MÅ VINNE: José Mourinho er relativt avhengig av seier hjemme mot Liverpool i dag.
MÅ VINNE: José Mourinho er relativt avhengig av seier hjemme mot Liverpool i dag. Foto: Oli Scarff (Afp)

Mourinho redder jobben mot Liverpool

José Mourinho har kniven på strupen mot Liverpool i dag, men historien er på portugiserens side.

Kommersielt

Fredagens singel til 2,10 i odds gikk inn, så får vi ergre oss over at Atletico Madrid ikke klarte å punktere kampen og fredagens dobbel.

Merk tidlig innleveringsfrist på flere av dagens objekter!

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1, kl. 13.25
: Ustabile Wolverhampton får derbytrøbbel 
Oddstips 3: Leverkusen må prioritere knallhardt
Oddslangskudd, kl. 12.55: Luften går ut av AIK
Tippekupongen: Lett match for Manchester City

TV-kampene: Slik ser du helgens fotballfest
Skaderapport Premier League: Disse mister runden
Skaderapport Tippeligaen: Disse mister runden

V75 Forus: Ny V75-fest for Nettavisen?

Det er bare å velge og vrake i deilige oddsobjekter på langoddsprogrammet denne lørdagen. Nesten hele Europa stiller med sine beste kamper og det er også mulig å spille på søndagens Tippeliga-kamper.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 13.40.
Chelsea + Schalke, totalodds 3,31.

Chelsea - Liverpool, H 1,95
Fire tap de siste syv og bare én seier - som de fikk forært i gave fra et elendig Aston Villa på hjemmebane - er grufull lesning for José Mourinho og ikke minst Roman Abramovitsj. Det er all grunn til å tro at tålmodigheten til den eksentriske russeren igjen nærmer seg slutt.

I midtukens kamp mot Stoke ble det tap på straffespark, etter ekstraomganger de gjerne kunne klart seg foruten. En viss forbedring etter det forsmedelige tapet for West Ham var det, men det er mye som ikke stemmer.

Likevel er det grunn til å backe Mourinho mot Liverpool, han elsker å stikke kjepper i hjulene for de røde fra Beatles-byen. De siste fem kampene innbyrdes har det endt 3-2-0 i favør Chelsea.

Thibaut Cortouis, Pedro og Branislav Ivanovic er fortsatt skadet, mens Diego Costa er tvilsom.

Jürgen Klopp fikk sin første seier som Liverpool-sjef mot Bournemouth i ligacupen, men det er ikke mye av tyskerens kjennetegn å spore i laget helt ennå. Slikt tar naturligvis tid, men energien er i det minste tilbake for gjestene.

Det har blitt mye uavgjort i det siste, som også ville vært et godt resultat her. Men de vet samtidig at sjansen for å vinne borte mot Chelsea sjelden har vært større.

Daniel Sturridge, Jordan Rossiter, Kolo Toure, Danny Ings, Jordan Henderson, Joe Gomez og John Flanagan er ute for gjestene. Spissen Christian Benteke - vanvittig viktig i oppgjør som dette - rekker trolig kampen.

Chelsea er ikke seg selv for tiden, men i disse kampene er de alltid hundre prosent fokusert - som vi så mot Arsenal (2-0). At de slår et Liverpool som fortsatt har mye å gå på er ikke utenkelig og 1,95 er godt betalt for at Mourinho beholder jobben en uke til.

Schalke 04 - Ingolstadt, H 1,70
To Schalke-tap på rad skremmer oss ikke fra å prøve hjemmeseieren i denne. Begge mot formlaget Borussia Mönchengladbach, som virkelig har vært bra i det siste.

Hjemmelaget har fortsatt et grep om Champions League-plassene, men bør virkelig vinne denne kampen. Hjemme er Schalke historisk gode, og 3-1-1 er status denne sesongen. Tapet kom noe overraskende med hele 3-0 for Köln.

Gelsenkirchen-laget må vise at de mener alvor denne sesongen og dette er en perfekt kamp å slå tilbake på. Johannes Geis er suspendert, Marco Hoger og Matija Nastasic skadet.

Ingolstadt har overbevist alle med sesonginnledningen sin, men har tapt de to siste kampene 1-0. De scorer svært lite mål, men er også solide defensivt - og de vant faktisk de tre første bortekampene denne sesongen.

At gjestene skal vinne denne bortekampen er vi imidlertid ikke litt redde for en gang, all den tid de har seks mål på ti kamper. Det kan bli vanskelig for hjemmelaget å bryte ned Ingolstadt, men de har så mange offensive kvalitetsspillere at det bør løse seg greit.

Nøkkelspiller Stefan Lex er skadet, det samme er Robert Bauer og Almog Cohen.

Hjemmeseier til 1,70 er helt greit betalt, og gjør at dobbelen får bra totalodds. Schalke bør virkelig ha null problem i denne kampen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus