Sparta har rotet bort komfortable ledelser i samtlige tre semifinalekamper mot Storhamar. Vi tror østfoldingene endelig klarer å stå løpet ut i kveld.
Sparta har rotet bort komfortable ledelser i samtlige tre semifinalekamper mot Storhamar. Vi tror østfoldingene endelig klarer å stå løpet ut i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Nå er det på tide å spille Sparta

Vi har truffet bra med tipsene på Storhamar i sluttspillet, men i kveld setter vi innsatsen på Sparta.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2: 
Frankrike kan tukte Brasil
V65 Klosterskogen:Åpen omgang
V5 Bjerke:Mac til lunsj
V4 Axevalla:Goop har favorittene

Det er blitt en meget fin start på uken for oddstipsene, og etter seirene til Danmark mot USA (2,10 i odds) og Skottland mot Nord-Irland (1,75 i odds) i går, er det blitt treff på fem av seks forslag så langt.

Torsdag er det blant annet privatlandskamper, semifinaler i sluttspillet i Get-ligaen og NHL på oddsprogrammet.

Dagens oddstips

Sparta - Storhamar H


Storhamar har vært en hard nøtt å knekke for Sparta denne sesongen. Samtlige kamper i grunnspillet har endt med tap, og i semifinalen i sluttspillet står det 0-3 i matcher. Slikt sett kan det se merkelig ut at vi anbefaler spill på Sparta i dag.

Det er imidlertid en del faktorer som taler for at Sparta endelig skal klare å knekke Storhamar i kveld. For det første har østfoldingene på ingen måte gjort bort seg i de tre semifinalematchene. Laget har hatt ledelsen henholdsvis 3-1, 4-1 og 2-0, men gitt bort billige mål og kollapset helt på tampen av kampene.

Verst var det i hjemmematchen, der man ledet 4-1 til det gjenstod åtte minutter igjen av kampen, men tapte i sudden death.

Det er sjelden at semifinaler mellom såpass jevne lag ender 4-0, og det er nesten utrolig at Sparta risikerer å gå igjennom sesongen uten en eneste seier over Storhamar.

Et annet moment som taler for Sparta-seier er at det ingen måte vil være en katastrofe med en femte kamp på hjemmebane for Storhamar. Det vil gi klingende mynt i klubbkassa, og ettersom den første kampen mellom Stavanger og Vålerenga ble annullert, er Oilers uansett et par dager etter Storhamar i løypa før finalekampene.

Sparta har fått skadeproblemer på tre viktige spillere før kveldens kamp. Jonas Karlssonspilte ikke den siste matchen grunnet en skulderskade og mister resten av sesongen. Fredrik Lystad Jacobsen sliter med et kne og må stå over kveldens kamp. Det er også usikkert om Niklas Roest, som har fått en smell i hodet, blir klar.

Hos Storhamar var kaptein Mads Hansen, veteranen Pål Johnsen og Jørgen Langdalen ute forrige semifinalekamp.

Sparta-spillerne kommer garantert til å gå ut i hundre, slik de har gjort i de tre første matchene. Skulle laget klare å opparbeide seg en solid ledelse også i kveld, handler alt om å ikke miste hodet i siste periode.

Vi setter pengene på Sparta til 2,20 i odds.

Kampstart: 19.00. Oppgjøret vises på TV 2 Sport og Sumo.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus