Neymar har vært en åpenbaring så langt i VM, og vi tror 22-åringen scorer sitt femte mål i mesterskapet mot Chile i kveld.
Neymar har vært en åpenbaring så langt i VM, og vi tror 22-åringen scorer sitt femte mål i mesterskapet mot Chile i kveld. Foto: Pedro Ugarte (AFP / NTB scanpix)

Neymar gjør det igjen

Neymar er mannen hele Brasil stoler på i kveld. Vi skal tjene penger på storscoreren.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips: 
Fra Brasil til Vindbjart
Oddstips 1:
  Sliter uten Suarez
V75 Forus:  Finaler og 26 mill. i potten

Etter en minipause på én dag – der vi prikket inn begge tipsforslagene på fjerde runde i den norske cupen – er VM-sirkuset tilbake for fullt med to meget spennende åttedelsfinaler. I tillegg finner vi diverse kamper fra norsk 2. divisjon og dueller fra Wimbledon på langoddsprogrammet.

Dagens VM-tips 2

Neymar scorer mål? Ja

Brasil var ikke helt seg selv de to første kampene i gruppespillet, og uten Neymar (og også Oscar i den første matchen) hadde laget fremstått som grått og ordinært.

Derfor var den sprudlende 4-1-seieren over Kamerun viktig. Ikke bare for spillernes selvtillit, mens også for å stilne kritikk og for å gire opp hjemmefansen, som er lagets tolvte spiller.

Men selv mot Kamerun var det mye som kunne kritiseres i Brasils spill. Det ble igjen avdekket klare defensive svakheter, og landslagssjef Felipe Scolari innrømmet på pressekonferansen før kveldens kamp at laget bare har prestert på 80 prosent av kapasitet så langt.

Chile spilte strålende i de to første kampene, og spesielt 2-0-seieren over Spania var det klasse over. Slakket litt av på tempoet og aggressiviteten mot Nederland, og med 0-2-tap måtte chilenerne ta til takke med andreplass og en tøff oppgave i åttedelsfinalen.

Det er ikke helt feil å sammenlikne Chile med det Mexico-laget som klarte å kjempe seg til 0-0 mot Brasil i andre runde. Laget er meget godt organisert, og spillerne har en vanvittig arbeidskapasitet. Det skal også bli interessant å se hvordan Brasil-forsvaret, som ikke har vært patent så langt, kommer til å takle Chiles kvikke og bevegelige angrepsspillere.

Sannsynlig lagoppstilling Brasil (4-2-2-2) : César – Alves – Luiz – Silva – Marcelo – Gustavo – Paulinho – Ramires – Neymar – Oscar – Fred

Sannsynlig lagoppstilling Chile (3-4-3) Bravo – Jara – Medel – Isla – Vidal – Díaz – Mena – Aránguiz – Silva – Sánchez – Vargas

Dette kan fort bli en VM-klassiker med mange mål, og vi kan ikke utelukke at Chile står igjen som den seirende parten. 1,50 i odds på hjemmeseier er for lavt til at vi kan anbefale spillet, og både U til 3,85 og 5,45 frister mer.

Vi mener imidlertid at det er gode muligheter for at Neymar scorer sitt femte mål i mesterskapet. 22-åringen har innfridd alle forventninger og har vært Brasils klart beste spiller så langt. Vi spiller dermed på at Neymar scorer til 1,80 i odds i tipset fra denne kampen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus