval.

Forsvarerene Fabien Barrillon og Jonathan Lacourt og kantspilleren Ousmane Cissokho er ute med skader for gjestene.

Clermont har spilt bra fotball de to siste kampene, mens Nimes ikke har levert noe som helst etter at den gode vinterperioden var over i slutten av mars. Clermont var gode på hjemmebane forrige sesong, og alt burde ligge til rette for at laget tar årets første ligaseier.

Samlet odds for dobbelen: 2,40.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus