*Nettavisen* Sportspill.

Nå løsner det for Everton

Romelu Lukaku har scoret to mål på de tre siste kampene. Leder han Everton til en etterlengtet seier over West Bromwich i kveld? Foto: Barrington Coombs (Pa Photos)

Premier Leagues største skuffelse trenger poeng for å unngå å havne i nedrykksstriden.

19.01.15 10:56

Mandagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, Afrikamesterskapet, Ligue 2, Serie B og NHL.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Everton – West Bromwich H
Nancy - Orleans H
HTML EMBED


Everton - West Bromwich H 1,77
Evertons tunge sesong fortsatte med tap på straffekonk i tirsdagens FA-cupomkamp mot West Ham mandag forrige uke. Liverpool-laget lå tynt an da Aiden McGeadyble sendt i dusjen med to gule kort på stillingen 0-1 i det 56. minutt, men Kevin Mirallas fikset ekstraomganger med en sen scoring.

Everton leverte en heroisk innsats med ti mann og tok ledelsen ved Romelu Lukaku, men Carlton Coles 2-2-scoring sørget for at det ble ekstraomganger og 10-11-tap for Everton.

Spilte en sterk hjemmekamp mot Manchester City forrige serierunde, men måtte nøye seg med 1-1. Står med kun ett poeng på de siste fem kampene og har falt ned til 13. plass. Det skiller bar ett poeng ned til dagens motstander og tre ned til Hull på nedrykk.

Everton har vært plaget med mange skader denne sesongen, med situasjonen har bedret seg de siste ukene. Til kveldens kamp er det håp om at Tony Hibbert og Sylvain Distin skal bli klare. James McCarthy og Darron Gibsoner også tilbake i trening, men Tim Howard, Leon Osman og Steven Pienaar har fortsatt et stykke igjen. McGeady soner karantene.

West Bromwichs nye manager Tony Pulis fikk sin første seier med klubben med 1-0 hjemme mot et fraværstynget Hull forrige runde. Spilte 1-1 borte mot West Ham runden før og har dermed tatt fire verdifulle poeng i nedrykksstriden.

Står med 2-3-5 og 6-13 i målforskjell på de lagets ti første bortekamper.

Saido Berahino skulle egentlig ha møtt i retten for fyllekjøring i dag, men saken er blitt utsatt til fredag. Lagets toppscorer kan dermed lade opp til kveldens kamp som normalt.

Forsvareren Jonas Olsson er fortsatt ute med skade, mens Jason Davidson er opptatt med landslagsspill for Australia. Youssuf Mulumbu spiller i Afrikamesterskapet for DR Kongo.

Everton har vist gode takter den siste tiden, og i kveld tror vi det endelig løsner poengmessig.

Nancy - Orleans H 1,75
Nancy så ut som en klar opprykkskandidat i høst og lå på andreplass i Ligue 2 etter 14 serierunder. Da hadde laget kun tapt én kamp og stod med 27 poeng. Fem serierunder senere står laget fortsatt på samme poengsum, og det skiller hele sju poeng opp til Brest på direkte opprykk.

En utrolig utvikling for et Nancy som var nær ved å rykke direkte opp igjen til Ligue 1 forrige sesong etter å ha rykket ned sesongen før.

Ifølge rapportene har imidlertid laget hadde en del marginer imot i flere av tapene de siste rundene. I den forrige kampen mot Angers spilte Nancy en god andre omgang og presset på for utlikning. I stedet var det hjemmelaget som fastsatte sluttresultatet til 3-1 med en sen scoring.

Til dagens kamp er forsvareren Vincent Muratori ute med karantene. Tre spillere er skadet, men ingen av dem vil bli savnet nevneverdig.

Orleans skuffet med 1-1 hjemme mot ligaens desidert svakeste lag, Arles-Avignon, forrige runde og ble slått ut av FA-cupen av lille Quevilly i årets første match. Ingen god start på 2015, og laget ligger utsatt til på 16. plass. Det skiller bare to poeng ned til Tours på nedrykk.

Til kveldens kamp har Orleans en del fraværsbekymringer. Den offensive spilleren Luigi Glombard ble utvist mot Arles og må sone i dag. Det samme må midtstopperen Antoine Ponroy. Spissen Wilfried Louisy-Daniel og forsvareren Maxime Brillault ble skadet i samme kamp og må også stå over i kveld.

Nancy er ikke helt ute av opprykkskampen, men da er det nødt til å bli seier i kveld. Vi tror det snur mot et lag har mistet fire spillere fra forrige kamp.

Samlet odds for dobbelen: 3,10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag