Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Nå løsner det på Gjemselund

Det er nødt til å løsne for Kongsvinger snart, og vi tror det skjer i dag. Her er mandagens andre oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny 2. pinsedag
Oddstips 1: Tromsø slår tilbake
Oddstips 2: Kongsvinger tilbake på vinnersporet

Tippetips: Helnorsk tippekupong mandag

V65 Bollnäs: Sverige hviler ikke
Trav Leangen: Frakast på direkten?
Trav Drammen: Macho lever opp til navnet

Langoddsen domineres som seg hør og bør av norsk fotball 2. pinsedag. Det spilles kamper i Tippeligaen, Adeccoligaen, Oddsen-Ligaen og kvinnenes 1. divisjon. I tillegg er det gjort plass til enkelte objekter fra 3. divisjon samt noe dansk og svensk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
67. Stabæk - Lillestrøm H 3,25

Det ser kanskje ikke slik ut, men en eller annen gang kommer Stabæk til å vinne en fotballkamp. De viste klare tegn til bedring mot Haugesund, men falt noe tilbake mot Viking sist, selv om de var nær 0-0 og ett poeng i Stavanger. Lillestrøm har vært så opp og ned hittil, at hvis de er "ned" på Nadderud, blir det tap. Vi kan se for oss at 0-0 står seg lenge og at Stabæk scorer i 2. omgang. Da kommer de til å tviholde på ledelsen, eventuelt. 3,25 på hjemmeseieren synes vi er et spennende langskudd.

Dagens avslag
47. Start - Bodø/Glimt H 1,65

Start er gode, men ikke bedre enn at de ble slått grundig på Mjøndalen Stadion og røk fortjent 0-3 der. Hjemme i sør er de sterkere, men at de skal slå et Glimt-lag som er i kjempeform, er vel ikke så sikkert. Dette tror vi blir jevnt, og 1,65 på H står vi over.

Dagens spill
Mens flere av oppgjørene i Tippeligaen ser jevne ut, er det flere store favoritter i denne runden av Adeccoligaen. HamKam, Sandefjord og Sarpsborg ser ut som vinnere, men vi sikter litt høyere på oddsskalaen. Aller størst er troen på Tromsø og Kongsvinger, og vi kombinerer med over/under-spill fra Tippeligaen. Vi kommer med to dobler i dag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

75. Kongsvinger - Notodden
Formtabellen er dyster lesing for Konsvinger: 0-0-5 og en målforskjell på 0-13. Til tross for seier i sesongens tre første kamper, ligger Tom Nordlies mannskap på nedrykk. Har man møtt veldig tøff motstand i de fem siste? Ja delvis, HamKam, Sandefjord, Start, Strømmen og Ranheim er gode lag. Men problemet må stikke dypere. Det noe alvorlig feil nå man ikke scorer mål i fem kamper på rad, og ryker 0-7 borte for Ranheim, slik tilfellet var forrige helg. Kongsvinger henger faktisk godt med i 1. omgng og produserer sjanser, men når det ikke går veien faller man totalt av lasset og gjør en rekke juniorfeil i forsvar i 2. omgang. Totalt nedtur, nå må Nordlie snu dette.

Tuelo Johannesen gikk av bane med skade forige runde, men kan være tilbake her. Lite nye skader. Hjemmelagets problemer handler uansett ikke om skader, men om å snu motgang til medgang. Mulig at Nordlie føler seg forpliktet til å gjøre noen grep nå som scoringene har uteblitt.

Notodden er ligaens svakeste bortelag. 0-0-4 og en målscore på 0-11 er fasit etter bortekamper mot Ull/Kisa, Tromsdalen, HamKam og Start. Notodden tar poengene sine hjemme.

NFK forteller på sin nettside: Andreas Granerud er tilbake fra suspensjon. Nuno Marques, Christian Bjerke, Bardh Shala og Klas Tømmer Ufs er fortsatt ute. Veldig positivt at Paal Christian Alsaker endelig er på vei tilbake. NFK drar til Kongsvinger med denne troppen:

Anders Larsen, Bjørn Håkon Semb Erlend Helgerud, Lars Lien, Kristian Jahr, Tor Omar Sande, Andreas Granerud, Borgar Velta, Paal Christian Alsaker, Steffen Jenssen, Einar Lundefaret, Marius Enger, Tarjei Dale, Alexander Nynes, Jan Tore Amundsen, Håvard Kleven, Martin Holmen og Øystein Aksnes.

Dette er Kongsvingers og Tom Nordlies store sjanse. Denne må de vinne, ellers må det nesten skje store, sportslige endringer. Kongsvinger har startet godt i flere av den siste tidens tap, og slår de ikke Notodden på Gjemselund, har de strengt tatt lite i Adeccoligaen å gjøre. Vi tror hjemmelaget tar sin første seier på seks forsøk. Norsk Tipping gir 1,60 for hjemmeseieren.

70. Stabæk - Lillestrøm - under 2,5 mål
Stabæk har 0-1-9 på sine ti første og kommer fra ni strake tap når de skal prøve å ta poeng mot Lillestrøm. Hjemme mot Haugesund viste Stabæk spillemessig fremgang til tross for tap 0-2. Borte mot Viking sist onsdag ble Stabæk tidvis overkjørt, men holdt 0-0 til det gjensto 3 minutter. Vi øynet på forhånd mulighetene for en liten overraskelse mot Viking, men Stabæk var igjen langt unna spillemessig, selv om de nesten klarte å tyne til seg et 0-0-resultat på grunn av sin gode målvakt. Nå blir spørsmålet om de kan heve seg et lite hakk og spille jevnt med Lillestrøm på Nadderud.

Eiriksson (f) måtte ut med skade mot Viking, og er så vidt vi vet eneste mulige skadefravær i dag. Stabæk har stilt likt lag i sine to siste.

Lillestrøm skapte bortimot ingenting mot Sogndal, men vant likevel 1-0 på en sen scoring, og vi forventet bedre takter hjemme mot Aalesund. Men det fikk vi ikke se, Lillestrøm skaper fint lite og kampen ender 0-0. Dette er lavmål og synd for Tippeligaen. Poengmessig er nok Lillestrøm likevel godt fornøyd med 2-1-0 på sine tre siste. De vant bortekampen mot Viking, da var de gode. Det er bare så vanskelig å spå når dette laget for spillet til å stemme, og bunn-nivået er dessverre meget lavt.

Joakim Osvold debuterte for LSK forrige runde. Fire andre juniorer har trent med A-laget denne uken. Kippe og Toindouba var tilbake fra suspensjoner. Ellers: Fredrik Gulbrandsen blir neppe klar og Arild Sundgot er ute på ubestemt tid. Sist torsdag var også Petter Vaagan Moen fortsatt skadet, og Steinar Pedersen og Stian Ringstad måtte stå over med mindre skader. De to sistnevnte er trolig tilbake nå.

Lillestrøm kan ha fryktelig tungt for å finne veien til mål, og vi tør absolutt ikke utelukke 0-0 her. Faktisk er 0-0 et sannsynlig resultat i våre øyne, selv om mange forventer at Lillestrøm ikke skal være noe dårligere enn resten av ligaen og slå bunnproppen. Vi tror det kan bli tungt for de gule, mens hjemmelaget vil være fornøyd med ett poeng, dessverre. Vi prøver Stabæk som dagens langskudd, men må også bruke 1,90 på under 2,5 mål i kampen.

Dagens andre spill blir en dobbel til 3,04. Innsats kroner 100, spillefrist klokken 17.55.

70. Stabæk - Lillestrøm - over/under 2,5 mål 1,55 1,90
75. Kongsvinger - Notodden 1,60 3,55 4,10

Total odds 3,04

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus