Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget (til høyre) spiller trolig begge fra start i kveldens toppkamp i Allsvenskan. Sistnevnte scoret to mål i debuten for Malmö i sesongåpningen.
Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget (til høyre) spiller trolig begge fra start i kveldens toppkamp i Allsvenskan. Sistnevnte scoret to mål i debuten for Malmö i sesongåpningen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Norsk duo sørger for målfest i Allsvenskan

Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget skal hjelpe oss til å vinne oddspenger i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips:Elche best mot de dårlige
V65 Jarlsberg:
Giganten Truls
V5 Bjerke:Lunsj med godbiter

Torsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra La Liga, Allsvenskan og NHL.

Dagens dobbel

Malmö – AIK over 2,5 mål, ja/nei ja
Åtvidaberg - Sundsvall H

Malmö – AIK over 2,5 mål, 1,72
Malmö fikk midtbanespilleren Enoch Adu utvist allerede en halvtime ut i sesongåpningen mot Åtvidaberg, men klarte likevel å vinne oppgjøret 4-1. En flott start for forrige sesongs gullvinner.

Nykommeren Jo Inge Berget slo til på direkten etter overgangen fra Cardiff og scoret to mål i debuten.

Åge Hareide har den beste troppen i Sverige, og det vil være en overraskelse for mange dersom klubben ikke står som vinner av Allsvenskan når poengene skal telles opp til høsten.

Adu soner karantene i kveld, noe som åpner for Magnus Wolff Eikrem i en offensiv midtbanerolle.

AIK vant bronse forrige sesong og tok ti poeng mindre enn kveldens motstander. Klubben har solgt en del sentrale spillere for å sikre økonomien, men de nye signeringene ser lovende ut. Det er ventet at laget fra Stockholm kommer til å kjempe om medalje også denne sesongen.

Sesongen ble startet med 2-1-seier over Halmstad.

Malmö er med rette favoritt i denne kampen, men vi synes H-oddsen på 1,52 er litt for lav til at den kan anbefales. Det er derimot interessant med over 2,5 mål-spillet til 1,72 i odds.

Malmö var i scoringshumør i premieren, og kveldens motstandere scoret flest mål i Allsvenskan forrige sesong (59 hver). Samtidig slapp AIK inn langt flere mål enn de andre topplagene (42). De to siste innbyrdes kampene har endt 3-2 til Malmö og 2-2, og vi blir ikke overrasket om kveldens kamp også bli målrik.

Åtvidaberg – Sundsvall H, 1,75
Lille Åtvidaberg hadde en fin sesong i Allsvenskan i fjor og endte på åttendeplass. Spesielt på hjemmebane hadde fansen mye å glede seg over, og det ble totalt 8-4-3 på de 14 kampene laget spilte på Kopparvallen.

Roar Hansen er hentet fra Helsingborg som ny trener. Han har måttet konstatere at troppen har mistet en del kvalitet fra i fjor, og klubben er spådd å måtte kjempe i bunnstriden.

I sesongåpningen mot IFK Göteborg i helgen klarte ikke Åtvidaberg å sette sine relativt få sjanser, og oppgjøret endte med 0-1-tap på bortebane.

Forsvarsspillerne Daniel Hallingström (karantene) og Andreas Dahlén(sykdom) er ute for hjemmelaget. Kantspilleren Petter Gustafsson er eneste mann på skadelisten.

Sundsvall spiller i Allsvenskan for første gang siden 2012 og fikk et tøft gjensyn med høyeste nivået i Sverige i sesongpremieren. Selv om Malmö spilte med ti mann den siste timen, tapte Sundsvall hele 1-4 på hjemmebane.

Svensk presse var ikke nådige i omtalen av Sundsvall etter kampen, og prestasjonene ble blant annet karakterisert som «juniornivå».

Laget har en anstrengt økonomi, men Malmös salg av Emil Forsberg til Leipzig ga viktige millioner til klubbkassa. Troppen er ikke blitt styrket med noen store navn, og få eksperter kommer til å bli overrasket dersom Sundsvall skulle rykke ned på direkten.

Kveldens kamp spilles bare tre dager etter at Sundsvall var i aksjon mot Malmö, mens Åtvidaberg har hatt én dag mer hvile. GIF-trener Roger Franzén er lite fornøyd med situasjonen og har gått kraftig ut mot det svenske fotballforbundets kampoppsett.

Hjemmesterke Åtvidaberg bør ha gode vinnersjanser mot ligaens kanskje svakeste lag.

Samlet odds for dobbelen: 3,01.

Spillstopp: 19.00 og 18.55.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus