Bayern-stjernene hadde grunn til å glise under hjemmekampen mot Hamburg lørdag.
Bayern-stjernene hadde grunn til å glise under hjemmekampen mot Hamburg lørdag. Foto: Matthias Schrader (Ap)

Ny målfest med Bayern?

Vant 8-0 i helgen. I kveld spiller stjernelaget åttedelsfinale i Champions League.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens oddstips: 
Skadekrise for PSG
V4 Halmstad:  Vrien lunsjomgang
V5 Jarlsberg:  Vi jakter på ny opptur

Tirsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra åttedelsfinalen i Champions League, Championship, League One, Get-ligaen, SHL og NHL.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens dobbel

Shakhtar – Bayern over/under 2,5 mål Over
Reading - Wigan H


Shakhtar Donetsk - Bayern München over/under 2,5 mål H, 1,65

Shakhtar spiller sine hjemmekamper i Lviv grunnet situasjonen i Donetsk og har ladet opp til kveldens kamp med treningskamper i Brasil og Spania. Garantert populært blant de åtte brasilianske spillerne i troppen.

Tok ikke mer enn ni poeng i gruppespillet (slo bare svake BATE), men det var likevel nok til å gå videre fra en av de svakeste puljene.

Det har vært vinterpause i den ukrainske ligaen i over to måneder, og Shakhtar ligger på andreplass, fem poeng bak Dynamo Kiev.

Den defensive midtbanespilleren Taras Stepanenko (suspendert) og kantspilleren Bernard (skadet) er eneste fravær. Begge startet i den siste kampen mot Porto.

Vi ser ofte at storklubber underpresterer i seriekamper som kommer rett før viktige Europa-matcher, men det var på ingen måte tilfelle med Bayern München lørdag. Stakkars Hamburg ble pulverisert 8-0, og skuddstatistikken viste 31-8.

Bayern leder Bundesligaen med åtte poeng på Wolfsburg og har slått kraftig tilbake i de to siste kampene etter å ha åpnet vårsesongen med 1-4 mot Wolfsburg og 1-1 mot Schalke.

Vant gruppe E uten problemer, men tapte en betydningsløs kamp mot Manchester City.

Thiago Alcantara , Philipp Lahm og Javi Martinez er langtidsskadet, mens Xabi Alonso betegnes som usikker i kveld.

Det er ingen drøm å spille mot hjemmesterke Shakhtar i seks minusgrader (slik Yr varsler i kveld) i Ukraina, men det skal være såpass stor klasseforskjell på lagene at Bayern uansett er stor favoritt.

Vi hopper imidlertid ikke i været av B-oddsen på 1,32, og har dermed studert de andre objektene som tilbys på Norsk Tippings langoddsprogram. Her frister over 2,5 mål til 1,65 i odds mest.

Bayern var ekstremt målkåte lørdag og er ale i stand til sørge for at det scores tre mål eller mer i kveld. Samtidig er Shakhtar et lag som kan score mot hvem som helst hjemme i Ukraina. Laget har også gruppespillet toppscorer i startoppstillingen (Adriano – 9 mål).

Reading – Wigan H 1,85
Reading er klar for kvartfinalen i FA-cupen etter å ha slått ut Derby på bortebane lørdag. Hjemmelaget stilte reservepreget og fikk en spiller utvist rett før pause, men dette var uansett enn seier som var godt for moralen i Reading-troppen.

Tapte hjemme mot formsterke Leeds forrige serierunde, men stod to strake seiere før det og ligger på 16. plass med 37 poeng. Vi komme seg helt vekk fra bunnstriden dersom det skulle bli seier i kveld.

Jem Karacan og Anton Ferdinand befinner seg fortsatt på skadelisten, men Chris Gunter nærmer seg et comeback.

Malky Mackay har ikke blitt den redningsmannen Wigan-ledelsen hadde håpet på etter at Uwe Rösler ble sparket, og laget har ikke bedre enn 1-3-10 under skottens ledelse. Spilte nok en svak kamp borte mot Nottingham Forest forrige runde og ble sendt hjem fra Nottinghamshire med 0-3 i bagasjen.

Lå faktisk helt sist på tabellen i løpet av runden som ble spilt lørdag (Wigan hadde spillefri), men beholdt nest sisteplass ettersom Blackpools kamp mot Forest til slutt endte 4-4. Det skiller ni poeng opp til Brighton på sikker plass.

Forsvarsspilleren Leon Barnett pådro seg en smell mot Forest og må trolig stå over kveldens kamp. Liam Ridgewells låneopphold er avsluttet, og Jason Pearce og Harry Maguire utgjør dermed trolig lagets midtstopperpar. Chris McCann sliter fortsatt med en strekkskade, og Emyr Huws og Grant Holter langtidsskadet.

Wigan har bare tatt 9 poeng på 15 bortekamper, noe som er nest svakest i ligaen. Vi tror ikke den statistikken ser noe bedre ut etter kveldens kamp.

Samlet odds for dobbelen: 3,05.