*Nettavisen* Sportspill.

Moyes lever farlig

 David Moyes har ikke levert varene med Real Sociedad hittil denne sesongen.  Foto: Vincent West (Reuters)

Real Sociedad og David Moyes har innledet svakt og i kveld venter en vrien bortematch mot Las Palmas.

06.11.15 13:07

Sportspills meny fredag:
Oddstips 2: Aalborg har fått opp farten
Oddslangskudd: Nykommeren blir ikke tatt på alvor
TV-fotball/streaming:
Sjekk helgens oversikt
V5/V4 Øvrevoll: Dickie sørger for ny galoppfest
V65 Biri: Kolle i strålende form
V64 Romme: Millionjackpot i V64
V75 Jarlsberg lørdag:
Vidunderlig V75-omgang i vente

Fredagens langoddsprogram er ganske så rikholdig og byr på flere svært godt betalte hjemmekamper i både Bundesliga, La Liga. Ligue 1 og den danske superligaen. Som vanlig spilles det tilnærmet full runde i franske Ligue 2 på fredager og i nederlandsk 2. divisjon. Og som vanlig er det også tre kamper fra 2. bundesliga når det er vanlige fredager.

Las Palmas - Real Sociedad H 2,40
De blågule kanarifuglene fra Las Palmas har flydd lavt i comebacket etter 13 sesongers fravær fra La Liga. Klubben som for drøyt 10 år hadde tilsvarende 70 millioner euro i gjeld lå da omtrent i respirator og var nær ved å bli utrydda, men nå er den økonomiske situasjonen sunn og framtida ser lys ut. Selv om det skulle bli nedrykk denne sesongen, har Gran Canarias stolthet nå de nødvendige ressurser til å komme raskt tilbake.

Bare en seier på de første 10 kampene er selvsagt godt under forventningene. Men det skal sies at Las Palmas har hatt et tøft innledningsprogram på bortebane, der de i tillegg til Getafe og Celta Vigo har møtt gigantklubbene Atletico Madrid, Barcelona og Real Madrid. Treneren Paco Herrera tok klubben tilbake til La Liga, men fikk sparken allerede etter åtte kamper i det gode selskap. Herrera var svært populær blant fansen, men nå er det altså nord-spanjolen Quique Setién som skal styre skuta framover med en noe mer kynisk spillestil.

Problemet for Las Palmas i hjemmekampene har vært å skape målsjanser. Både mot Levante og Eibar var laget helt overlegent spillemessig, men gode sjanser var mangelvare. I den første hjemmekampen under Setién ble det 0-0 mot pigge Villarreal, men du måtte leite godt for å finne en målsjanse i denne matchen. Grasmatta på Estadio de Gran Canaria har vært under stor kritikk denne høsten, og det er ingen fordel for Las Palmas med sin stil full av kortpasninger og med mye ballbesittelse.

Ingen nye skader hos LP, fortsatt de samme langtidsskadene. El Zhar er litt tvilsom, en ventes klar. Uvisst med Nauzet Aleman, men har har uansett ikke vært fast og har bare vært med i tre kamper. Faren hans døde onsdag.

Real Sociedad og trener David Moyes har heller ikke innledet bra, og står med fattige ni poeng etter de ti første seriekampene. Det er ingen tvil om at David Moyes sitter utrygt i stolen nå. Sist helg ledet laget 2-1 hjemme mot Celta Vigo til pause, men rotet bort ledelsen og tapte 2-3. Så kan man selvsagt registrere at laget vant 4-0 borte mot Levante sist laget var på reise, men denne utgaven av Levante er svak. Har i tillegg slått Granada 3-0 borte.

Hos Zaragoza er midtbanespilleren Zurutuza ny på skadelista. Angriperen Jonathas har ikke innfridd forventningene så langt, og er nå på skadelista. Ellers har vel ikke David Moyes noen nye skader ser det ut til, men midtbanespilleren Granero er klar igjen.

Las Palmas har levert spillemessig, og den nye treneren har nå fått to kamper med laget. Det ligger en trepoenger i luften for laget nå, og Real Sociedad er en klart overkommelig oppgave. 2,40 på hjemmeseier er helt klar verd å teste denne fredagen og spilles.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.