Kaptein Ron Vlaar (i midten) er en av flere Aston Villa-profiler som ikke rekker kveldens kamp mot Southampton.
Kaptein Ron Vlaar (i midten) er en av flere Aston Villa-profiler som ikke rekker kveldens kamp mot Southampton. Foto: Martin Rickett (AP / NTB scanpix)

Ny nedtur for Aston Villa

Stiller sterkt svekket i kveldens kamp mot Southampton.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips: 
Spiller tross fyllekjøring
V65 Klosterskogen: Hamre i 200
V64 Halmstad:
  Sofia med skyhøt seiersprosent

Vi står overfor et typisk  mandagsprogram på oddsen med kamper fra blant annet Premier League, La Liga og Serie A.

Vi starter dagen med en spennende dobbel til 3,43 i odds.

Dagens dobbel

Aston Villa - Southampton B
Düsseldorf – Greuther Fürth H


Aston Villa – Southampton B 1,76
Aston Villa var av mange eksperter tippet som et bunnlag før sesongstart, men overrasket stort ved å ta ti poeng på de første fire kampene. Deretter har høsten vært en eneste stor nedtur for Birmingham-klubben.

Fra runde fem til ti ble det seks tap på rad og, og laget scoret bare i én av disse kampene. Forrige runde ble det en liten opptur med 0-0 borte mot West Ham.

Situasjonen er imidlertid på ingen måte lys før kveldens kamp. Forrige sesongs superspiss Christan Benteke er endelig skadefri og i gang igjen, men belgieren må stå over oppgjøret med karantene. Minst like ille er det at VM-helgen Ron Vlaar, Philippe Senderos og Nathan Baker alle trolig mangler i forsvaret. I tillegg er midtbanespilleren Fabian Delph skadet.

For Southampton har sesongen vært en (nesten) eneste stor opptur. Laget er bunnsolid defensivt (kun frem baklengs) og scorer mer enn de aller flest andre lagene i ligaen.

Det er en strålende kombinasjon som har sendt Ronald Koemans mannskap helt opp på andreplass. Står med fire strake seiere og 12-0 i målforskjell.

Til kveldens kamp er Jay Rodriguez og James Ward-Prowse fortsatt ute med skader. Steven Davis er nokså tvilsom, men prognosen er litt bedre for Morgan Schneiderlin. Dusan Tadic skadet seg i kamp for Serbia, men er meldt klar.

Southampton har helt sluttet å slipp inn mål og møter et lag som lider av målskrekk og har sin beste spiss ute. Villa har også store problemer i forsvar, og vil forundre oss om ikke Southampton finner veien til nettmaskene i kveld.

Düsseldorf – Greuther Fürth H 1,95
Düsseldorf spilte sist i Bundesligaen i 2012/13 og endte på sjetteplass på nest øverste nivå i Tyskland forrige sesong. Har hatt en strålende høst, og laget eneste tap kom i første serierunde for tre måneder siden.

Serieleder Ingolstadt gikk på sesongens første tap i går, noe som innebærer at Düsseldorf vil overta tabellteten dersom det skulle bli seier med to eller flere mål i kveld.

Kantspilleren Sergio Pinto da Silva og backen Lukas Schmitzskadet seg i 0-0-kampen mot Ingolstadt for to runder siden og er fortsatt ute. Kaptein og klubblegende (har bare spilt for Düsseldorf hele seniorkarrieren) er imidlertid tilgjengelig etter et langt skadeavbrekk.

Greuther Fürth spilte opprykkskvalik forrige sesong, men tapte på bortemålsregelen mot Hamburg. Laget holder ikke samme nivå denne sesongen og ligger på tiendeplass etter det stygge 0-3-tapet hjemme for Karlsruhe forrige runde. Har tapt tre av de fire siste kampene i serie og cup.

Store skadeproblemer er én av årsakene som kan forklare den svake høstsesongen. Den defensivt anlagte Zhi Gin Lam er tilgjengelig nå, men fortsatt er fem sentrale spillere ute med skader. I tillegg har den faste midtbanespilleren Stephan Schrock pådratt seg fem gule kort og må stå over i kveld.

Düsseldorf kan gå til topps på tabellen for første gang denne sesongen, og vi tror ikke opprykkskandidaten lar sjansen gå fra seg. H spilles til 1,95.

Samlet odds for dobbelen: 3,43.