PÅ TOPP: Alexander Sørloth scoret mot Kasakhstan og blir trolig å finne på topp også i kveld.
PÅ TOPP: Alexander Sørloth scoret mot Kasakhstan og blir trolig å finne på topp også i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Norges U21-helter er bra offensivt

Norge U21 har vist strålende angrepstakter så langt, men har mye å gå på defensivt. Det lukter mål i kveldens kamp.

Kommersielt

Det ble en glitrende søndag for Nettavisens oddstips. De to singelforslagene til henholdsvis 2,20 og 2,75 i odds gikk inn uten problem, mens dobbelen til 4,59 i odds satt som et skudd.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 1
: Ukraina slår Spania og går til EM

Videoquiz: Hvor mye kan du om landslaget?

TV-kampene: Slik ser din uke ut

V65 Leangen: Blekkans fartsvidunder taper ikke
V4 Boden:
Spennende ukestart i Boden

Landslagsprogrammet fortsetter på mandagens langoddsprogram, og også Norge U21 skal i aksjon. I tillegg spilles det mye hockey på kontinentet.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 17.55.
Østerrike (0-2) + Begge lag scorer i Sveits - Norge, samlet odds 2,61.

Østerrike - Lichtenstein (0-2), H 1,60
Hjemmelaget har allerede vunnet gruppen på overbevisende vis, men viste mot Montenegro at det ikke betyr så veldig mye. Sistnevnte hadde alt å spille for, men Østerrike vant likevel 3-2 etter en dramatisk kamp.

Nå skal de høste publikums hyllest på hjemmebane i det som blir en skikkelig paradekamp. Flere av de store stjernene er nok først og fremst ute etter å ikke skade seg eller slite seg ut, men formen og selvtilliten er enorm før denne kampen.

De siste fire kampene mot dagens motstander er alle vunnet, med 18-1 i målforskjell. Store seire, med andre ord. Likevel har ikke Østerrike dominert enormt på hjemmebane i denne kvalifiseringen, og har mange knepne seire mot svakere motstand. 4-1 i målforskjell og ti poeng fra fire kamper er fasit, tre 1-0-seire der, altså.

Hjemmelaget kom seg fra kampen i Montenegro uten kort eller skader.

Lichtenstein er naturligvis ute for lengst og har 2-23 i målforskjell fra ni kamper. De har lite annet enn ære å spille for, og er naturligvis langt underlegne dagens motstandere.

Borte har de en seier fra Moldova, resten tap.

Hjemmelaget vinner denne, og vi tør å satse på at de tar ut mer enn andre hjemmekamper. At de vinner med tre mål eller mer er langt fra usannsynlig når det løsner for hjemmelaget, oddsen på 1,60 er akkurat godt nok til å aksepteres.

Begge lag scorer i Sveits - Norge, 1,63
Hjemmelaget regnes som store favoritter i denne kampen, etter seks poeng fra de to første kampene sine. Sist slo de Bosnia 3-1 hjemme og virker å ha et slagkraftig lag.

De senere generasjoner med sveitsiske spillere er langt mer individuelle enn tidligere, og besitter et svært bra ferdighetsnivå. Det er tydelig at det gjøres kloke ting på talentfronten i det nøytrale landet.

Til denne gruppen er de seedet som nest best bak England. Mot Bosnia sist stilte de med dette laget. Av disse er ikke veldig mange faste på sitt sveitsiske eliteserie-lag, uten at undertegnede skal skryte på seg for god kjennskap til Sveits' U21-lag.

Norge har imidlertid imponert spillemessig i sine kamper i høst, med 0-1-tap for England og seier over Kasakhstan. Laget skapte vanvittig med sjanser i begge oppgjørene, men må sies å levere svakt på effektiviteten. Det er de nødt til i dag.

Forsvaret har også vært noe gavmildt, med to baklengs de to siste kampene. Det er nok ikke manglende Sveits-scoring som truer dette spillet, samtidig stoler vi på at Norge har god nok kvalitet til å putte en scoring eller to her.

Selv uten innflytelsesrike spillere som Martin Ødegaard og Ole Selnæs, som er med A-landslaget til Italia. Det vil være plenty med offensiv slagkraft i dette laget, med mange formspillere for sine respektive lag.

At begge lag scorer står til akseptable 1,63 i odds. Selv om vi tror Sveits tar denne, er det ikke uten kamp for et norsk lag som imponerer offensivt for tiden. Kommer effektiviteten i kveld, kan det bli riktig fornøyelig.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus