Sandnes 20140810. Eliteserien fotball 2014: Sandnes Ulf - Lillestrøm Ulftrener Tom Nordlie under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Lillestrøm på Sandnes stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Sandnes 20140810. Eliteserien fotball 2014: Sandnes Ulf - Lillestrøm Ulftrener Tom Nordlie under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Lillestrøm på Sandnes stadion. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Nordlie må vinne seks av ti

Sandnes Ulf må VINNE fredagens lokalderby mot Viking, men har en lang vei å gå for å berge kontrakten.

Kommersielt

Fredagens langoddsprogram har sin desiderte godbit i supercupoppgjøret mellom Atletico Madrid og Real Madrid, men det er både Tippeligafotball, Allsvenskan og serieåpning i Bundesliga på et flott fredagsprogram. I tillegg er det masse fransk fotball på menyen.

Det ble en strålende torsdag for Nettavisen/Sportspills oddstips torsdag. Vårt hete objekt HJK Helsinki gjorde jobben hjemme mot Rapid Wien til meget pene 2,70 i odds, og i Borås innfridde Henning Hauger og hans Elfsborg vårt tips når de slo portugisiske Rio Ave 2-1 til pene 2,15 i odds.

Dagens oddstips 1

Sandnes Ulf - Viking H


10 serierunder gjenstår både i Tippeligaen og i Allsvenskan og i fredag lanserer vi spill to lag som liggen under streken. Sandnes Ulf hjemme mot Viking i Norge og Mjällby hjemme mot Helsingborg i Allsvenskan.

Ti serierunder før slutt ligger fortsatt Sandnes Ulf desidert sist med sine 12 poeng. Opp til Sogndal på kvalik er det åtte poeng og opp til sikker plass er det ni poeng. Trolig må Sandnes Ulf vinne seks av sine ti siste kamper for å berge plassen, og det er mye. Men Sandnes Ulf har ikke et veldig tøft program på sine ti siste og skal ikke møte noen av topp tre-lagene. 

Kun to poeng er det blitt under Tom Nordlis ledelse, men da skal man huske på at han startet med å møte Strømsgodset hjemme og Odd borte i de to første. Deretter har det blitt uavgjort hjemme mot Lillestrøm (hadde fortjent å vinne den) og uavgjort borte mot Bodø/Glimt (ledet 1-0 til det gjenstod seks minutter der).

Viking tok en litt turbetont seier hjemme mot Sogndal sist helg etter å ha ligget under 1-2 midtveis i andre omgang. Et svært tilfeldig utligningsmål førte Viking tilbake i den kampen og helt uten å imponere vant Viking 4-2. For øvrig har Viking vist middels form i lang tid nå. Ligger på 7. plass med sine 31 poeng og har kun seks poeng opp til Godset på bronseplass, men prestasjonsmessig er det ingenting som tyder på at Viking kan kjempe om bronsen. Fredag må meget viktige Indridi Sigudsson sone karantene for gule kort.

Til gjeldende oddser må det være helt riktig å angripe Sandnes Ulf hjemme fredag. 3,15 i odds på et lag som må ha tre poeng skal spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus