NEDBRUTT: Kjetil Rekdal har sett sitt lag tape seg stort de siste kampene.
NEDBRUTT: Kjetil Rekdal har sett sitt lag tape seg stort de siste kampene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Neppe mer gullprat på VIF

Etter at gullsnakket for alvor begynte i Vålerenga, har det gått rett vest med hovedstadslaget. Og Aalesund elsker å slå VIF.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Singleforslag 2: Nicki Bille er i mer trøbbel

Tippemagasinet: Se en splitter ny episode!

Nesten alle de europeiske ligaene tyvstarter sin serierunde på fredagens langoddsprogram - inkludert Aalesund - Vålerenga.

Rosenborg klarte ikke å innfri våre forventninger i det ene av to tips på torsdag, men til gjengjeld leverte Midtjylland og slo Southampton til 3,45 i odds på vårt tips.

Dagens single 1, innleveringsfrist klokken 18.55.
Aalesund - Vålerenga, H 2,45.

Det har vært mye utenomsportslig fokus rundt Aalesund den siste uken, i og med at klubben har vært i retten med Harald Aabrekk. Nå er den situasjonen avklart og klubben kan igjen fokusere på å spille best mulig fotball.

Den siste perioden på syv kamper har de fire nederlag og tre triumfer, og det er stor forskjell på deres spill på hjemme- og bortebane.

På Color Line Arena er de blant ligaens aller beste lag og står med 5-3-2. Nederlagene kom helt på starten av sesongen, med nevnte Aabrekk bak roret.

Forrige runde tapte de fortjent 3-1 borte mot et heltent Sarpsborg. Selv om hjemmelaget har seks poeng ned til kvalik-plass, er det på langt nær sikret ny kontrakt.

Og hjemmelaget har rent historisk et fantastisk grep om Vålerenga. Siden 2005 har de spilt åtte kamper mot hverandre i Aalesund, og hele syv har endt med hjemmeseier, den siste uavgjort. Det er på mange måter mulig å snakke om et lite mareritt for Vålerenga, som også tapte 1-2 hjemme for Aalesund denne sesongen.

Formsvakt Vålerenga
Kjetil Rekdals menn spiller mange fredagskamper denne sesongen og vil neppe få med seg mange supportere til vestlandet. Noe som er synd, for terminlisten tar overhodet ikke hensyn til at bortesupporterne kanskje har jobb.

Uansett. VG smelte "gullkamp" over hele førstesiden på sitt sportsbilag etter at Tor Olav Trøim gikk ned i garderoben etter 2-0-seieren over Lillestrøm. Siden det har de spilt fire tellende kamper og tapt tre av dem - med en knepen hjemmeseier over kriserammede Tromsø som unntak.

Borteformen til Vålerenga var lenge det som holdt dem inne i gullkampen, men de to siste bortematchene har de tapt og det etter å ha blitt utspilt i store deler av kampen. De har scoret ett mål de siste fire kampene. Bekymringsfullt!

Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler - to nøkkelspillere - er suspendert grunnet gule kort.

I tillegg kommer underlaget, som er kunstgress og dermed gir en ulempe til Vålerenga, som spiller klart best på natur.

Vi nøler ikke et sekund med å støtte hjemmelaget til mer enn godkjente 2,45 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus