Foto: Getty Images / All Over Press

Ny nedtur for Tottenham?

Etter en turbulent uke med cuptap og kjempesmell i ligaen venter en vanskelig bortekamp mot Southampton.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
V4 Täby: Holder det helt inn søndag?

Søndagens langoddsprogram inneholder kamper fra blant annet Premier League, Bundesliga, Primera Division, Ligue 1 og Serie A.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Lorient – Lyon B 2.70

Lorient tok meg seg alle tre fra bortemøtet mot tabelljumbo Ajaccio forrige helg og topper formtabellen i Ligue 1 etter fem strake seiere. Skal nevnes at de kun har møtt lag fra nedre halvdel i samme periode, med 3-0-seieren over Nice (14.) som bestenotering. Ligger 9.plass med 26 poeng fra 18 kamper. Slo Rennes (15.) 2-0 i forrige på Stade du Moustoir og står med 5-2-1 hjemme. Tapet kom mot Marseille (8.)

Lyon har kun vunnet én av de fem siste i serien (1-3-1) og fjorårets bronsevinnere ligger på en skuffende 11.plass med 24 poeng. Tok seg videre i Coupe de la League med 3-2 seieren over Reims (7.) onsdag og er også klare for sluttspillet i Europa League. Ble det første laget til å slå Bastia på Korsika i forrige bortekamp som endte 3-1, og står med 3-0-5 borte.

Vertene har best tall å vise til i det siste, men motstanden har vært overkommelig. Kan trygt sies å ha vært en laber første halvdel av sesongen for Lyon, men laget viste tegn til bedring med en fin borteseier mot Bastia sist. Vi tror gjestene kan vinne på ny i dag og tester bortseieren til 2.70 i odds.

Travekstra
Søndag 8. desember ble det megasuksess for Nettavisens nye travekspert i Sverige Patrik Fernlund. Hans største V65-forslag på Nettavisen gikk inn med en gevinst på 70.888 kroner, og ti av hans andelslag på Eksperten betalte tilbake fra 70.888 til 138.192 kroner. Totalt spilte Patrik inn 959.186 kroner for Nettavisen og Sportspills trofaste travspillere den dagen, og ingen tipsleverandør på Eksperten har hatt en større samlet utbetaling til et enkeltstevne. Mandag 22. desember er det ventet over 50 millioner kroner i V75-omsetning på Solvalla og Patrik har jobbet steinhardt med denne omgangen hele den siste uken.

PS. Til V75-løpene på Solvalla kan du allerede nå kjøpe andeler på Eksperten. Andeler kan kjøpes i priskategoriene 50, 100, 200, 300 og 500 kroner. For dere som liker å satse friskt, kan vi i tillegg friste med systemandelslag der pris per andel er kr 1000, 2000 eller 3000

Klikk på denne lenken for å kjøpe andeler på Eksperten til V75-løpene på Solvalla mandag 23. september

Dagens avslag
Celta Vigo – Osasuna

Bunnkamp i La Liga. Begge lagene lå faretruende nær nedrykksstreken forrige sesong og historien ser ut til å gjenta seg i år igjen. Celta Vigo kom seg over nedrykksstreken med 3-1-seieren over Almeira i forrige hjemmekamp, men etter sist helgs bortetap mot tabellnabo Real Valladolid ligger vertene fremdeles svært utsatt til. Er nummer 15 med like mange poeng. Almeria-serien var lagets første på Estadio de Balaídos, hvor de står med svake 1-3-4. Forsvarspilleren Mallo og spissen Charles soner karantene.

Osasuna ligger to plasser under vertene med ett poeng mindre. Har holdt både Real Madrid og Barcelona til uavgjort på hjemmebane, men laget sliter i år som i fjor offensivt og har kun scoret 13 mål hittil, som er færrest i serien. Står med 2-0-4 borte, hvor seierne er tatt mot Real Valladolid og Malaga. Sentrale Arribas (f) og Silva (m) er utestengt.

Begge lag er i poengnød, men med tallene de har opparbeidet så langt er det vanskelig å finne gode argumenter til spill på noen av utfallene. Vi lar objektet passere i fred og ro.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
Southampton – Tottenham

Premier League. Etter en meget oppløftende sesongstart har det buttet i mot for Southampton den siste tiden. Var uten serietap siden august før de røk borte mot Arsenal på Emirates for en knapp måned siden, og fikk heller ikke med seg poeng i bortemøtet mot Chelsea helgen etter. Verre å svelge var definitivt hjemmetapet mot Aston Villa i begynnelsen av måneden. Southampton dominerte banespillet fullstendig (73-27 i possession), men Villa viste målteften var intakt og fikk full uttelling med sine tre eneste skudd på mål. Endte til slutt 2-3 og Southampton gikk dermed på sitt første hjemmetap for sesongen. Står med 4-3-1 hjemme, hvor de har kun sluppet inn seks mål hittil. Leverte en god match i forrige på St. Mary’s mot Manchester City; gjestene tok ledelsen, men Southampton utlignet før pausen og var det førende laget i annenomgangen. Fikk også med seg ett poeng i en vanskelig bortekamp mot Newcastle sist runde, et resultat begge lagene kunne si seg fornøyd med.

Førstekeeper Arthur Boruc er stadig skadet og erstattes av Paulo Gazzaniga nok en gang. Victor Wanyama og Danny Fox må også stå over. Kapteinen Adam Lallana startet på benken sist pga. en mindre skade, men forventes tilbake i startelleveren i dag. Backen Nathaniel Clyne testes før kampstart.

Etter det ydmykende 0-5-tapet mot Liverpool forrige helg var det over og ut for Andre Villas-Boas. Portugiseren ledet laget til en foreløpig 7.plass med 27 poeng fra 16 kamper før hans tid var over. Tim Sherwood leder laget midlertidig, og den tidligere Tottenham-spilleren fikk en tøff debut med 1-2-tapet mot West Ham hjemme i Ligacupen onsdag. Spurs startet kampen friskt og hadde sjansen til å skaffe seg en 2-0-ledelse, men det glapp mot slutten og i stedet var det gjestene som tok seg videre med to sene scoringer. London-laget har fremdeles pallen innen rekkevidde, men etter flere svake resultater - deriblant 0-6 mot Manchester City – synes bunn-nivået farlig lavt for Spurs. Vunnet de to siste på tur - mot Fulham og Sunderland - og er blant seriens beste på poengplukkere på bortebane med 5-1-2. Skal likevel nevnes at Everton (1-1) er det eneste laget fra øvre halvdel de har tatt poeng mot hjemmefra hittil. Scorer urovekkende lite med kun 15 nettkjenninger. Sommerens storkjøp Roberto Soldado er lagets toppscorer med fire mål, hvorav tre er notert på straffespark.

Får tilbake kaptein Dawson fra karantene til dagens oppgjør, mens Paulinho er utestengt. Forsvarsduoen Younes Kaboul og Jan Vertonghen er fremdeles skadet, sammen med vingen Andros Townsend.

Selv om Southampton har delt poeng i de to siste synes vertene å være på vei ut av den tilsynelatende formsvikten. Viste gode takter mot både Manchester City og Newcastle. Vi tror derimot Tottenham beveger seg i motsatt retning. London-laget var svært bleke forrige helg mot Liverpool og greide heller ikke slå West Ham ut av cupen tross av å styre store deler av kampen. Til fin odds så spiller vi Southampton søndag.

Southampton – Tottenham 2.35 3.15 2.70

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus