Christian Benteke fikk avbrutt den strålende fjorårssesongen grunnet en akillesskade. Nå er den belgiske scoringsmaskinen tilbake for fullt. Åpner han målkontoen mot QPR i kveld?
Christian Benteke fikk avbrutt den strålende fjorårssesongen grunnet en akillesskade. Nå er den belgiske scoringsmaskinen tilbake for fullt. Åpner han målkontoen mot QPR i kveld? Foto: Pa Photos / NTB Scanpix

Møter Premier Leagues mest gavmilde forsvar

Aston Villas måltørke tar slutt i kveld. Det skal vi tjene penger på.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips: 
Har ikke tapt på 11 møter
V4/V5 Romme: Lunsj med Widell
V64 Romme: Gedigen jackpot
V65 Leangen: Denne svensken er god

Det ble overskudd for undertegnedes oddstips fire av fem dager (mandag til torsdag) forrige uke, og tilbakebetalingsprosenten for de 242 ordinære spillforslagene så langt i 2014 er på 102,8 prosent.

Mandag er det blant annet Premier League, Allsvenskan, Superligaen, 2. Bundesliga og Ligue 2 på oddsprogrammet.

Dagens dobbel

QPR – Aston Villa over/under 2,5 mål over
Sirius – GIF Sundsvall B


QPR – Aston Villa over 2,5 mål 2,05

QPR var involvert i en pussig hjemmekamp mot Liverpool forrige helg, der det ble scoret fire mål i sluttminuttene og lagets forsvarsspillere satte inn to av motstanderens mål. 2-3-tapet var ikke fortjent når man ser på spill og målsjanser, men det er heller ingen grunn til å rope opp om urettferdighet når man lar seg felle av slike megatabber.

Tapet gjør at London-klubben fortsatt ligger sist på tabellen med fire fattige poeng på åtte kamper. Målforskjellen 6-18 er også verst av samtlige 20 klubber.

Alejandro Faurlin er langtidsskadet, og det ser ut til at Joey Barton og Jordon Mutch heller ikke blir klare. Forsvareren Nedum Onuoha har brukbare sjanser til å rekke kampen.

Manager Harry Redknapp og Adel Taarabt har hatt en liten disputt om spillerens fysiske forfatning (overvekt), men det er ikke umulig at playmakeren blir å se i startoppstillingen.

Aston Villa var høyt oppe (både mentalt og på tabellen) etter den sterke 1-0-seieren over Liverpool i midten av september, men har siden tapt fire på rad uten å score mål (0-11 i målforskjell).

Nå skal det tas med at motstanderne har vært Arsenal, Manchester City, Chelsea og Everton i denne tapsperioden.

Har falt ned til 15. plass og vil stå med halvannet ben i bunnstriden dersom det skulle bli null poeng i kveld.

Philippe Senderos og Nathan Baker betegnes som usikre, mens Fabian Delph og Libor Kozak er uaktuelle.

QPR imponerte mot Liverpool, og slikt sett kunne det vært fristende å sette pengene på hjemmeseier. 2,25 i odds er imidlertid meget dårlig betalt for et lag som bare har vunnet én seriekamp denne sesongen og som samtidig har ligaens mest gavmilde forsvar.

Samtidig er det heller ikke spesielt forlokkende å spille B til 2,85 i odds på et lag som står med null mål og poeng på de siste fire kampene.

Vi har derfor sett litt nøyere på de øvrige objektene som tilbys på matchen. Her peker over/under 2,5 mål-spillet seg ut som det mest interessante. Over betales med hele 2,05 i odds, noe som trolig skyldes at QPR bare har satt inn seks mål denne sesongen og det faktum at Villa har sluttet å score mål.

QPR har imidlertid satt inn to mål i begge de to siste hjemmekampene, og den chilenske leiesoldaten Eduardo Vargas viste meget gode takter mot Liverpool. 24-åringen har scoret seks mål på åtte landskamper i 2014 og har notert seg for to mål på fire kamper for QPR.

Aston Villas angrepsspillere kommer også til å få helt andre forutsetninger mot QPR enn i de siste kampene, og vi tror måltørken tar slutt i kveld.

Objektet kan ikke spilles som singel, og vi tar med et spill fra Superettan i Sverige og setter opp en dobbel.

Sirius - GIF Sundsvall B 1,70
Sirius var i ferd med å rote seg inn i bunnstriden tidligere i høst, men har sikret ny kontrakt med seier i de to siste kampene og ligger nå på sjetteplass med 40 poeng.

Seirene kom mot svake Ängelholm og Assyriska, og Sirius er et av ligaens svakeste hjemmelag (17 poeng på 14 kamper).

Angriperen Christer Gustafsson og midtbanespillerne Kim Skoglund og Jonatan Berg er ute med skader.

Sundsvall har langt mer å spille for enn Sirius. Opprykksrivalene Ljungskile og Hammarby klarte nemlig bare uavgjort i sine bortekamper i den innværende runden, og GIF vil overta tabellteten dersom det skulle bli seier i kveld.

Sundsvall har hatt en strålende høstsesong og står med 4-1-0 på de siste fem matchene. Laget er også den som har vunnet flest kamper denne sesongen og spiller sjelden uavgjort (18-3-7).

Tre poeng i dag vil innebære at GIF kan sikre både opprykk og ligagull på hjemmebane i siste serierunde om en uke. Vi tror klubben fra Västernorrland griper sjansen og stikker av med seieren.

Samlet odds for dobbelen: 3,49.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus