TILBAKE: Mads Stokkeliens retur til Start tilfører en ny dimensjon.
TILBAKE: Mads Stokkeliens retur til Start tilfører en ny dimensjon. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Nå må Start vinne

Det brenner virkelig for Start. Forrige runde mot Godset gir håp.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Dagens single 1
: Brann er i støtet 
Dagens dobbel: Stabæk fosser videre
Langskuddet: United har ikke imponert
Tippekupongen: Fullstendig åpent i Buskerud-derbyet

V4 Göteborg Galopp: Norsk suksess i Göteborg

Det er bare å slå seg løs på dagens langoddsprogram. Tippeligaen, Serie A, Premier League og resten av Europa viser seg fra sin aller beste side - dagen før landskamppausen begynner.

Dagens single 2, innleveringsfrist klokken 17.55.
Start - Haugesund, H 2,20.

Hvor mange kamper på rad kan Start tape? De spilte riktignok bedre enn på lenge borte mot Strømsgodset sist, og er åpenbart styret av returen til Mads Stokkelien og overgangen til Jørgen Hammer, som forsterker en svak sentrallinje.

I tillegg fører det til at spillere som Kristoffer Ajer vil kunne bli brukt i sin faktiske posisjon i kampene fremover.

Likevel er det noe sårbart over dette Start-laget, som ikke har spilt godt på veldig lenge og har seks tap på rad. 4-1-5 hjemme er en ustabil statistikk, men på sitt beste har de spilt meget god fotball.

Jesper Mathisen, Andreas Hollingen og Ole Martin Rindarøy er skadet, mens Michael Christensen er suspendert.

De styrkes i troen på seier vel vitende om at de slo Haugesund 2-0 i oppgjøret på vårsesongen. Haugesund har likevel overtaket de siste fem kampene, med tre seiere mot Starts to.

Lagene de har slått på hjemmebane, hører alle hjemme på nedre halvdel av tabellen, med unntak av Stabæk.

Haugesund i motflyt
Haugesund har mistet den gode flyten og står med to tap på rad, mot Mjøndalen og Bodø/Glimt. Nok en sesong er de kronisk ustabile, og bør gjøre alt for å unngå tap i denne.

3-2-5 borte er ikke en spesielt god statistikk, men de har tatt syv poeng fra syv kamper på kunstgress, som er underlaget her. Seierne har kommet mot Molde, Viking og Bodø/Glimt, noe som er imponerende - men resultatene var utvilsomt flatterende for rogalendingene.

Eirik Mæland, Joakim Våge Nilsen og David Myrestam er skadet for hjemmelaget og har vært det en stund, nå.

Selv om Start har tapt og tapt, må det før eller siden snu. Med forsterkninger på plass og et formsvakt Haugesund på besøk, har hjemmelaget alle muligheter til å sikre en livsviktig seier til 2,20 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus