*Nettavisen* Sportspill.

Nå ryker Newcastle

Foto: Pa Photos/Scanpix

Skader i laget og fare for nedrykk i Premier League setter en stopper for Europa League-eventyret.

04.04.13 11:34

Sportspills meny torsdag
V4 Gävle: Lunsjen er servert

Lunsjtrav Drammen: Power i lunsjen
Europa League: Lagnyheter

Vi finner fire kvartfinaler fra Europa League på langoddsen, samt ishockeysluttspill fra Norge, Sverige og flere andre land. Dessuten er det objekter fra håndballherrenes VM-kvalifisering.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
242. Stavanger Oilers – Vålerenga H 2,25

Ishockeysluttspill (NM), finale 2 av inntil 7. Stillingen er 1-0 til Vålerenga. Vålerenga var best i den første finalen, der de styrte butikken fra start til slutt og vant 5-1. Oilers har slitt på Jordal opp gjennom årene, og gjorde det på tirsdag også. Vålerenga virker tente, men de tapte tre av tre i Stavanger i grunnserien og har ikke vunnet i ordinær tid der borte på de 11 siste forsøkene. Med en overbevisende start av Enga, kan vi mistenke dem for å være et ørlite hakk for kjepphøye i kveld, og da ryker de. Dette blir uansett tyngre enn sist, hjemmebanefordelen veier tungt for Oilers. Videre har Enga trolig råd til å tape, for de skal ha gode sjanser til å vinne alle matchene på Jordal. 2,25 på denne hjemmeseieren er langt fra det drøyeste langskuddet vi har foreslått, men dette objektet står på blokka i dag, og det får gjøre jobben som langskudd i mangel av annet snadder.

Dagens avslag
244. Chelsea - Rubin Kazan H 1,45

Europa League, kvartfinale, kamp 1 av 2. Chelsea er bookmakernes favoritt til å vinne Europa League, og det kan vi være med på, men én faktor taler mot dem. De har et veldig tett kampprogram, der de er pisket til å ta mest mulig poeng i Premier League for kvalifisere seg for Champions League, de brant mye krutt mot Manchester United for å gå videre i FA-cupen, og de spiller tette kamper i EL. Er det noe som kan nedprioriteres til en viss grad er det vel EL, her kan manager Benitez endre laget på flere plasser og likevel stille startellevere som er fullt på høyde med motstanderne, og går det galt i den første av to kamper, ja så har man returkampen å hente seg inn på. Det var på håret at Chelsea gikk videre mot både Steaua Bucuresti og Sparta Praha, som ble slått henholdsvis 3-2 og 2-1 sammenlagt. Chelsea slo ingen av disse lagene både hjemme og borte. Rubin Kazan er blant de beste russiske lagene, og de tar gjerne med seg 0-0 fra Stamford Bridge. 1,45 blir for lavt på Chelsea i dag, de er slitne og før eller siden vil det vises resultatene.

Dagens spill
I dag har vi klare oppfatninger av hvordan det går i Europa League, noe vi var innom i gårsdagens tippetips, og vi ser nærmere på én av kvartfinalene i dagens oddstips. Vi skal også ha med en hjemmeseier fra svensk ishockey som vi har god tro på.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

247. Benfica - Newcastle
Europa League, kvartfinale, kamp 1 av 2.

Benfica møtte Bordeaux forrige runde, ingen match for Portugals beste lag denne sesongen, som vant 1-0 hjemme og 3-2 borte. Hver gang franskmennene scoret, sendte Cardozo Benfica tilbake i ledelsen direkte etter. Benfica nådde ikke helt opp i Champions League, men de har vist styrke i EL med seire mot Leverkusen og Bordeaux, og de har dratt forbi Porto med fire poeng i den meget spennende ligainnspurten hjemme i Portugal, der de har 20-4-0 totalt.

Manager Jorge Jesus mangler kun Eduardo Salvio (m), og har kun luksusproblemer med laguttaket denne gangen.

Newcastle ga oss to spennende kamper mot Anzhi. Først var de noe heldige som klarte 0-0 i Russland, og deretter både gode og heldige da de scoret et flott mål i kampens absolutt siste sekunder hjemme i England, og gikk videre med 1-0 sammenlagt. Også mot Metalist runde før ble det 1-0 sammenlagt, men da var Newcastle uheldige med annullerte mål i hjemmekampen, før de viste styrke og vant bortekampen. Borteseire er noe Newcastle egentlig ikke driver med denne sesongen, de slo verken Maritimo, Club Brugge eller Bordeaux borte i gruppespillet, og i Premier League er de langt nede etter 1-5-10 på reise. Sjanseløst tap 0-4 borte for Manchester City lørdag, da det var mange fravær i laget.

Tiote (m), Haidara (f), Debuchy (f), Ben Arfa (m), Coloccini (f), Vuckic (m), Gouffran (m) og Ryan Taylor (f) er trolig ute for Newcastle. Det ser ut til at målvakt Tim Krul er tilbake etter syv kampers skadefravær, og eventuelt kan erstatte Rob Elliot. Santon (f) har også vært ute med skade, men er med i troppen. Dessuten er Williamson (f), som har spilt lite denne sesongen, og den lovende tenåringen Adam Campbell (m/a) med i troppen. Manager Pardew sier overlevelse i Premier League er viktigere enn suksess i Europa League. Det blir et svekket Newcastle i Portugal.

Her tror vi Newcastle er sjanseløse fra start til slutt. De sliter i utgangspunktet på bortebane, og her har de i tillegg mange fravær, spesielt defensivt, mens Benfica er blant verdens beste hjemmelag. Det er sjelden vi tyr til handicapspill på klare favorittseire i våre tips, men her ser Benfica så mye sterkere ut enn Newcastle at vi kjøper 2,10 på en klar hjemmeseier på Estadio da Luz. Brukes i en dobbel.

243. Luleå – Färjestad
Ishockeysluttspill, Sverige, kvartfinale 4 av inntil 7. Stillingen er 2-1 til Luleå sammenlagt.

Luleå vant ingen bortekamper mot Färjestad i grunnserien, men i den første semifinalen kom de i et forrykende tempo og vant 4-1 i Karlstad, fullt fortjent. Dermed tok de initiativet i denne semifinaleserien, og neste kamp vant de 5-2 hjemme, også der var de flere hakk bedre enn Färjestad. På tirsdag røk Luleå 1-4 i den tredje semien, uten at de gjorde noen spesielt dårlig figur. Luleå var litt uheldige i første periode og havnet under 0-2. Det klarte de aldri hente opp, selv om de var gode i overtallsspill utover i kampen. Denne gangen spratt pucken Färjestads vei, var de fleste enige om, også Färjestads trener, etter matchen.

Sportspills kontakt i Luleå forteller at Anton Hedman manglet sist, men at han er tilbake i trening og ser ut til å kunne spille kveldens kamp. Peter Cehlarik og Daniel Gunnarsson var tilbake sist, men Luleå-trener Jonas Rönnqvist manglet Sami Sandell og Jens Jakobs. Det spørs om disse eventuelt er tilbake her, men det er ikke avgjørende.

Färjestad var et nummer for små i de to første semifinalene, og de trengte virkelig litt medgang i den tredje. Det fikk de, men vi kan ikke si at de var noe særlig bedre enn motstander, selv om sluttsifrene ble såpass klare som 4-1. Färjestad er nødt til å vinne oppe i Luleå for å gå til finale, det kan bli fryktelig tungt, de har bare vunnet her én gang på de ti siste forsøkene, og lite tyder på at de skal klare det nå.

Oscar Klefbom og Sanny Lindström er langtiddsskadet, Wilhelm Westlund har manglet i de to siste, mens Max Görtz var tilbake sist. Vi forventer noe ligende i kveld.

Vi holder fast på at denne semifinaleserien vil inneholde mange hjemmeseire, selv om den påstanden fikk en dårlig start. Luleå har vært sterkest alt i alt, her spiller de hjemme igjen og skal ha gode sjanser til å øke til 3-1 sammenlagt. 1,85 for hjemmeseier er fint, og gir oss en dobbel til 3,89. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

243. Luleå – Färjestad 1,85 3,70 2,75
247. Benfica – Newcastle (0-1) 2,10 3,30 2,52

Total odds 3,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.