Det første kvartfinalemøtet mellom Liverpool og Blackburn endte 0-0, og vi tror Raheem Sterling & co kommer til å få det tøft i returkampen på Ewood Park.
Det første kvartfinalemøtet mellom Liverpool og Blackburn endte 0-0, og vi tror Raheem Sterling & co kommer til å få det tøft i returkampen på Ewood Park. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Ny smell for Liverpool?

Et Liverpool uten sine to beste forsvarsspillere kan få et tøft bortemøte med Blackburn i FA-cupen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
  Tøff oppgave for Bayern
Oddstips 1: Cupen kan redde Napoli-sesongen
Oddstips 2:  I kveld avgjøres semifinalen
Få oversikt: Fantastisk TV-uke for fotballfans
V76 Bjerke: Mattis må vise vei
V4/V5 Täby: Galopp til himmels

Onsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra FA-cupen, La Liga, tysk, fransk og italiensk cup, Allsvenskan og sluttspillet i Get-ligaen og SHL.

Dagens langskudd

Blackburn - Liverpool H

Blackburn forsvarte seg bra i lagenes første kvartfinalemøte på Anfield og sikret omkamp med 0-0. Laget har slitt med svært mange skader den siste tiden, men har likevel plukket bra med på poeng i serien på senvinteren (4-0-2 på de siste seks). Spranget opp til playoffplassene er imidlertid for stort til at det er sannsynlig med opprykk.

Til kveldens kamp kan så mange som 12 spillere være uaktuelle av ulike årsaker. Jay Spearing, David Raya, John O'Sullivan og Paul Taylor er ikke berettighet for spill, mens Jason Lowe og Shane Duffy er langtidsskadet.

I tillegg sliter Grant Hanley, David Dunn, Joshua King, Rudy Gestede, Chris Brown og Chris Taylor med smeller og skader.  Kaptein Hanley og spissen Gestede er de to spillerne som vil bli savnet mest dersom de ikke rekker oppgjøret.

Craig Conway og Simon Eastwood er meldt klare, og manager Gary Bowyer vil vente så lenge som mulig før kampstart før han tar en avgjørelse på de usikre spillerne.

Liverpool var inne i en svært god periode frem til midten av mars, men drømmen om en plass blant de fire første i Premier League virker nokså fjern etter tapene for Manchester United og Arsenal. 1-4-forestillingen på Emirates i helgen var noe av de svakeste Liverpool har prestert denne sesongen.

Det defensive spillet var en katastrofe, og den sentrale midtbanen med Lucas, Allen og Henderson var treg og stasjonær.

Martin Skrtel, som var sårt savnet i midtforsvaret mot Arsenal, soner karantene også i kveld. I tillegg må Liverpool klare seg uten Emre Can, som ble utvist på Emirates. Mot Blackburn er kun Mamadou Sakho igjen av de faste spillerne i Liverpools normalt solide trebackslinje. Det er derfor mulig at manager Brendan Rodgers går for fire mann bak i kveld.

Steven Gerrard (karantene) og skadde Jordon Ibe er uaktuelle, og det ser heller ikke ut til at vi får se Adam Lallana eller Mario Balotelli.

Selv om Blackburn trolig har flere spillere ute enn Liverpool, er bortelagets fravær vel så tunge. Blackburn-spillerne kommer til å kjempe som om dette var en Wembley-finale, og slik oddsen er satt på kampen frister det helt klart mest å sette pengene på hjemmeseier. H til 4,75 i odds kan prøves som et langskudd med moderat innsats.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus