KNUSTE PUERTO RICO: Norge hadde få problemer - selvfølgelig - med å slå Puerto Rico i sist kamp. Her kampens store spiller, Linn Jørum Sulland.
KNUSTE PUERTO RICO: Norge hadde få problemer - selvfølgelig - med å slå Puerto Rico i sist kamp. Her kampens store spiller, Linn Jørum Sulland. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Norge tar foten av gassen

Norge har et svært viktig møte mot Romania i neste kamp, og risikerer neppe å slite seg ut mot Kasakhstan.

Kommersielt

Det er ingen tvil om hva som er høydepunktet på tirsdagens langoddsprogram: Champions League. I tillegg spiller Norge mot Kasakhstan i håndball-VM, med flere oppgjør fra resten av Europa som krydder.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 1:
United ryker ut av Champions League
Oddstips 2:
PSV gir van Gaal skikkelig hodebry
Oddstips 3:
Norge tar foten av gassen

Dagens dobbel 2, innleveringsfrist klokken 20.25.
Kasakhstan (0-18 i handicap) + Brasil, samlet odds 2,52.

Norge - Kasakhstan (0-18 i handicap), B 1,80
I dette objektet er Kasakhstan gitt ledelsen 0-18 ved start.

Misforstå oss rett: Norge kommer selvfølgelig til å vinne denne kampen og de kommer trolig til å vinne den stort. Men det trodde vi om Puerto Rico også og da var det ikke den samme overkjøringen som forventet.

Norge vant med 26 mål og det var mer enn nok, men vi tror ikke de norske kvinnene kommer til å anstrenge seg mer enn nødvendig når Romania-kampen lurer i horisonten om to dager. Den blir langt viktigere.

Heidi Løke fikk hvile mot Puerto Rico og kommer tilbake i dag, noe som neppe er en svekkelse. Tvert imot.

Kasakhstan tapte 36-20 - altså med 16 mål - i sin forrige kamp mot Romania. Det etter å ha tapt med hele 21 mål for Spania, 31-10. Det offensive spillet til landet fra Uralfjellene er tidvis strålende, som de viste i kampen mot Romania.

Det er ingen tvil om hvem som kommer til å vinne kampen, men her tror vi ikke at styrkeforholdene er så massive som antydes av oddsen. Når det er såpass store forskjeller er det alltid aktuelt at favoritten undervurderer motstanden, og Norge har ikke sett like overlegne ut som vi har vært vant til fra tidligere mesterskap.

Norge vinner i kveld, men ikke med mer enn 18 mål, tror vi. Og spiller det til 1,80 i odds.

Brasil - Tyskland, H 1,40
De regjerende verdensmestre har ikke vært utilnærmelige så langt. De åpnet med å spille 24-24 mot det spennende sør-koreanske laget, og slo Kongo greit med 15 mål i forrige kamp.

Dette laget prøver nå å spisse seg inn mot OL i 2016, der det er ventet at de skal hevde seg kraftig. De har dermed et visst leveringspress og må motbevise de kritikerne som finnes etter lite overbevisende åpningskamper.

Tyskerne startet med timålstap for Frankrike - som forventet - og slo Argentina med 20 mål sist, også det som forventet. De hadde bra tak historisk på Brasil frem til i 2012, da Brasil vant det som hitill er den siste kampen dem imellom.

Selv om Brasil ikke har storspilt så langt, har vi absolutt troen på at de klarer å innfri mot litt bedre motstand. Brasilianerne skal være kvalitetsmessig flere hakk over og vi backer samba-folket til 1,40 i odds.

Dobbelen får da en spennende totalodds på 2,52.

Klikk her for å levere denne dobbelen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør