Norge gjorde en god figur mot Sverige mandag, selv om kampen endte uten mål.
Norge gjorde en god figur mot Sverige mandag, selv om kampen endte uten mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Norge ut i hundre på Ullevaal

Vi setter oddspengene på at Norge leder til pause i kveldens EM-kamp.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips 1: 
Gylfi sender Island til EM
Oddstips 2:  
Nigeria sjokkerte Sverige
Tippetips:  
Norsk seier og 12 rette
V65/V4 Solvalla: Adielsson viser veien mot store kroner
V64 Visby: Millionjackpot med hjemmebanker

På fredagens oddsprogram finner vi en rekke kamper fra EM-kvalifiseringen. Det spilles også privatlandskamper, og i Canada er det full rulle i fotball-VM for kvinner.

Norge – Aserbajdsjan (pause) H 1,75
Norge har hatt lite å stille opp med mot de to gruppelederne Italia og Kroatia, men full pott mot de tre øvrige lagene gjør at Per-Mathias Høgmos mannskap ikke er ute av kampene om en EM-billett. Tre poeng i kveld vil føre Norge forbi Italia på andreplass dersom sistnevnte skulle tape borte mot Kroatia.

0-0-kampen mot Sverige mandag var av det positive slaget, både når det gjaldt spill og publikumsoppslutning, og det er åpenbart mer interesse for landslaget nå enn på en god stund.

Formasjonstreningen på Ullevaal onsdag indikerte at det kommer endringer både i forsvaret, på midtbanen og i angrepet sammenliknet med Sverige-kampen.

Rosenborg-spiss Alexander Søderlund gjorde et godt innhopp og kan bli Joshua Kings spissmakker. God mot Sverige var også Even Hovland. Nürnberg-proffen kan se ut til å ta plass i midtforsvaret sammen med Vegard Forren.

I så fall flyttes Håvard Nordtveit fram på midtbanen – og henviser trolig Alexander Tettey til innbytterbenken. Henning Hauger sliter med sykdom og spiller trolig ikke.

Aserbajdsjan har fått en tung start på kvalifiseringen og ligger nest sist med tre poeng og 4-11 i målforskjell. Lagets eneste seier kom i hjemmekampen mot gruppejumbo Malta forrige runde. Landet har spilt i samtlige EM- og VM-kvalifiseringer siden 1996, men aldri kvalifisert seg.

I det motsatte møtet i fjor høst ble Håvard Nordtveit matchvinner med sin scoring midtveis ut i første omgang.

Det er ny optimisme rundt landslaget, og dette er en kamp vi rett og slett skal vinne. H-oddsen på 1,30 er imidlertid ikke spesielt interessant. Da er det mer spennende å prøve seg på norsk ledelse til pause, som betales med 1,75 ganger pengene. De norske spillerne kommer trolig til å gå ut i hundre for å prøve å drepe kampen så fort som mulig, og det kan bli moro på Ullevaal allerede fra avspark.

Vi kombinerer objektet med en kamp fra irsk Premier League.

Sligo Rovers – Dundalk B 1,65
Sligo endte på en anstendig femteplass i den øverste ligaen i Irland i fjor, men årets sesong har vært svært tung. Laget har bare vunnet 2 av 15 kamper og ligger utsatt til på tredje sisteplass med 12 poeng.

Manager Owen Heary er ingen populær mann om dagen, og det spekuleres i pressen om at han mistet jobben i søndagens 1-5-tap mot Shamrock. Klubben har imidlertid ikke kommentert ryktene.

Midtstopper Jeff Henderson og midtbanespiller John Russell er ute med skader, mens kantspilleren Steven Beattie er noe usikker.

Dundalk er regjerende mester i Irland og har holdt stø kurs mot seriegull innledningsvis i årets sesong. Fasiten etter 14 runder var 12-2-0 og 33-5 i målforskjell, og det var derfor svært overraskende at hjemmekampen mot Bohemians sist endte med 1-2-tap.

Det var lagets første hjemmetap siden september 2013, og også det første nederlaget så langt i år.

Paddy Barrett forsvar pådro seg rødt kort mot Bohemians og soner i kveld. Flere spillere er imidlertid tilbake etter skade, og troppen er dermed så godt som fulltallig.

Det står 3-1-0 i favør Dundalk på de siste fire innbyrdes møtene. Målforskjell: 9-1.

Dundalk hadde ikke marginene med seg i sjokktapet sist, og vi tror Irlands beste lag slår grusomt tilbake mot denne begrensede motstanderen.

Samlet odds for dobbelen: 2,89.

Kampstart: 20.45 i begge kampene.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus