*Nettavisen* Sportspill.

Mourinho trenger suksess i Europa

FIKSERT: Jose Mourinho ønsker den forbanna bøtta. Foto: Carl Recine (Reuters)

Champions League-gruppespillet starter i kveld. Her er Nettavisens vurdering av gruppe G og H.

15.09.15 09:07

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1 tirsdag: City mener alvor i år
Champions League gruppe A/B: Les vår analyse
Champions League gruppe C/D: Les vår analyse
Champions League gruppe E/F: Les vår analyse
V4 Visby: Ohlsson reiser ikke forgjeves
V5A Klosterskogen: Lunsjomgang med potensial

Champions League gruppe G: Chelsea, Porto, Dynamo Kiev og Maccabi Tel Aviv.

Mange vil hevde at Chelsea hadde en heldig trekning og det er på mange måter rett. Alt annet en gruppeseier til Chelsea vil være et lite sjokk.

Chelsea har hatt en forferdelig start i Premier League, men det er ingen tvil om at dette laget besitter kvaliteter. Jose Mourinho vet bedre enn noen hvordan man skal snu en vond trend og spillerne han har til disposisjon er alltid ambisiøse.

I tillegg er det trolig en veldig revansjesugen tropp som kommer til årets gruppespill etter exiten mot PSG forrige sesong. Mourinho har stadig ikke vunnet et Champions League-trofé med Chelsea, et faktum som garantert gnager i hjernebarken.

Porto har mistet sin toppscorer de siste årene i Jackson Martinez, men har startet den hjemlige ligaen med syv poeng fra tre kamper. De har en unik evne til å fornye troppen tross store salg og de har garantert noen unggutter klare også denne sesongen.

De stod for et lite sjokk da de senket Bayern München forrige sesong, og har skapt noen magiske kvelder i Portugal. Her vil de også ha gode sjanser på avansement.

Kiev på topp
Dynamo Kiev tok virkelig over tronen som Ukrainas beste lag forrige sesong og utklasset Sjakhtar med ti poeng da sesongen var over. De tapte faktisk ikke en kamp og det er imponerende i en langt fra udugelig liga.

Også denne sesongen er de godt i gang med 5-1-0 fra de første seks kampene og 11-2 i målforskjell. Det er solid, men steget opp til de to favorittene er trolig for stort.

Maccabi Tel Aviv slo ut Basel og sjokkerte mange med det, men blir nok mange nummer for små her. De kan kanskje sørge for noen små sjokk i en hjemmekamp, men kvalitetsnivået på de tre andre lagene er rett og slett for høyt til at israelerne har noen sjanser på noe annet enn fjerdeplass.

Chelsea bør vinne denne greit og har den soleklart beste troppen til sin disposisjon. Men som tilfellet er med alle de andre gruppefavorittene, er det dårlig betalt med 1,25.

Champions League gruppe H: Valencia, Zenit St. Petersburg, Lyon og Gent.

Denne blir spennende! Her er det tre lag som alle vil føle at de har gode muligheter til avansement.

Valencia må regnes som favoritt og fortjent er det, de slo ut Monaco på imponerende vis i kvalifiseringen. I hjemlig liga har de fått en treg start med to uavgjort, men i helgen kom første seieren.

Spillermaterialet er absolutt solid, selv om Nicolas Otamendi blir savnet i midtforsvaret. Spesielt på hjemmebane er de giftige og det skal bli spennende å se hvordan de takler returen til det ypperste selskap etter noen år på sidelinjen.

Zenit St. Petersburg-sjef Andre Villas-Boas har nylig annonsert at han forlater klubben ved sesongslutt, og det er et lag som er solid på papiret han forlater. De har nøkkelspillere i verdensklasse i form av Hulk og Axel Witsel, men hjemlig seriestart har vært under pari med 15 poeng fra syv kamper.

Det er alltid vanskelig å spille mot disse russiske lagene og de har en tropp god nok til å vinne denne gruppen. Men Valencia blir trolig for sterke, og trolig også Lyon.

Lyon er tilbake
Lyon har hatt en sesongstart på det jevne med 2-2-1 de fire første kampene. Franskmennene - som stiller med en svært høy andel egenproduserte spillere - hadde en eventyrsesong i fjor, som det blir vanskelig å kopiere.

Uansett er det vakkert å se Lyon tilbake i det gjeveste selskap etter noen tunge års fravær, og troppen er på mange måter god nok til å utfordre om avansement. De har vært heldige med trekningen. Alexandre Lacazette vil fortsette å bøtte inn mål og de vil nok vinne mange nøytrale hjerter denne høsten.

Den store outsideren i gruppen heter Gent, og 30 i odds sier en del om hvor lite man forventer at de skal prestere. De gjorde en god figur i Belgia forrige sesong og tjener gode penger på denne deltakelsen, men bør ikke bli overrasket om de ryker ut med fjerdeplass.

Dette blir en spennende gruppe å følge. 1,90 på Valencia-seier virker som det mest fornuftige og er godt betalt i forhold til mange andre grupper. Hvis man føler seg offensiv kan Lyon til 3,50 kansjke være verdt et forsøk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.