Sander Sagosen og Norge møter Frankrike i kveldens åpningskamp i håndball-EM.
Sander Sagosen og Norge møter Frankrike i kveldens åpningskamp i håndball-EM. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Norge er ikke sjanseløse mot Frankrike

Håndball-EM starter opp i kveld og Norge skal opp mot stormakten Frankrike.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips Bundesliga: Bayern München er ikke uslåelige
Oddstips skiskyting: Denne stafetten vinner Norge
V75 Jarlsberg:
Gnistrende V75-omgang lørdag
V65 Biri:
Dobbel V65-jackpot på Biri
V64 Kalmar:
Stor V64-jackpotomgang med over en million ekstra
Fotball
: Overgangsvinduet januar 2018
Premier League: Alle overgangene i januar
Eliteserien: Sjekk vinterens overganger i Eliteserien
Håndball-EM 2018: Her er kampoppsettet

Fredagens langoddsprogram er spekket med godbiter og er samtidige åpningsdagen av håndball-EM for herrer. I tillegg sparkes Bundesliga i gang igjen etter juleferien, det samme gjelder seriespillet i Ligue 1 i Frankrike. I tillegg er det Championship-fotball fra England og det er La Liga i Spania. NM på ski fortsetter og det er alpin kombinasjon fra Wengen, samt stafett skiskyting fra Ruhpolding.

Torsdag lanserte si Stjernen som et frekt objekt hjemme mot Frisk Asker, dessverre endte den kampen 4-4 etter ordinær tid, og da hjalp det ikke vårt tips at Stjernen vant etter forlengning. Som ventet hadde dog Barcelona turboen på fra start i returmøtet mot Celta Vigo i Copa del Rey og handikapspiller med minimun tremålsseier til Barcelona satt klokkerent til 2,10 i odds (ble satt ned til 1,98 utover dagen).

Frankrike - Norge handikap fulltid 0-3 - B 1,70 (spillestopp kl 20.25)
Håndball-EM innledes i kveld og avvikles i Kroatia. Frankrike er en storhet når det kommer til herrehåndball og er den klart største favoritten på forhånd. Vant som kjent VM-gull i fjor da de slo Norge i finalen. Etter det mesterskapet er både Danielle Narcisse og Thierry Omeyer borte fra laget, men håndballnasjonen Frankrike produserer toppspillere på løpende bånd.

Norge har kanskje sitt beste herrelandslag noensinne og det knyttes store forventninger til gutta foran dette EM. Alle mann alle skal være friske før denne åpningskampen.

Norsk Tipping har en rekke spillobjekter på dette oppgjøret. Vi setter pengene på at Norge ikke taper med mer enn to mål og oddsen på det utfallet er 1,70. Dessverre kan ikke det objektet singelspilles, så vi må kombinere.

Sheffield United - Sheffield Wednesday H 1,75 (spillestopp 20.40)
Byderby i Sheffield og første gang lagene møtes i ligasammenheng på Bramall Lane siden september 2009, da vant United 3-2.

Ser man til de ni siste serierundene, så er faktisk disse to lagene tredje sist og nest sist på formtabellen med 1-3-5. Nyopprykkede Sheffield United lå faktisk på direkte opprykk en periode i fjor høst, men har altså vært meget svake i det siste. Men innledet om ikke annet 2018 med et sterkt bortepoeng mot Derby. Og er fortsatt så høyt som på 7. plass med totalt 42 poeng, kun ett poeng skiller opp til Leeds på playoff. Ryan Leonard, Lee Evans og James Wilson er alle nye i stallen i løpet av den siste uken og alle kan være aktuell for spilletid i kveld. Kieron Freeman og David Brooks er de eneste spillerne på skadelisten, men selv om spissen Ched Evans er tilbake i trening, spiller han ikke i kveld. Sheffield United står med totalt 8-1-4 på hjemmebane.

Sheffield Wednesday står altså i likhet med Sheffield United med 1-3-5 på de ni siste seriekampene, men i motsetning til bynaboen hadde ikke Wednesday en like innbringende første del av sesongen. Står med totalt 30 poeng og ligger på 16. plass med seks poeng ned til nedrykksstreken. Den nye manageren Jos Luhukay har en rekke skader i sitt mannskap. Keiren Westwoo, Gary Hooper, Barry Bannan, Jack Hunt og Sam Hutchinson er helt sikkert ute i kveld.

Sheffield United har kun tapt en gang mot Sheffield Wednesday på hjemmebane på 14 forsøk, alle turneringer medregnet og dersom statistikken skal gi oss "drahjelp", så vant altså United 3-2 i Championship på en fredag sist lagene møttes i seriesammenheng.

1,75 på hjemmeseier er alt annet en kjempeodds, men vi velger å ta denne med i kombinasjon med spillet på Norge i EM-kampen mot Frankrike. Totalodds 2,98.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør