*Nettavisen* Sportspill.

Norge kan stå for et mirakel

GUTTA BOYS: Norge gjorde jobben mot Malta på lørdag. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Vi legger ikke skjul på det: Tirsdag spiller vi med hjertet.

13.10.15 06:49

Det ble en ny, god dag for Nettavisens tips mandag, da dagens dobbel innfridde til 2,61 i odds - av totalt to forslag.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1
: Alt ligger til rette for Tyrkia
Tippekupongen: Norge får neppe Malta-hjelp

TV-kampene: Slik ser du landskampene på TV
Videoquiz: Hvor mye kan du om landslaget?

Det er ingen tvil om at Italia - Norge er høydepunktet på langoddsprogrammet denne tirsdagen. De aller siste landskampene denne pausen blir også spilt.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Italia - Norge, B 4,20.

Før dere slakter oss for ubetinget patriotisme: Dette kan være verdt et forsøk. Norge har fem kamper uten baklengs og faktisk ingenting å tape.

Hjemmelaget er ubeseiret i 38 hjemmekamper i kvalifisering på rad og har fortsatt ikke sikret førsteplassen i gruppen, som vil sikre en viktig seeding foran EM-trekningen.

Italienerne gjorde jobben mot Aserbajdsjan borte, men spesielt forsvaret så skranglete ut. Juventus-duoen Chiellini og Bonucci har ikke sett veldig solide ut denne sesongen, og Mattia de Sciglio på backen ikke har sin beste sesong. 1-0-seirene over Malta og Bulgaria var så italiensk som man kan få dem, og spillemessig fikk laget slakt i ettertid. Slik sett var seieren over Aserbajdsjan en forbedring.

Marco Verratti tok godt tak i midtbanen i Andrea Pirlos fravær, og er langt fra en svekkelse. Det er ventet at Antonio Conte vil rotere litt på laget, men et tap er absolutt ikke på blokka til Italia-sjefen. Førsteplassen i gruppa betyr mye og man bør ikke tro at Italia legger seg ned uten innsats i denne. Spesielt med treneren Antonio Conte ved roret.

Gazzetta dello Sport har satt opp en oversikt over hvilke spillere som kjemper om plass i EM-troppen, og spesielt spillerne markert med grønt kan bli å finne i tirsdagens lagoppstilling. Mario Balotelli er skadet.

Norsk selvtillit
Norge kommer til kampen stinne av selvtillit, etter tre rake seire med gode prestasjoner. Forrige bortekamp mot Bulgaria var rett og slett perfekt utført og Høgmo må satse på mye av det samme, samtidig som man ikke blottlegger seg for italienernes hurtige vinger.

Det vil medføre at Elabdellaoue og Alesaami må ta mer defensivt ansvar en hva de er vant med og kanskje også komfortable med.

Null baklengs de siste fem gir grunn til defensiv selvtillit for Høgmos menn. Det blir spennende å se hvordan Høgmo angriper kampen, men en defensiv tankegang er neppe å forakte.

Per Ciljan Skjelbred er tvilsom til kampen.

De fleste som har peiling på dette melder at Italia ikke har vært så svake på lang tid - og har rett. Selv om de er favoritt og fortjent sådan, er 1,80 på hjemmeseier ikke spesielt attraktivt på et lag som klarer seg med uavgjort.

Om Norge tar sjansene sine, for de vil komme, kan alt skje. 4,20 på norsk seier er et skikkelig langskudd.

Men det er jo morsommere å spille med hjertet i blant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.