IFK Gøteborg-trener Mikael Stahre.
IFK Gøteborg-trener Mikael Stahre. Foto: Getty Images / All Over Press

Ny svensk nedtur

IFK Gøteborg imponerte ikke mot luxembourgsk motstand i første kvalrunde i Europa League. I kveld venter klart tøffere motstand.

Kommersielt

Ettersom Strømsgodset sannsynligvis spolerte sin mulighet med å nå gruppespillet i Champions League, når laget røk 0-1 hjemme for Steaua Bucuresti onsdag kveld, er det opp til Molde, Rosenborg, Haugesund og Tromsø å "redde" den norske fotballæren torsdag når det skal spilles første kamp i andre kvalifiseringsrunde av Europa League. 

Oddsmessig er det dessverre en dag litt på det jevne og i tillegg er det grunn til å anta en rekke oddsedringer utover dagen. Med en rekke ukjente lag i aksjon, så kommer garantert den europeiske ryktebørsen til å summe og da gjelder det samtidig å holde hodet kaldt og å bite på alle ryktene som garantert dukker opp om lag som er svekket, har fravær og diverse andre beskjeder.

Dagens singel

Györ – IFK Gøteborg H


Györ - IFK Göteborg
Vi sliter med å få resultater i Europa her hjemme, men sannelig er det slitsomt også i Sverige. Onsdag maktet ikke serieleder Malmö og Åge Hareide å slå latviske Venstpils på hjemmebane og det føyer seg inn i rekken av en rekke skuffende resultater for vår nabo i øst i Europa de senere årene.

Ungarks fotball er på vei oppover igjen etter noen trøstesløse år og fjorårets serietoer Györ skal i kveld i aksjon hjemme mot IFK Gøteborg. Györ var a poeng med seriemester Debrecen i serien og hadde blant annet sterke 10-3-2 på eget gress. Troppen er i all hovedsak intakt og laget kommer inn i denne runden.

IFK var i aksjon allerede i den første kvalifiseringsrunden og holdt å skjemme seg ut aldeles der. Presterte å spille 0-0 hjemme mot Fola Esch fra Luxembourg, men tok seg sammen og og vant tilslutt 2-0 i bortemøtet etter at det stod 0-0 etter 75 minutter. Kjetil Wæhler er fortsatt ute for IFK, ellers er det ikke rapportert om skadeproblemer for IFK.

2,15 på at hjemmesterke Györ tar første stikk og skaffer seg en ledelse før returmøtet i Gøteborg, peker seg ut som et klart spillbart alternativ i kveld og blir vårt første oddstips.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus