*Nettavisen* Sportspill.

Norge vinner mot Ungarn

HELTEN: Alexander Tettey - Norges toppscorer i EM-kvalifiseringen med hele tre fulltreffere - var svært nære å sende Norge direkte til EM mot Italia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Det er nå det gjelder. Norge tar første stikk i playoffen i kveld.

12.11.15 10:16

Det er ingen tvil om hva som er høydepunktet på langoddsprogrammet: Norge - Ungarn! I tillegg spilles en rekke svenske hockeykamper og VM-kvalifiseringskamper i Sør-Amerika, blant annet godbiten Argentina - Brasil.

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 2:
Brasil slår skadeplagede Argentina
Langskudd 1:
Derfor blir det 1-0 til Norge
Langskudd 2:
Modo og Skrøder til deilig odds
Tippekupongen:
Tror veldig på Norge-seier

TV-kampene: Slik ser du Norge-kampen på TV

V4 Kalmar: Nye utfordringer i lunsjen
V65 Klosterskogen:
Jackpot med Jessen
V65 Täby Galopp:
Giganten viser vei på Täby
V5A Bjerke:
Torsdag er det dags igjen

PS! Hvis du liker Sportspill på Facebook, vil du hver dag få en påminnelse like før dagens hovedkamp begynner. Sørg for å ikke gå glipp av en ting!

PPS! Det er også mulig å følge Sportspills oddsekspert på Twitter.

Dagens singel 1, innleveringsfrist klokken 20.40.
Norge - Ungarn, H 1,85.

Hele nasjonen sitrer av forventning og billettene ble revet bort i rekordfart. Norge er nesten nødt til å vinne denne hjemmekampen, alt annet vil sørge for et for usikkert utgangspunkt før returkampen i Budapest.

Norges lag har blitt godt samkjørte nå og det virker - ifølge VG - som om Tom Høgli inn for Haitam Alesaami blir eneste endring fra laget som kjempet så tappert i Italia.

I tillegg sitter formspillere som Mohamed Elyounoussi og Marcus Pedersen klare på benken, i en type viktig jokerposisjon. Om Norge skulle stange mot et forventet lavtliggende Ungarn, kan dette være to spillere som skaper store problemer for gjestenes forsvar. Det gjelder også Pål André Helland.

Norge er i bra form rent resultatmessig for tiden, til tross for 1-2-tapet i Roma på kvalifiseringens siste dag. To baklengs på fem kamper er mer enn godkjent, og forsvarsduoen Forren / Hovland virker bunnsolide sammen.

Det er trolig å score mål som blir den tøffeste oppgaven i kveldens kamp, men med Markus Henriksen i storform og et bredt utvalg jokere på benken, tror vi de klarer å bryte ned gjestene til slutt.

Ungarn er stjerneløst
Det har blitt skrevet og synset mye om Ungarn, men sannheten er at vi ikke vet altfor mye om hva som venter oss. Flere av spillerne har lang landslagsrutine - samlet har de langt flere landskamper enn de norske herrene.

Likevel er det ikke til å legge skjul på at Norge skal slå dette Ungarn-laget, for så solid er det virkelig ikke.

Joggebuksemannen i mål har fått mye oppmerksomhet, og det er ventet at Ungarn legger seg lavere enn lavt for å frustrere Høgmos menn. Forsvarsspillet deres har langt fra vært bunnsolid de siste tre kampene, dog - seks baklengs er ikke en god selvtillit å ta med seg i denne kampen.

Nei, det er ingen annen utvei enn å backe Norge i denne kampen. Markus Henriksen og co. er rett og slett langt mye bedre rent kvalitetsmessig og alt annet enn seier vil være en enorm nedtur.

Siden så mange kommer til å spille på Norge hos Norsk Tipping denne kampen, er faktisk ikke 1,85 på hjemmeseier så aller verst. Vi velger å ikke kombinere denne.

Vi er uansett ikke i tvil: Vi backer Norge. Både fordi vi er patriotiske og mest fordi Norge rett og slett har det beste laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag