I FORM: Nottingham Forest har scoret seks mål de siste to kampene.
I FORM: Nottingham Forest har scoret seks mål de siste to kampene. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Nå er Nottingham Forest på gang

... men borteformen er de nødt til å forbedre.

Kommersielt

Det er en rekke spennende spillobjekter på fredagens langoddsprogram. En rekke fotball-ligaer tyvstarter fredag, i tillegg til en svært spennende skiskyttersprint i Hochfilzen.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel
: Getafe leverer på hjemmebane 
Oddslangskudd: Caen blir ikke tatt seriøst
Skiskytterdobbel: Nå gjelder det for Tiril

TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper

V65 Solvalla: Vi jakter nye fremganger på Solvalla

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.25.
Nottingham Forest + Mainz, samlet odds 6,00.

Wolverhampton - Nottingham Forest, B 3,00
Hjemmelaget har begynt å komme tilbake til taktene som førte dem langt opp på tabellen i sesonginnledningen. Skadetrykket har nå lettet noe, og forrige runde vant de endelig en kamp: 2-1 borte over Rotherham. Før det stod de med tre uavgjortkamper.

'Wolves' stod med en rekke elendige kamper, og hjemmestatistikken 2-4-3 preges stort av det. De har uansett vært bedre rent poengmessig på reisefot denne sesongen.

Målvakt Emiliano Martinez skulle egentlig rekke kampen i dag, men returen er utsatt til over nyttår. Reservekeeper Carl Ikeme har imidlertid fått mye ros for sine prestasjoner. Kevin MacDonald bør rekke kampen. De har også mistet Mike Williamson tilbake til Newcastle etter et låneopphold.

Gjestene kommer til Wolverhampton med to solide hjemmeseire over Reading og Fulham i ryggen, med til sammen 6-1. Bortestatistikken er imidlertid svært mye mindre imponerende, med 2-2-5. Det er borteformen som stopper dem fra å være et topplag.

Det har ikke vært til å legge skjul på at gjestene har levert bedre resultater i det siste, etter en fryktelig tung periode tidligere i høst. Effektiviteten har blitt flere hakk bedre, som vist de to siste kampene.

Gjestenes sjef Dougie Freedman kan velge å starte med den samme elleveren som sist, selv om forsvarer Jack Hobbs er tilbake fra suspensjon.

Selv om gjestene har levert svakt på bortebane denne sesongen, har de vist enorm kapasitet de siste kampene. Derfor er det klart mest fristende å backe skogvokterne til tre blank i odds.

Mainz - Stuttgart, H 2,00
Vi velger å kombinere den med en tysk kamp for å få litt sving på sakene. Mainz-seier kan spilles som singel til to ganger pengene og vi vil på ingen måte fraråde det om du ønsker litt lavere risiko.

Uansett: Hjemmelaget er virkelig på vei opp og frem, de siste fem ligakampene har de plukket imponerende elleve poeng. På formtabellen over de siste seks kampene i Bundesliga er de på femteplass.

Forrige runde var de solide da de slo Hamburg borte med 1-3, en imponerende prestasjon. Flyten er virkelig tilstede for fjorårets ellevteplass.

Hjemmelaget har levert særdeles ustabile prestasjoner på hjemmegress denne sesongen, og står med 4-0-4 totalt. De to siste har de imidlertid vunnet. For Mainz er det ingen skadeproblemer annet enn Leon Balogun og Elkin Soto. Danny Latza er tilgjengelig etter suspensjon, mens Fabian Frei er tvilsom.

Stuttgart har fortsatt nesten der de slapp forrige sesong, og ligger nest sist med fattige elleve poeng fra 15 kamper. På bortebane har de kapret kun fire poeng, med en seier og en uavgjort fra syv kamper.

Et stort skadeproblem for gjestene er utvilsomt playmaker Daniel Didavi, som har et hofteproblem. Den viktige midtbanemannen Florian Klein er også ute, det samme er spissen Martin Harnik. Tunge fravær for gjestene, altså.

Det er et åpenbart valg å backe Mainz i denne, til to ganger pengene - som synes godt betalt. Du kan som sagt levere Mainz-seier alene, men vi velger å høyne risikoen noe - vi får da en deilig totalodds på 6,00!

Klikk her for å levere denne dobbelen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør