Heidi Weng har ambisjoner om å være på pallen sammenlagt i Tour De Ski.
Heidi Weng har ambisjoner om å være på pallen sammenlagt i Tour De Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Nå vil Heidi være med

Heidi Weng fikk en kanonstart på årets Tour De Ski og vil være med i kampen om en pallplass. Da må hun være foran Kowalczyk etter søndagens jaktstart.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Odds Tour De Ski: Petter er for stor favoritt
Odds Hoppuka: Rune har noe stort på gang
Oddstips hockey: Frisk tar VIF også
V4 Täby: Galoppsøndag fra Stockholm
V65 Harstad:Nye eventyr med HC
V64 Ørebro: Store kroner på gang?

Vi har en fantastisk vintersportssøndag foran oss med jaktstart både for kvinner og menn i Tour De Ski, det tredje rennet i den tysk-østerrikse hoppuka, slalåm for kvinner fra Zagreb og kombinert fra Schonach.

Nettavisen Sportspill vil komme med hele tre oddstips til dagens Tour De Ski/hoppuka og starter med en fin dobbel. Merk at innleveringsfrist på dette spillet er klokken 10.55.


Heidi Weng - Justyna Kowalczyk H 1,65

De norske jentene tapetserte som ventet pallen under åpningsdistansen i Tour De Ski lørdag som altså var en 3 km lang prolog i fri teknikk. Den lille overraskelsen var at Therese Johaug kun ble nummer fire og således mistet viktige bonussekunder til dagens jaktstart i 10 km klassisk. 

Bonussekunder ble det til gjengjeld på Heidi Weng som ble nummer to på prologen og således går ut som nummer to i dag 15 sekunder etter Marit Bjørgen, men hele 13 sekunder foran Therese Johaug og 19,2 sekunder foran Justyna Kowalczyk.

Og det er nettopp i duellen mot Kowalczyk vi lanserer spill på Heidi i dag. Nå er Heidi litt svakere i klassisk enn i friteknikk, og tilsvarende er Kowalczyk bedre i klassisk enn i fri. Men formmessig er det ingen tvil om at det er klar fordel Heidi, og Kowalczyk avsluttet betenkelig svakt på lørdagens prolog. 

1,65 på at Heidi er foran Kowalczyk i mål i dag er klart spillbart i våre øyne, men litt lavt til å forsvare et singelspill. 

Johann Andre Forfang - Dimitri Vassiliev H 1,55
Tromsø-gutten Johann Andre Forfang har leverte en flott hoppuke hittil. 28. plass i åpningsrennet i Oberstdorf ble etterfulgt av en flott 19. plass i nyttårshopprennet i Garmisch, og i lørdagens kvalifisering endte Forfang på en flott 9. plass.

Russiske Dimitri Vassiliev er kapabel, men har levert på det jevne hittil. Ble nummer 23 i åpningsrennet i Oberstdorf, og nummer 22 i Garmisch. Under lørdagens kvalifisering endte han på 31. plass.

Johann Andre Forfang har veldig fin utvikling på hoppingen sin nå og selv om 1,55 på duellseier for Forfang kanskje er litt lavt spiller vi på nordmannen her og kombinerer med duellseier til Heidi Weng mot Kowalczyk og får en dobbelodds til 2,56.