Stine Bredal Oftedal (t.v.) og Nora Mørk blir nøkkelspiller for Norge i kveldens skjebnekamp mot Spania.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Stine Bredal Oftedal (t.v.) og Nora Mørk blir nøkkelspiller for Norge i kveldens skjebnekamp mot Spania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norge altfor stor favoritt mot Spania

Norge spiller skjebnekamp mot Spania i kveld og er satt til altfor store  favoritter. Nettavisen lanserer et "Judas-spill" på spansk seier.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Skiskyting menn (spillestopp kl 14.25): Ole Einar duger i massevis
Oddstips 1: Lite bedring uten Moyes
Oddstips 2: Forest i sprek fredagsdobbel
Oddslangskudd: Caen blir ikke tatt seriøst
TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper
V65 Solvalla: Vi jakter nye fremganger på Solvalla

En strålende oddsfredag står foran oss, der Norges "skjebnekamp" mot Spania er det store høydepunktet her hjemme. Utover det er skiskyting sprint for både menn og kvinner i Hochfilzen og det er et bra utvalg med fotballkamper til fredag å være.

Norge - Spania B 2,75 (spillestopp kl 20.25)
Som nordmann ønsker man selvsagt alltid norske seire og norske triumfer, men som oddsekspert må man legge slike følelser til side og basere sine vurderinger på odds kontra vinnersjanser. Hva Norge har vist hittil i mesterskapet som gjør at laget "fortjener" til å stå i meget lave 1,58 i odds i kveldens skjebnekamp er ikke lett å forstå. Styrkeforholdet mellom disse to er nok langt mer jevnt enn det oddssettingen indikerer.

Taperen av kveldens kamp vil ende opp som nummer tre i Gruppe D, og det betyr at enten Brasil eller Frankrike (de to møtes i gruppefinale i Gruppe C i kveld) blir motstander i åttendedelsfinalen søndag. Det er definitivt ingen ønskemotstander for verken Norge eller Spania. Norge med tap 25-26 mot Russland, og seier 26-22 mot Romania i gruppe D, mens Spania tapte 26-28 for Russland og vant 26-18 mot Romania. Spania tok bronse i forrige VM i 2011 i Brasil, de tok bronse i London-OL i 2o12 og de tok sølv EM i 2014.

Det kommer til å bli en jevn batalje i kveld mellom Norge og Spania, men slik oddsene er satt er det kanonverdi på spansk seier og 2,75 på at Spania vinner kveldens kamp og sender Norge ut i åttendedelsfinale mot enten Brasil eller Frankrike er overodds så det holder og blir vårt "Judas-spill" i kveld.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør