*Nettavisen* Sportspill.

Ny målfest på Emirates?

Santi Cazorla klapper for fansen etter 4-1-seieren over Liverpool på Emirates i april i år. Foto: Ben Stansall (Afp)

Det pleier å bli målrikt når gigantene Arsenal og Liverpool barker sammen.

24.08.15 12:17

Øvrige tips fra Sportspill mandag
Dagens dobbel 1:
Bare seier er godt nok
V65 Leangen: Kai styrer frekk banker
V64 Mantorp: Peter er ikke slagen

Mandagens langoddsprogram består blant annet av PL-godbiten Arsenal - Liverpool og to kamper i OBOS-ligaen. Det spilles også matcher i La Liga, 2. Bundesliga, Allsvenskan og Superligaen.

Arsenal – Liverpool begge lag scorer, 1,60
En skikkelig mandagsgodbit for alle som elsker engelsk fotball.

Arsenal hadde en flott forsesong og imponerte stort i Community Shield-kampen mot Chelsea. Derfor kom 0-2-tapet hjemme mot West Ham i seriepremieren som et stort sjokk. Laget overbeviste heller ikke i bortekampen mot Palace sist, men klarte å dra i land en 2-1-seier og tre viktige poeng.

Ingen nye skader i troppen, men Tomas Rosicky, Danny Welbeck og Jack Wilshere er fortsatt uaktuelle.

Det har ikke sprudlet av Liverpool heller så langt, men solid keeper- og forsvarsspill har bidratt til 1-0-seiere over Stoke og Bournemouth.

Kaptein Jordan Henderson sliter med en fotskade og betegnes som usikker til kveldens kamp. Daniel Sturridge er tilbake i England etter å ha blitt hofteoperert i USA og har et håp om å bli klar til kampen mot Manchester United om ca tre uker.

Norsk Tipping har satt opp 31 oddsspill på kveldens storkamp. Vi lar oss ikke lokke av H-oddsen på 1,68, og både U til 3,25 og B til 4,25 er mer spillbart selv om Liverpool pleier å slite på bortebane mot Arsenal.

At begge lag scorer mål står til 1,60 i odds, og det er et spill vi har tro på selv om Arsenal ikke har imponert offensivt så langt og Liverpool har til gode å slippe inn mål. Kampene mellom disse lagene pleier nemlig å leve sitt eget liv, og det har vært mange målrike oppgjør de siste årene.

Arsenal vant tilsvarende kamp forrige sesong 4-1, mens Anfield-kampen endte 2-2. Året før det vant Liverpool hele 5-1 på hjemmebane i serien, mens Arsenal vant en hjemmekamp i FA-cupen 2-1.

Arsenal har slitt defensivt innledningsvis, og nykommeren Petr Cech har ikke vært like trygg i mål som det fansen hadde håpet på. Liverpool har nok fart, skuddstyrke og kontringsferdigheter til å score minst én gang i kveld.

Liverpool har ikke møtt noen offensivt sterke lag så langt, og kveldens kamp blir en skikkelig test for forsvarsfireren.

Begge lag har scoret i 19 av de 23 siste innbyrdes møtene (alle turneringer), og vi tror på en spennende og målrik kamp i kveld.

AaB – OB over 2,5 mål 1,75
Hvis man ser bort fra suverene Midtjylland, er Superligaen meget jevn etter at de fleste lagene har spilt seks kamper. Det skiller bare fem poeng mellom tabelljumbo Hobro og sølvplasserte Sønderjyske (ni poeng), og hele fem lag står med sju poeng.

To av dem er AaB og OB. Førstnevnte vant 3-2 borte mot Aarhus forrige runde, mens Odense tapte med samme sifre hjemme for Randers.

Aalborg er svekket defensivt av at midtstopperbauten Rasmus Thelander ble solgt til Panathinaikos i sommer, og laget har sluppet inn to mål i tre seriekamper på rad.

Til kveldens match er midtbanespilleren Thomas Augustinussen ute med skade, men angriperen Rasmus Würtz er tilbake i troppen etter å ha stått over de to siste kampene.

Odense har et spennende angrep med spillere som Rasmus Falk, Emil Larsen, Rasmus Festersen (fire seriemål), Kenneth Zohore og Anders K. Jacobsen (tilbake i klubben etter å ha spilt i AaB de siste to sesongene, og laget er kjent for sine lynraske og presise kontringer.

Defensivt ser det imidlertid ikke like bra ut etter at midtstopperen Kasper Larsen gikk til Groningen og Michael Tørnes ble ny førstekeeper.

Begge lag har vært involvert i mange målrike oppgjør den siste tiden, og alt ligger til rette for at det scores en del mål også i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,8.

Annonsebilag