Foto: AP/SCANPIX

Møter Chelsea på riktig tidspunkt

Blackurn og Morten Gamst Pedersen gir brukbar odds mot et Chelsea, som fortsatt stiller uten sine to største profiler.

Kommersielt

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og ishockey

Vinner igjen
Lagene møtes også i Copa del Rey, der Osasuna vant 2-0 i den første kampen for ti dager siden. Returen spilles over nyttår. Begge lag hadde gjort flere endringer i startoppstillingen, og trolig er det Mallorca som som styrkes mest i dag kontra den kampen. Formen i Primera er omtrent like svak, flest lyspunkter for hjemmelaget den siste tiden. Fortsatt en del fravær for begge lag, med gjestenes keeper Moya som den kanskje viktigste. Vi tror laget fra ferieøya får det tøft igjen, og synes to blank for hjemmeseier er brukbart.

Vrient for Grant & co
Blackburn måtte se seg slått etter å ha hentet opp 0-2 og sikret ekstraomganger i tirsdagens Ligacup-kvarfinale mot Arsenals unggutter. Dermed er Rovers oppe i åtte kamper hvor Newcastle er det eneste laget som er beseiret. Pinlig 3-5-tap for Wigan for en uke siden, men tidligere i høst fremsto Mark Hughes elever som et mulig topplag. Santa Cruz vet hvor målet står, og kan bli forskjellen på lagene. Samba er suspendert.

Chelsea var i aksjon dagen etter, og slo et forholdsvis tamt Liverpool i sin kvartfinale. Tapte for Arsenal på Emirates forrige helg, der laget savnet Drogba eller en Shevchenko i slag. Sistnevnt på scoringslisten i midtuken, men er usikker grunnet en vond ankel. Drogba er uaktuell, og det samme gjelder Terry.

Blackburn klarte 0-0 på Stamford Bridge i september, men siden har formkurvene pekt i hver sin retning for disse. Selv uten nevnte duo ute og mange spillere med tynt kampgrunnlag, gjorde Chelsea det sterkt mot Liverpool. Møter en helt annerledes motstander her, og vi prøver et nytt spill mot løvene.