ILLUSTRASJONSFOTO: PSGs Zlatan Ibrahimovic (til høyre) omfavner en Hammarby-spiller under sommerens treningskamp.
ILLUSTRASJONSFOTO: PSGs Zlatan Ibrahimovic (til høyre) omfavner en Hammarby-spiller under sommerens treningskamp. Foto: Jonathan Nackstrand (Afp)

«Norske» Hammarby sliter på bortebane

Og den siste tiden har de virkelig slitt i Allsvenskan.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens single:
Sogndal elsker å banke Brann
Dagens dobbel:
Vi stoler på Liverpool
V65 Leangen: Silje på plass i Trondheim

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, OBOS-ligaen, Coppa Italia, 2 Bundesliga, Ligue 2, Superligaen og Allsvenskan.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 18.55.
Falkenberg - Hammarby, H 2,75.

Hjemmelaget Falkenberg må kjempe med nebb og klør den siste halvdelen av sesongen. Med bare ett poeng ned til kvalifiseringsplassen, er de nødt til å ta så mye poeng som mulig - spesielt på hjemmebane mot lag som Hammarby.

Falkenberg har ikke den beste formen, men har slått tittelutfordrer IFK Göteborg for tre runder siden. Ellers er det fem tap og én uavgjort de siste syv.

Nedrykksstreken kommer stadig nærmere for vertene, som kan bli forbigått av Halmstad med tap i dag. De er totalt avhengige av et par trepoengere for å kunne senke skuldrene litt.

Med seier i dag vil Falkenberg være á poeng med nettopp Hammarby og det i seg selv er motivasjon god nok. Hjemme på Falkenberg Idrottsplats har vertene 3-3-3 i statistikk, og de har kun kapret fire poeng på reisefot av totalt 16.

Det virker også som om Falkenberg nyter å spille mot litt større lag. Nevnte IFK, og også Elfsborg og Malmö, har fått slite stort. Nå er ikke Hammarby noen gigant i tabellsammenheng, men rammene rundt klubben legger likevel opp til store forventninger. Hammarby er et lag de aller fleste elsker å slå.

Heldigvis for vertene, stiller de til kamp med total skadefri tropp. Alle mann alle!

Hammarby i trøbbel
Bortestatistikken til Hammarby alene gjør det vanskelig å forstå hvorfor de blir vurdert til favoritt mot tabellnabo Falkenberg. Med 0-5-5 - altså null triumfer på ti forsøk - er uhyre svakt.

Og det er ikke nødvendigvis fordi de har møtt sterk motstand. Örebro, Kalmar, Häcken, GIF Sundsvall og Gefle er blant lagene de har feilet å slå.

Den siste perioden på ti kamper har de bare bokført en seier, dog også tapt kun fire. Hammarby er for all del et lag vanskelig å slå, men det er først og fremst på hjemmebane de viser seg fra sin beste side.

Det er imidlertid interessant å følge Hammarby med norske øyne. For Jan Gunnar Sollie, Lars Fuhre, Lars Sætra, Mats Solheim og Fredrik Torsteinsbø har alle stor innflytelse i laget - med mye spilletid.

Et annet viktig moment er at dagens kamp går på naturgress. Det er ikke en fordel for gjestene - de spiller sin beste fotball på kunstgress.

To spillere som har figurert mye i sesongens lagoppstillinger, spissen Pablo Pinones-Arce og Erik Israelsson på midtbanen, er skadet denne kampen. Spesielt sistnevnte er viktig, og har også notert seg for tre scoringer.

De kan imidlertid glede (?) seg over at de har sikret Jakob Orlov på lån fra Brann, som utvilsomt vil heve en ursvak spissrekke. Ifølge Altomfotballs statistikk er Linus Hallenius toppscorer blant spissene - med tre nettkjenninger.

Dette kan imidlertid bli Orlovs første kamp, og det vil være optimistisk å tro at han glir problemfritt inn i laget.

Hjemmelaget vet de ikke har råd til annet enn seier i denne kampen. Selv om Hammarby trolig er fornøyd med uavgjort, tror vi hjemmelagets desperasjon vil føre frem.

2,75 er en mer enn godkjent odds på et lag som er best hjemme mot et lag som ennå ikke har vunnet borte.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus