BLE SLÅTT: Sist Rosenborg spilte Europa-kamp, ble de beseiret av rumensk motstand.
BLE SLÅTT: Sist Rosenborg spilte Europa-kamp, ble de beseiret av rumensk motstand. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Nå får Rosenborg svi

Selv om trønderne har imponert oss i Europa denne høsten, må alle gode ting få en slutt.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Dagens singel: Liverpool ydmykes igjen
Dagens dobbel 2:
Berg får dansk juling

V5A Bjerke: Gundersen sin nye stjerne bankres
V4 Skellefteå
: Vrien V4-omgang i vente

TV-kampene: Slik ser du Europa-festen på TV

Det er en viktig dag for norsk stolthet i Europa denne torsdagen, og Molde skal med Rosenborg i aksjon. I tillegg spiller Liverpool, Tottenham og flere hockey-ligaer.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Celtic + Saint-Etienne, samlet odds 2,92.

Saint-Etienne - Rosenborg, H 1,67
Saint-Etienne på hjemmebane bør ikke undervurderes, uansett hvor patriot man er. De har opparbeidet en fin flyt og har fire seire på rappen, og spesielt hjemme bruker de å være solide.

12-5-2 var hjemmestatistikken deres forrige Ligue 1-sesong, og de hadde det samme sesongen før. Tradisjonelt er det blant de aller beste hjemmelagene i den franske ligaen.

De er også i svært god form, med fire seire på rad mot noe svak motstand. Helgens seier mot Montpellier kom imidlertid fra underdogposisjon, men de vant med full kontroll.

Dessverre kom ikke hjemmelaget fra kampen uten skader. Jean-Cristophe Bahebeck, Ismael Diomande, Kevin Theophile-Catherine og Benjamin Corgnet rekker neppe kampen - og de har alle spilt en rolle i løpet av lagets fire første kamper.

Rosenborg sikret nok ligatittelen med seier over Stabæk i helgens toppoppgjør, og feiret det sikkert godt. De vet at sesongen ennå ikke er over, og Europa-eventyret begynner på alvor først nå.

Trønderne har levert en uhyre solid sesong, men det er ikke uvanlig å få en nedtur etter en triumf som den i helgen. I tillegg har de sett svakere ut de siste ukene og merker kanskje noe slitasje. Helgens seier over Stabæk var noe heldig, og de tapte poeng til Tromsø i runden før.

Kåre Ingebrigtsen har opplevd en del småskader i sin tropp på diverse nøkkelspillere, men troppen mot Stabæk var nær fulltallig - med unntak av Tore Reginiussen. Michael Dorsin er også ute av troppen som reiser til Frankrike.

Saint-Etienne bør normalt være altfor sterke og de har mye å revansjere etter en noe svak opptreden i fjorårets EL-utgave. H til 1,67 virker å være god verdi.

Ajax — Celtic, H 1,75
Ajax vil alltid være å regne med i en turnering som dette, med tradisjoner få lag kan måle seg med. I hjemlig liga har de fått en godkjent start, men skulle nok helst vært med i Champions League. Et pinlig hjemmetap for Rapid Wien stoppet imidlertid det.

Tretten poeng fra fem ligakamper gjør imidlertid at de kan trøste seg litt med det. I motsetning til mange andre nederlendere, har Ajax mulighet til å beholde stjernespillerne sine.

Ricardo Kishna og Kolbeinn Sigthorsson har riktignok forlatt klubben, men de har erstattet dem på en dyktig måte og beholdt noen av sine viktigste spillere - som Jasper Cillesen.

Det er heller ingen skader eller suspensjoner som ødelegger nattesøvnen til Frank de Boer.

Celtic viste i kampene mot Malmö at de ikke lenger er som en storhet å regne, og har åpenbart tapt seg stort de siste årene. Virgil van Dijk har de mistet i midtforsvaret siden det, og han blir åpenbart savnet.

For å strø salt i såret: I helgen tapte de 2-1 for Aberdeen, selv med en mann mer på banen i de siste 20. Det betyr at de har fem poeng opp til nettopp Aberdeen etter bare fem runder.

Det er ingen store skadeproblemer hos Celtic, heller.

Celtic har sett fryktelig svake ut denne høsten og Ajax skal ikke undervurderes. 1,75 på hjemmeseier mot Celtic er helt godkjent, spesielt i en dobbel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus