*Nettavisen* Sportspill.

Newcastle har brukt opp kreftene

Foto: AP Photo/Scanpix/Scott Heppell

Etter slitsomme kamper i Europa League kan det bli tungt borte mot Wigan.

17.03.13 10:26

Sportspills meny søndag
V4 Axevalla: Magnus er nøkkelen
V64 Solvalla: Herman har jackpotbankeren
Tippeligaen: Skaderapport
Oddstips 1: Nå er Newcastle slitne
Oddstips 2: Start vinner på ren entusiasme
Tippetips: Åtte Tippeliga-lag i aksjon

Dobbel V5 Klosterskogen: Kolle har fått smaken

Langoddsen byr på fortsettelsen av årets første runde i Tippeligaen, vi finner Premier League, Ligue 1, Primera Division og Serie A, for å nevne noe, og mye spennende ishockey.

Vi traff med Brann til 2,15 og Catania pluss minst tre mål i Southampton - Liverpool til 2,87 i går, og har truffet på seks av åtte dagens spill denne uken. I dag kan vi sette rekord.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
185. AGF - OB B 2,50

Dansk Superliga. Begge lag har startet vårsesongen bedrøvelig, aller verst har AGF sett ut. Forøvrig er kun to hjemmekamper er vunnet i Århus, det er bunnklasse. Odense er blant ligaens beste bortelag og de har vært mer farlige foran motstanders mål enn AGF den siste tiden, selv om det ikke har blitt amnge poeng av det. Når det i tillegg er tradisjon for poeng til bortelaget på innbyrdes oppgjør, mener vi 2,50 på OB, det beste laget i våre øyne, er et spennende langskudd. OB stiller et godt lag her og blir favoritter i vår bok.

219. Saint-Etienne - Paris Saint-Germain H 3,00
Ligue 1. Saint-Etienne er har vært utrolig gode i år, 6-3-0 på ni spilte i ligaen er toppklasse og har tatt dem opp på 4. plass. Champions League-kvalifisering er fullt mulig dersom de holder dampen oppe. Forrige hjemmekamp knuste de formlaget Nice 4-0. PSG topper tabellen og er også det beste bortelaget i ligaen, samtidig som de stadig er med i årets Champions League. Vi så de slet litt mer enn vi forventet i returkampen hjemme mot Valencia der, selv om de sikret avansementet til slutt. De to siste bortekampene i ligaen er tapt, 2-3 for Sochaux og 0-1 for Reims. PSG har allerede tapt for Saint-Etienne to ganger i år, 1-2 hjemme i ligaen og på straffer borte i Coupe de la Ligue. At PSG er favoritter her setter vi et stort spørsmålstegn ved. Vi må teste hjemmeseieren til fine 3,00.

Dagens avslag
Strømsgodset - Sandes Ulf (0-1) H 1,90

Tippeligaen. Godset er tradisjonelt veldig gode i Drammen, og de vil nok vinne mange kamper her denne sesongen også. Akkurat i første serierunde ser vi imidlertid ingen grunn til å spille klare seire til under 2 i odds, ikke engang på Godset i Drammen.

Dagens spill
Vi starter dagen med en frisk dobbel fra Premier League og Ligue 1, før vi ser på Starts hjemmekamp mot Hønefoss og svensk ishockeysluttspill i dagens andre tips.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

180. Wigan - Newcastle
Premier League. Wigan vant 3-0 i Reading før de røk 0-4 hjemme for Liverpool forrige runde. De varierer, og det er vrient å spå når de leverer en god kamp. Det har ikke vært alt for mange gode kamper heller, Wigan ligger tradisjonen tro på nedrykk når det nærmer seg sesongslutt, men vi har etter hvert vent oss til at de kommer med en sluttspurt som akkurat berger plassen. Like overraskende hver gang. Wigan er ligaens svakeste hjemmelag med sine 2-4-8 totalt, og som vanlig er det ikke lett å se hvordan de skal unngå nedrykket.

Ryo Miyaichi (m) er ute med skade. Callum McManaman (a) er høyst usikker. Fra før er Albert Crusat og Ivan Ramis ute.

Newcastle var i aksjon i Europa League på torsdag. Etter et sterkt 0-0-resultat borte mot russiske Anzhi, gikk det mot 0-0 og ekstraomganger i returkampen, selv om Newcastle fikk spille 11 mot 10 ganske lenge. Kampens to siste ballberøringer ble imidlertid et flott innlegg fra Sylvain Marveaux som Papiss Cisse headet rett i mål, dypt inne tilleggstiden. Nå skal de opp mot Benfica. I Premier League har Newcastle vunnet tre på rad hjemme, men tapt borte for Swansea og Tottenham i de to siste borte, og selv med det spennende mannskapet de har, står de med svake 1-5-8 borte totalt.

Hatem Ben Arfa (m) var ventet tilbake sist, men han sliter med en strekk og kan være ute igjen her. Tim Krul er stadig ute, Rob Elliot fortsetter i mål. Fabricio Coloccini (f) er også ute igjen, og erstattes av Mapou Yanga-Mbiwa. Debuchy, Jonas Gutierrez og Gouffran spilte ikke EL, og kan muligens få ansvar fra start nå.

Innbyrdes oppgjør viser 11-2-1 uansett bane, noe som illustrerer at begge lag sliter på reise.

Det er nærliggende å tro, med Newcastles tøffe kamp på torsdag og med deres svake bortestatistikk i ligaen, at de taper her. Vi tror det, selv om Wigan ikke alltid er til å stole på. 2,20 for hjemmeseier er imidlertid så høyt at vi må slå til, og vi bruker denne i en dobbel.

Se kampen live på TV 2 Sumo

184. Toulouse - Bordeaux
Ligue 1. Etter seks runder uten seier vant Toulouse 1-0 i Brest sist lørdag, og befestet sin posisjon som middelshavsfarer i Ligue 1. De har 5-6-3 hjemme totalt og det begynner å bli ganske langt både opp til plasser som gir spill i Europa og ned til streken. Med bare én scoring på de tre siste rundene kan man ane at vi får en del 0-0-resultater fremover, fra et lag som får mindre og mindre å spille for. I seieren i Brest viste de imidlertid mye positivt.

Det er lite skader, men vi ser at Aurier (f) og Zebina (f) trolig mister kampen.

Bordeaux tok seg videre i Europa League mot Dinamo Kiev, uten at de dominerte noen av kampene, men mot Benfica tapte de først 0-1 borte og deretter 2-3 hjemme. Begge gangene Bordeaux scoret, slapp de inn et mål rundt et minutt senere. I fransk liga slo de Bastia 1-0 hjemme forrige runde, etter å ha tapt fire strake. Etter en fin start på sesongen er de nå i svakest form av alle, dersom man ser på de fem siste rundene. 5-5-4 borte totalt er blant de bedre. Bordeaux vant 2-1 her i fjor og har slått Toulouse tre ganger på rad. Som dagens motstander begynner de å ligge mindre interessant til på tabellen, uten fare for å rykke ned.

Bare Faubert (f) og N'Guemo (m) ser ut til å være ute.

Historisk sett vinner Toulouse ofte hjemme mot Bordeaux, og bortelaget har en slitsom Europa League-periode i beina, der de ikke var spesielt friske hverken mot Benfica eller Kiev. I en antatt jevn kamp tror vi hjemmebanefordelen kan avgjøre. Igjen er oddsen på hjemmeseier fristende, hele 2,20 her også, og vi får en fin dobbel til 4,84. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 16.55.

180. Wigan - Newcastle 2,20 3,05 2,75
184. Toulouse - Bordeaux 2,20 2,95 2,80

Total odds 4,84

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag