Foto: Ness, Jan Kåre/Scanpix

Nå løsner det for Haugesund

Et spissløst Vålerenga skal få kjørt seg i kveldens kamp. Sjekk dagens oddstips.

Kommersielt

Den gode flyten fortsetter for Sportspills oddstips, og torsdag satte vi en trippel til 3,92 i odds. Dermed har det blitt treff på tre av fem forslag denne uken og en tilbakebetalingsprosent på 196.

Regnskapet for langskuddene er også i pluss for både uken og 2012 etter at H i Videoton - Gent til 3,15 i odds gikk inn i går.

På fredagens langoddsprogram satser vi pengene på en dobbel fra Tippeligaen og Ligue 2.

Dagens langskudd
11. Brasil – Japan U 3,05
OL, kvartfinale fotball kvinner.
Med unntak av Brasils 5-0-seier over Kamerun har det ikke gnistret av angrepsspillet til disse to så langt i mesterskapet. Lagene ser jevnbyrdige ut, og 3,05 i odds på at oppgjøret går til ekstraomganger er det beste alternativet.

Dagens avslag
U i Ligue 2.
Det spilles mange jevne kamper på nivå to i Frankrike, og uavgjort er mer vanlig enn i de fleste andre ligaer. Det har selvsagt Norsk Tippings oddssettere fått med seg, og oddsen på uavgjort er senket helt ned til 2,70 på brorparten av kveldens objekter. Det blir for lavt til at det er noen verdi i å spekulere i dobler og systemer med uavgjorte resultater.

Vinn på trav med Nettavisens eksperter:

Dagens spill
16. Haugesund – Vålerenga H 1,65
Begge lagene har 25 poeng, og en eventuell vinner i kveld vil få los på medaljelagene.

Det har kladdet mye for Haugesund i det siste (0-2-3), og forrige runde måtte man reise hjem med null poeng fra Hønefoss etter å ha ledet 2-1. Jostein Grindhaugs mannskap er ikke blitt utspilt i noen av kampene i sommer, men marginene har ikke vært på riktig side.

David Myrestam (GIF Sundsvall) er hentet inn denne uken og kan gå rett inn i backracken grunnet Joachim Våge Nilsens skade. Samtidig er Chris Pozniak lånt ut til Bryne. Geir Ludvig Fevang og Vegard Skjerve måtte ut med skader mot Hønefoss, men begge er friskmeldt til kveldens kamp. Michael Haukås og Tor Arne Andreassen står over med skader.

Vålerenga leverte ingen stor kamp i 1-1-oppgjøret mot Brann mandag, og bergenserne var nærmest seieren på Ullevaal.

Toppscorer Marcus Pedersen reiste hjem til Nederland etter Brann-kampen, og uken før forsvant lagets formspiss Håvard Nielsen til østerriksk fotball. Martin Andresen har ingen skikkelige erstattere for disse to i troppen, og torsdag ble det kjent at Chad Barrett er hentet på lån fra Los Angeles Galaxy. Først fredag ettermiddag får VIF beskjed om han blir berettiget til å spille kveldens kamp.

Fegor Ogude (beinbrudd), Dawda Leigh (rygg) og Yssouf Kone (i opptrening etter skade) er uaktuelle.

I det motsatte oppgjøret på Ullevaal holdt Haugesund stand i nesten en time med ti mann, men to sene mål sørget for at VIF vant 2-1.

Vi ser ikke helt hvem som skal score VIFs mål i kveld, og dette bær være en ypperlig anledning for Haugesund til å ta en etterlengtet seier. Vi anbefaler derfor spill på hjemmeseier selv om oddsen på 1,65 er en del lavere enn vi hadde håpet på.

29. Laval – Monaco B 1,90
Laval hadde ingen stor 2011/12-sesong i Ligue 2 og endte helt nede på 16. plass. Har ikke vært spesielt aktiv på overgangsmarkedet i sommer og er tippet i nedre halvdel også denne sesongen.

Åpnet med 1-1 borte mot Chateauroux i helgen, et lag som kom på 14. plass forrige sesong og som virket noe svekket etter sommerens salg og kjøp. Lavals rutinerte nykommer Oscar Ewolo (forsvar) rekker trolig ikke kveldens kamp.

Vi varslet om Monaco i mandagens oddstips, og det gamle storlaget overbeviste med 4-0 i sesongpremieren mot Tours.

Klubben ble reddet halvveis ut i forrige sesong, da den styrtrike russeren Dmitrij Rybolovlev kom inn på eiersiden og begynte å spytte inn penger. Flere spillere ble kjøpt etter nyttår, og i sommer kom sterke navn som Andrea Raggi (Bologna), Delvin Ndinga (Auxerre), Jakub Poulsen (Midtjylland), Emir Bajrami (Twente) og Sebastian Ribas (på lån fra Genoa/Sporting og toppscorer i Ligue 2 for to sesonger siden). Dyktige Claudio Ranieri er ansatt som manager.

Visekaptein Gary Coulibaly er tilgjengelig etter å ha sonet karantene i åpningskampen.

Dersom Monaco fortsetter som mot Tours og i sommeren treningskamper, blir det et enkelt opprykk for Ligue 2s mest ambisiøse klubb. 1,90 på borteseier er spillbart.

Dagens spill:

16. Haugesund – Vålerenga 1,65 - 3,40 - 4,35
29. Laval – Monaco 3,20 - 2,75 - 1,90
Samlet odds: 3,14
Klikk her for å levere dette spillet!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus