Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Mos er tilbake for FCK

Da blir det vei i vellinga og forhåpentligvis tredobling av innsatsen i dagens oddstips.

Kommersielt

Les også
V4 Östersund: Magikeren Persson

V5 Momarken: Skrell fra Hammers?
Fotball: Ukens TV-kamper

Oddsregnskap: Solid pluss forrige uke

Gresk og polsk fotball innleder dagens langoddsmeny, før Brann og Lillestrøm skal kjempe om poeng i Tippeligaen. Så følger dansk og svensk fotball, før vi får League One, portugisisk liga og Primera Division til slutt.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
100. Brann - Lillestrøm - (pause) B 4,50

Brann har sterke 10-1-2 hjemme i Bergen, og de lekte seg til 4-3-seier i Fredrikstad forrige runde, så formen er beviselig god. Når vi likevel går mot Brann i dag, til pause vel å merke, så er det fordi Lillestrøm har potensialet til å overraske. Selv om det ikke alltid går veien, har de mange gode spillere som glimter til som et lag i blant, slik de gjorde i Ålesund nylig. Siden har Lillestrøm tapt i Sogndal, og de kan være direkte svake når ting ikke stemmer. Men merk at Lillestrøm er blant de bedre bortelagene og i dag trenger de poeng. Oddsen på 4,50 for at de har en god dag og leder til pause, er fristende og spennende som et langskudd.

Dagens avslag
115. Sporting Lisboa - Académica Coimbra H 1,40

Det er vanskelig å se at Sporting skal være 1,40-favoritt etter deres stusselige serieåpning i Portugal. 1-3-2 på de syv første og tredje sist på tabellen er uvanlig svakt av hovedstadsklubben. Torsdag tapte de også borte for Genk i Europa League med ti mann på banen, og de er i praksis sjanseløse på avansement der. Etter rot og misnøye innad er Frank Vercauteren nylig ansatt som trener, men leser vi riktig så leder han ikke laget før neste runde. Academica har kun ett tap på sine seks første og er ubeseirede borte, så her lar vi 1,40 på hjemmeseieren ligge.

Dagens spill
Brann - Lillestrøm er spennende oddsmessig, og vi tenkte en stund på et UB-spill til 2,00. Men vi lar det ligge, og tester heller 4,50 på B til pause i Bergen, som et langskudd. Bortsett fra dette synes vi Valladolid og FC København er de mest spennende lagene på dagens meny, og selv om singelspill er mulig på begge, tar vi sjansen på en dobbel til 3,20.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

117. Valladolid - Real Sociedad
Primera Division. Valladolid har åpnet brukbart etter opprykket. 3-1-4 på de åtte første er godkjent og nok til å få arbeidsro. Hjemme på José Zorrilla har Valladolid 2-0 mot Levante, tap 0-1 for Betis, 6-1 mot Rayo Vallecano og 1-1 mot Espanyol.

Manucho (a) scoret sitt fjerde for sesongen borte mot Malaga forrige runde, før han fikk to gule og dermed rødt kort i 2. omgang, og Malaga satte vinnermålet få minutter før slutt. Bittert, og i dag er Manucho suspendert. Han er ikke toppscorer, det er midtbanespiller Oscar, med fem mål. I dag erstattes Manucho av Javi Guerra, melder Marca.com.

Real Sociedad har slitt veldig på reise hittil. Det har blitt fire strake tap, for Barcelona, Mallorca, Levante og Real Betis. Selv om man ryker 1-5 i Barcelona er 2-10 i målforskjell på fire bortekamper ikke bra. Sist helg kom sesongens første tap på hjemmebane også, 0-1 for Falcao, unnskyld, Atletico Madrid heter laget, men det var Falcao som var forskjellen på mannskapene. I dag handler det om å unngå det tredje strake tapet, på en arena man ikke har spilt på på en stund.

Førstekeeper Bravo er ute med skade, Zubikarai står. Andre fravær skal være Zurutuza (m), Elustondo (m) og Cadamuro (f).

Det er på hjemmebane Valladolid skal berge plassen, og dette er en kamp de skal vinne på en vanlig dag. Blir det en vanlig dag? Ja, vi tror det, for selv om Manucho har spilt mye og scoret flere mål, er han langt fra det eneste offensive våpenet til Valladolid. 2,00 for hjemmeseieren duger.

102. AC Horsens - FC København
Dansk Superliga. Horsens har spilt fem uavgjorte kamper på rad, og har minst ett stort problem: De scorer for få mål. 0-0 hjemme mot Esbjerg forrige runde var en nedtur, 1-1 i Slikeborg runden før var heller ikke noe å juble for. Før dette klarte man riktignok 1-1 hjemme mot dagens motstander, og Horsens står med 0-4-3 hjemme totalt.

Martin Retov (m) er ute, han er en viktig og erfaren midtbanespiller som vil savnes. Dette er kveldens tropp:

Jochumsen, Nøhr, Rasmussen, Aslam, Juel Andersen, Fagerberg, Kielstrup, Spelmann, Nworuh, Toft, Kortegaard, Kryger, Agesen, Drachmann, Kløve, Smedegaard, Bjerregaard, Rønnow, Rasmussen.

FCK overrasket positivt med ett poeng etter 0-0 i Stuttgart i Europa League torsdag. Vi så ikke den kampen, men rapportene forteller om en taktisk godt gjennomført kamp, en solid opptreden av FCK. I Superligaen topper de foran AaB, og kan øke forspranget ytterligere i kveld. Dog har de spilt uavgjort i sine tre siste borte, i Esbjerg, Horsens og Odense, og har ikke bedre enn 2-4-0 på bortebane. Nå handler det om å vinne igjen, slik at man ikke stiller seg i en posisjon der man risikerer å miste gullet og den direkte CL-plassen til for eksempel AaB eller Nordsjælland, slik som dessverre skjedde forrige sesong.

Thomas Delaney (m) er suspendert, det er et overkommelig fravær. Wiland (k) er skadet og Jørgensen (a) er fortsatt ute, men Mos Abdellaoue (a) er tilbake etter et lengre skadefravær. Men det spørs om han starter, for Cornelius (a) fikk bare et innhopp i Stuttgart og er trolig tilbake fra start her. Vi får se, dette er hvert fall troppen:

Christensen, Jacobsen, Bengtsson, Stadsgaard, Ottesen, Claudemir, Mos. Abdellaoue, Grindheim, Santin, Kristensen, Sigurdsson, Gislason, Vingaard, Remmer, Cornelius, Bolanos, Busk, Amakwaa.

Når Horsens ikke klarer å score mot Esbjerg, blir det ikke enklere i kveld, mot ligaens sterkeste defensiv. FCK skal være rutinerte nok til å vinne denne bortekampen, selv om de måtte nøye seg med ett poeng her sist. De stiller med et godt forsvar og har Cornelius på topp. 1,60 for borteseier her gir oss en dobbel til 3,20. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

102. AC Horsens - FC København 4,20 3,20 1,60
117. Valladolid - Real Sociedad 2,00 2,90 3,00

Total odds 3,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus