Arsenal-stjernen Olivier Giroud spiller trolig fra start mot Norge i kveld.
Arsenal-stjernen Olivier Giroud spiller trolig fra start mot Norge i kveld. Foto: Andres Kudacki / Ap / NTB scanpix

Norge sjanseløs mot en av VM-outsiderne

Per-Mathias Høgmos menn står overfor en meget tøff oppgave mot et Frankrike som har imponert stort på hjemmebane i de siste kampene.

Kommersielt

Frankrike - Norge og haugevis av duellspill fra French Open er noe av det vi kan glede oss over på oddsprogrammet tirsdag.

Dagens dobbel
Frankrike – Norge H 1,30

Frankrike tok seg til VM ved å beseire Ukraina over to playoffkamper. Var ille ute etter 0-2 på bortebane, men sikret avansementet med 3-0 i Paris.

Laget floppet totalt i forrige VM, men bør ha gode muligheter til å avansere fra gruppe E med Honduras, Ecuador og Sveits som motstandere.

Slo til med en flott 2-0-seier over Nederland på Stade de France tidligere i måneden, mens det ble 6-0 over Australia i den nest siste privatlandskampen.

Samir Nasri er utelatt fra VM-troppen, ellers er samtlige stjernespillere med til Brasil. Franck Ribery, Hugo Lloris, Raphael Varane og Karim Benzema hviles i kveld, og startoppstillingen kommer trolig til å bestå av sju eller åtte førstevalg.

Sannsynlig lagoppstilling:(4-2-3-1): Stéphane Ruffier (Saint-Étienne) - Mathieu Debuchy (Newcastle), Laurent Koscielny (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Patrice Evra (Manchester U.) - Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) - Mathieu Valbuena (Marseille), Paul Pogba (Juventus), Antoine Griezmann (Real Sociedad) - Olivier Giroud (Arsenal).

Norge har en del forfall til dagens kamp. Mohammed Abdellaoue, Yann-Erik de Lanlay, Jonathan Parr, Per Egil Flo, Even Hovland og Per Ciljan Skjelbred har trukket seg, mens André Danielsen, Joshua King, Valon Berisha, Jone Samuelsen og Stian Ringstad er hentet inn som erstattere.

Per-Mathias Høgmo kan dermed plukke spillere fra følgende tropp:

Andre Hansen, Rune Almenning Jarstein , Ørjan Håskjold Nyland , Daniel Braaten, Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi, Vegard Forren, Brede Hangeland, Tom Høgli, Ruben Yttergård Jenssen, Stefan Johansen, Anders Konradsen, Martin Linnes, Håvard Nielsen, Håvard Nordtveit, Morten Gamst Pedersen, Alexander Tettey, Joshua King, Valon Berisha, Jone Samuelsen, André Danielsen, Tore Reginiussen, Stian Ringstad.

Frankrike har vært bunnsolide hjemme på Stade de Paris de siste kampene, og det er ventet fullt hus og 80.000 tilskuere i kveld. Vi blir overrasket hvis ikke Frankrike slår dette middelmådige norske laget.

Derry – Dundalk B 1,95
Dundalk endte på andreplass i den øverste irske ligaen forrige sesong og har tatt ledelsen etter 14 runder i år. Formen er strålende: På de siste fire matchene er det blitt full pott og 16-1 i målforskjell.

Derry ligger på sjetteplass med 16 poeng – halvparten av det Dundalk har tatt. Det skiller kun tre poeng ned til University College Dublin på kvalik, og lagets målforskjell er 10-13.

Det er imidlertid ikke ligaen det dreier seg om i kveld, men kvartfinale i cupen. Derry slo ut Sligo Rovers med 1-0 forrige runde, mens Dundalk beseiret Barry 3-0. Det spilles ikke returmatcher i kvartfinalene.

Dundalk har vunnet de tre siste innbyrdes med 7-0 i målforskjell.

Lagene er inne i et tett kampprogram, og Derry-manager Peter Hutton har varslet at det vil bli gjort noen endringer på laget. Det samme gjelder trolig også for Dundalk.

Dundalk er i fryktinngytende form og har scoret seks flere mål på de fire siste serierundene enn det Derry har klart på totalt 14 seriekamper. Dundalk-manager Stephen Kenny vant ligacupen med Derry i 2005, 2006, 2008 og 2011 og kjenner dagens motstander ut og inn.

På en vrien spilledag fremstår Dundalk til 1,95 i odds som et av de mest interessante spillene.

Frankrike – Norge 1,30 - 4,30 - 7,50
Derry – Dundalk 2,95 - 3,10 - 1,95
Samlet odds: 2,54

I boksen under kan du levere dagens dobbel (innsatsen styrer du selv).


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus