Marte Olsbu gikk Norge inn til gullmedalje under VM-stafetten i Holmenkollen sist sesong.
Marte Olsbu gikk Norge inn til gullmedalje under VM-stafetten i Holmenkollen sist sesong. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Norges stafettjenter kan overraske

De norske stafettjentene i skiskyting er ikke tilmålt rare sjansene i ettermiddag, men de kan overraske.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips Superligaen: Nordsjælland har brukt vinteren godt
Oddstips Bundesliga: Leverkusen har viktigere ting å tenke på
Oddstips VM storslalåm: Hirscher skal ha gullet
VikingLotto: Hordalending vant 12,7 mill onsdag
V75 Biri: Magnus Teien Gundersen dominerer i V75
V65 Jarlsberg:
Kanonfin V65-omgang i vente
V64 Kalmar: Stor jackpotomgang med 1,2 mill ekstra
V65 Solvalla:
Flott Vallalunsj med godbiter

Vi har en strålende sportshelg foran oss og allerede fredagens langoddsprogram byr på en rekke godbiter. Det er VM i storslalåm for herrer i St. Moritz og i Hochfilzen er det klart for kvinnenes VM-stafett i skiskyting. På fotballfronten er det klart for dansk superliga igjen med to kamper på menyen fredag. Ellers er det Bundesliga, Serie A. La Liga og Ligue 1 på menyen.

Norge - Russland 1,95 - 1,60 (spillestopp kl 14.40)
Det er klart for stafett for kvinner i VM i skiskyting i Hochfilzen og svært lite sannsynlig at Norge kan gjenta den fantastiske VM-triumfen fra Holmenkollen sist vinter.

De norske jentene har hatt et meget svakt VM hittil, men tross alt har Norge en 5. plass og en 3. plass på de to stafettene der vi har stilt med toppet lag i verdenscupen tidligere denne sesongen. Kaja Wøien Nicolaisen er normalt en stødig skytter og går 1. etappe, Hilde Fenne går 2. etappe, Tiril Eckhoff går 3. etappe, mens Marte Olsbu går sisteetappen. Det er helt identisk lag med det som ble nummer tre på stafetten 12. januar.

Russland stiller heller ikke noe topplag og har heller ikke hatt et godt VM hittil. Akimova som går sisteetappene var best individuelt på sprinten av de fire jentene som går på stafetten for Russland og endte der på 15. plass. Russland ble nummer seks på stafetten der Norge ble nummer fem i Pokljuka før jul, og endte helt nede på 13. plass i Ruhpolding der Norge ble ble nummer tre.

Duellen mellom Norge og Russland var opprinnelig satt opp med 1,80 - 1,80. Merkelig nok er oddsene blitt justert nå i disfavør av Norge og 1,95 på at Norge ender foran Russland på dagens kvinnestafett må være verd å sette noen kroner på.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør