Francisca Ordega (til venstre) og Asisat Oshoala jubler for 3-3-scoring i åpningskampen mot Sverige.
Francisca Ordega (til venstre) og Asisat Oshoala jubler for 3-3-scoring i åpningskampen mot Sverige. Foto: John Woods (Ap)

Nigeria sjokkerte Sverige

Nigeria overrasket stort i åpningskampen mot Sverige og er ikke sjanseløs på avansement fra VMs tøffeste gruppe.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips 1: 
Gylfi sender Island til EM
Tippetips: Norsk seier og 12 rette
Dagens dobbel:  Norge ut i hundre
V65/V4 Solvalla:  Adielsson viser veien mot store kroner
V64 Visby: Millionjackpot med hjemmebanker

På fredagens oddsprogram finner vi en rekke kamper fra EM-kvalifiseringen. Det spilles også flere privatlandskamper, og i Canada er det full rulle i fotball-VM for kvinner.

Australia – Nigeria B 2,35
Gruppe D er utvilsomt den tøffeste i fotball-VM. USA er en av de største gullfavorittene, og Sverige er tippet som en mulig medaljekandidat.

Nigeria imponerte imidlertid stort i åpningskampene mot svenskene. Afrikas beste lag kunne fort ha vunnet matchen, og spillerne viste en flott arbeidsmoral. Det er rett og slett imponerende at laget klarte å komme tilbake både på stillingen 0-2 og 2-3.

Oppgjøret endte til slutt 3-3 etter en sen scoring av USA-proffen Francisca Ordega.

Nigeria har nå spilt 11 kamper på rad uten tap. Selv om dette har vært matcher mot afrikanske lag (bortsett fra oppgjøret mot Sverige), har resultatene uansett gitt spillerne godt med selvtillit.

Australia yppet seg mot USA og holdt 1-1 en time ut i kampen. Men da Rapione Megan satte inn 3-1 i det 78. minutt, var det slutt på moroa.

Landet er rangert som det tiende beste på FIFA-rankingen og har kommet til kvartfinalen de to siste verdensmesterskapene.

De nigerianske spillerne kjempet knallhardt mot Sverige, og det er ingenting å si på kondisjonen og fysikken i laget. Det kan bli avgjørende i kveld. Det er også viktig at landslagssjef Edwin Okon klarer å luke vekk de individuelle feilene som bidro til baklengsmålene mot Sverige.

Uavgjort er ikke godt nok for noen av lagene, og dette kan fort bli en thriller med mange mål. Nigeria har et spennende lag på gang, og vi setter oddspengene på B.

Kampstart: 23.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus