*Nettavisen* Sportspill.

Norge har gode finalesjanser

I DEN SVAKESTE SEMIEN: Norge, JOWST og frontfigur Alexander Walmann er trukket i den svakeste semifinalen av de to. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Vi tror Grab the Moment går til finalen av Eurovision.

11.05.17 09:47

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1:
United sikrer finaleplassen
Oddstips 3: Norges superrekke må levere
Oddstips 4: Det må bli målfest i Lyon

V5 Drammen: Pelle og Gunnar fikser V5-lunsjen
V4 Hagmyren: Vi byr på en formtoppet storskrell i lunsjen

Endelig skal Norge i Eurovision-aksjon og vi har plukket ut to spillobjekter fra Norsk Tipping i denne semifinalen. Vurderingene er basert på NRK-programmet Adresse Kiev, forhåndsomtaler på utelandske nisjenettsteder og en liten dose subjektiv vurdering.

Dagens Eurovision-singel 1, innleveringsfrist klokken 20.55.
Norge går til finalen, 1,50 i odds.

Her er sangen vi sender til Kiev, JOWST med Grab the moment:

Det kan beskrives som en ålreit poplåt, catchy og med et flott refreng. Noen medaljekandidat i hovedfinalen er det neppe, om man skulle kvalifisere seg. Men i denne semifinalen, som er vurdert av de aller fleste som svært svak, skal det være gode kvalifiseringsmuligheter.

Det hjelper også at Alexander Walmann har en sterk vokal og et gjenkjennelig, Daft Punk-esque sceneshow. 1,50 er relativt dårlig odds, men som forventet hos Norsk Tipping. Vi er likevel patriotiske og spiller på at JOWST går til finalen.

Klikk her for å levere denne!

Dagens Eurovision-singel 2, innleveringsfrist klokken 20.55.
Kroatia går til finalen, 2,15 i odds.

Vårt andre valg fra denne semifinalen er Kroatia, som av oddsmarkedet er vurdert som underdog til å gå videre. Her er sangen:

Her synger altså samme mann en slags duett med seg selv, og selv om teksten er den mest banale, klisjéfylte undertegnede har hørt på lang tid, må jeg innrømme at idéen med solo-duett er fiffig. Bare derfor er det mulig å sanke noen stemmer. Mannen har en bra stemme og har også fordelen av å komme sent i denne semifinalen. Rapportene fra øvelsene har også vært gode.

Selve sangen er relativt forglemmelig, men det er det aller meste i denne semifinalen. Derfor kan den innovative sjangeren, selve sangerens koselige/bamseaktige fremtoning og mektige stemme avgjøre om Kroatia kommer til finalen eller ei.

Kroatia er blant landene som er ventet på vippen, men sjansene er nok ikke så ille som oddsen tilsier. Her spiller vi på at Kroatia når finalen til 2,15 i odds.

Klikk her for å levere!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.