*Nettavisen* Sportspill.

Nordtveit slår tilbake

SJOKKET CITY: Håvard Nordtveit (på toppen) og Borussia Mönchengladbach holdt lenge stand borte mot Manchester City. Foto: Jon Super (Ap)

Borussia Mönchengladbach slår tilbake fra to strake nederlag i kveld.

15.12.15 10:52

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1
: Cardiff roter det ikke til igjen
Oddstips 3: Nedenom og hjem med Birmingham

TV-kampene: Slik ser du ukens oppgjør

V5 Drammen: Urutinert banker
V4 Axevalla: Åpen lunsj i vente

Det er en rekke spennende cupkamper fra hele Europa på dagens langoddsprogram. I tillegg spilles full runde i NHL.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Borussia Mönchengladbach + Sporting Gijon, samlet odds 2,92.

Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen, H 1,50
Hjemmelaget kommer til dette cupoppgjøret med to stygge tap i ryggen, 2-4 for Manchester City fulgt av hele 0-5 for Bayer Leverkusen i helgen. Begge kampene var på bortebane, og Håvard Nordtveits lag er langt bedre på hjemmegress. Faktisk har de 5-1-2 på hjemmebane denne sesongen, etter å ha tapt de to første i en elendig formperiode.

Totalt har de vært bra etter trenerbytte tidligere denne høsten, og ligatapet for Bayer Leverkusen var det første til den nye treneren. En svært imponerende snuoperasjon fra et lag mange avskrev etter seks runder.

Kampen kommer for tidlig for Dominguez, Stranzl, Herrmann, Schulz, Hahn og Jantschke, som alle har vært skadet en lengre periode. Traore og Johnson (andreplass på toppscorerlisten) er tvilsomme. Flere tyske kilder melder at BMG stiller med toppet mannskap i kveld, det kan likevel være verdt å dobbeltsjekke før innlevering.

Gjestene kommer med en mildt sagt elendig form i ryggen, og har to poeng de siste fire ligakampene, uten en seier siden begynnelsen av november.

I helgen ble det uavgjort hjemme mot Köln, etter de tok ledelsen tidlig i kampen. Gjestenes bortestatistikk er faktisk ikke så aller verst, 3-2-3 lyder den.

Wolf og Yildirim er skadet uten å ha spilt en kamp denne sesongen, Junuzovic og Johansson er begge på andreplass på toppscorerlisten med to mål og mister kampen.

Hjemmelaget er det klart beste av disse to, og hjemme bør de ha få problemer med å vinne. H til 1,50 spilles.

Sporting Gijon - Real Betis, H 1,95
Hjemmelagets strålende form er ikke grunnen til at vi spiller H, for den er faktisk helt elendig. De står med fem tap de siste seks, men tok imidlertid en viktig og sterk seier hjemme over Las Palmas for to ligarunder siden.

I helgen gjorde de en kjempeinnsats borte mot Sevilla, men kom til slutt til kort og tapte 2-0 i sluttminuttene. Hjemmelaget er imidlertid best i Gijon rent historisk, og 2-2-3 er hjemmetallene denne sesongen.

Det første cupoppgjøret mellom disse to lagene endte 2-0 til dagens gjester, som betyr at Real Betis har "råd" til et lite tap. Sporting Gijon har også spillefri frem til 30. desember og kan dermed ta ut alt av krefter i denne kampen.

Denne kampen rekker ikke forsvarerne Mere og Canella, midtbanespilleren Alvarez, og spissene Jony og toppscorer Sanabria, alle er skadet.

Real Betis kommer til Gijon med en solid bortestatistikk. 4-2-2 gjør dem til La Ligas fjerde beste bortelag rent poengmessig, en strålende prestasjon. Forrige bortekamp ble det imidlertid tap for Las Palmas, nå i helgen.

I tillegg har Real Betis sesongens kanskje viktigste kamp rent prestisjemessig om bare fire dager. Da kommer nemlig lokalrival Sevilla på besøk, til det første La Liga-derbyet mellom lagene siden opprykket. For Betis-fansen er det den viktigste kampen i året, og den betyr enormt mye. Kort sagt: Vi tror tankene allerede er på helgens storoppgjør.

Kampen kommer for tidlig for førstemålvakt Adan, forsvarerne Piccini (14 kamper) og Westermann (12 kamper), midtbanespillerne Petros (11 kamper), Vargas, Digard og Joaquin (13 kamper), samt spissen Renella. En del tunge fravær der, altså.

Siden Sporting Gijon har ingenting å tape fordi de har spillefri de to neste ukene og Real Betis møtes Sevilla i helgen + har råd til et tap, backer vi hjemmelaget i denne. 1,95 i odds gjør at vi får totaloddsen 2,92.

Klikk her for å levere denne dobbelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag