*Nettavisen* Sportspill.

Norge gjør jobben - så vidt

GJORDE JOBBEN: Håvard Nielsen (til venstre) sørget for tre poeng sist gang Norge møtte Bulgaria. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Vi tror Norge gjør akkurat det som må til mot Bulgaria i dag.

03.09.15 14:55

Torsdagens øvrige Sportspill-meny:
Dagens dobbel: Dzeko sørger for europeisk målfest
Tippekupongen:
Vi garderer storfavorittene

Tennistipset: US Open-dobbel med to servekanoner

V5A Bjerke: Høitomt har bankeren

Det er full landslagsrunde på torsdagens langoddsprogram, så det er bare å finne frem forstørrelsesglasset og lete frem de gode objektene.

Onsdagens dobbel satt som et skudd og gikk inn til 2,61 i odds. August var en ekstremt god periode for oss og endte med hele 111 % tilbakebetaling.

Nettavisen har to mann på plass i Bulgaria for å dekke denne kampen. Mens du venter kan du se den nyeste episoden av Tippemagasinet, med reportasjer fra den bulgarske hovedstaden.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Bulgaria - Norge, U 3,15.

Her er tre grunner til at vi tror Norge klarer uavgjort mot Bulgaria:

* Forsvarsleddet er i sesong og har mye kamptrening, og vil ha en konkret plan for å stoppe bulgarerne.
* Norge trenger bare uavgjort og kan være fornøyde med det, og spille på lav risiko.
* Bulgaria har et profilfattig lag, med få spillere på høye nivåer.

Dette er muligens den viktigste kampen i Høgmos landslagskarriere så langt. Med norsk tap her vil Bulgaria gå forbi Norge på tabellen, og vinner de med mer enn ett mål eller scorer mer enn hva Norge gjorde på Ullevaal (2-1), leder dagens hjemmelag også innbyrdes - som kan vise seg å bli avgjørende når poengene telles opp.

Det kan bli svært skjebnesvangert om Norge skulle tape denne.

Bulgarias lag er noe profilfattig og viste ikke spesielt gode takter i 1-2-tapet på Ullevaal. De har tatt seks av sine åtte poeng med seiere mot Malta og Aserbajdsjan, og fikk uavgjort mot Italia og Malta.

De har tatt to poeng fra to hjemmekamper, mot Italia og Malta. På Bulgarias program gjenstår bortekamper mot både Italia og Kroatia, så de er svært avhengige av tre poeng her for å holde EM-drømmen i live.

Veteranspissen Bojinov er skadet og Rangelov har blitt hentet inn i stallen.

Spisskrise
Norge har en liten spisskrise på gang, og optimismen for seier er ikke spesielt stor i mediebildet. Joshua King og Adama Diomande er ikke klare til å lede laget på spissplass og Håvard Nielsen har nettopp hatt en lengre skade.

I tillegg er formspillerne til Rosenborg - Ole Selnæs og Pål André Helland - skadet. Det betyr at det er et betydelig svekket offensiv Norge stiller med. Forhåpentligvis vil Stefan Johansen bli klar til kamp.

Kan Alexander Søderlund ta var på sjansen? Han har ikke hatt mye hell på landslaget så langt, men en gang må det løsne - og han har aldri vært bedre enn det han er nå.

På bortebane har Norge tatt seks av ni mulige poeng, med seiere over Malta og Aserbajdsjan, og 1-5-tapet for Kroatia var en stygg ripe i lakken.

Norge vil trolig være mer enn fornøyde nok med uavgjort og bør ha det som skal til for å demme opp for bulgarerne.

Gjestene har et par skuffende resultater på rappen nå, og optimismen etter den gode åpningen forsvant fort. Spesielt hjemmeuavgjorten mot Aserbajdsjan var skuffende og de bør virkelig ikke tape denne kampen om Ullevaal skal fylles på søndag.

Vi har vanskelig å se for oss at Norge stikker av med alle poengene, og det samme gjelder Bulgaria. Magefølelsen sier at uavgjort-sjansen er enorm i denne kampen og det er den oddsen på 3,15 som frister klart mest.

Annonsebilag