Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ny poengdeling i Hønefoss?

Den 16. serierunden sparkes i gang når Hønefoss tar i mot Vålerenga i kveld. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag
V4 Hoting:Meget vrien V4-bane
V65 Jarlsberg:Jarlsberg byr på toppløp!

langoddsen i dag finner vi blant annet EM for kvinner, Gold Cup, Tippeligaen, finsk Veikkausliiga og 1. divisjon, islandsk 1. divisjon, ATP Båstad og Tour de France 13. etappe.

Les Sportspill på mobilen!

Dagen langskudd
Hønefoss - Vålerenga U 3.25
Hønefoss BK har vært gjennom noen turbulente uker, hvor spilleropprør, påståtte stridigheter internt og Heiner Moras treningsboikott har preget klubben. Kun vunnet tre kamper så langt denne sesongen, men spilt nok uavgjort (3-7-5) til å holde seg over nedrykksstreken. Står med 2-3-2 hjemme på AKA arena: slått Lillestrøm (14.) og Strømsgodset (1.) – delt poeng med Brann (4.), Odd (9.) og Tromsø (8.) – tapte mot Rosenborg (2.) og Haugesund (6.). Har ikke vunnet siden 1-0 seieren over Lillestrøm i mai, og har 1-3-1 på de fem siste. Forrige match mot Brann var jevnspilt; begge lagene hadde sine muligheter til å avgjøre i deres favør, men alt i alt var nok Hønefoss minst fornøyd med poengdelingen. Kristian Örn Sigurdsson soner karantene, mens Heiner Mora er tilbake i trening.

Vålerenga så lenge ut til å tape hjemme mot Viking forrige helg, men Gunnar Kongshavn utlignet i siste spilleminutt og sikret dermed laget ett verdifullt poeng. Ligger på 10.plass med 5-3-7 og har som dagens motstander 1-3-1 på de fem siste. Vant over erkerivalen Lillestrøm i forrige bortekamp; Enga var det førende laget etter hvilen, men hvorvidt seieren var fortjent kan diskuteres. Står med 2-1-4 på bortebane: slått Sandnes Ulf (16.) og Lillestrøm (14.) – delt poeng med Sarpsborg (12.) – tapte mot Start (15.), Haugesund (6.), Odd (9.) og Brann (4.). Fegor Ogude soner karantene.

Det skiller bare to poeng mellom lagene og begge ser ut til å måtte kjempe på nedre halvdel denne sesongen. Dagens kamp kommer til å bli en jevn affære som kan vippe begge veier, men Hønefoss spiller som vanlig mye uavgjort - var det laget som delte flest poeng på hjemmebane i fjor med 4-8-3 - og har fortsatt trenden i år med 3-7-5 totalt. På de fem siste innbyrdes oppgjørene har HBK vunnet tre, én har endt uavgjort og Vålerengas eneste seier kom på Ullevaal i fjorårets sesong. Hjemmelaget er satt opp som favoritter, med de har vist at de sliter med å avgjøre kamper, og vi har troen på en ny poengdeling i kveld.

Dagens avslag
HJK Helsinki - VPS Vaasa H 1.25
Vaasa slo HJK 2-1 på dagens bane i mai, og på de fem siste har det endt 2-1-2 mellom disse to. HJK leder serien, men det er bare fire poeng ned til Vaasa på tredje. HJK er garantert revansjesugne etter det bittre tapet i forrige oppgjør, men 1.25 er på langt nær nok til spilles på.

Dagens spill
JIPPO – FC Viikingit

JIPPO (10.) ligger helt sist i finsk 1. divisjon med seks poeng og 1-3-8 totalt. Laget tapte 0-1 borte mot Oulu (4.) sist lørdag og har svake 1-3-6 på de ti siste. Har til gode å vinne på hjemmebane med 0-2-4, men holdt i det minste Haka (2.) til 0-0 i mai. Lagets eneste seier kom mot tabellnabo Kajaani (9.) for litt over en måned siden, men har etter det kun sanket ett poeng, hjemme mot PK-35 Vantaa (6.). Ser ut til å ha store offensive problemer, finnene har kun scoret to må på tolv kamper, og til dagens kamp mangler i tillegg spissen Samuel Chidi, som sitter fast i Nigeria med visumproblemer. Johannes Mononen (f), Joni Rissanen (m), Tarmo Koivurannan (m) og Immo Erosella (m) er alle usikre.

FC Viikingit havnet i fjor på 3.plass, men årets sesong har startet tråere; ligger på en foreløpig 7.plass med 3-3-7 totalt. Fikk kun med seg to poeng på de syv første kampene (0-2-5), men slo etter det Haka (2.) hjemme og tok deretter et sterkt bortepoeng mot serieleder SJK. Har variable 2-1-2 på de fem siste, men viser at det er bedring i formen med to seiere på rad. Mikko Lönnström (f) og Onni Koivu (m) soner karantene.

JIPPO ser ut som en opplagt dumpekandidat med kun seks poeng og to nettkjenninger etter tolv kamper. Viikingit har så langt ikke fulgt opp formen fra i fjor; står med kun 1-1-4 på bortebane, men slo Oulu (4.) borte senest på tirsdag, og har vist at de kan ta poeng fra topplagene. Duellantene spilte 1-1 i mai, men Viikingit har i det siste vist stigende form og får tipset.

4. JIPPO – FC Viikingit 2.80 2.90 2.00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus